زیتون– حسن رحیمپور ازغدی٬ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی٬ با بیان اینکه «حوزه هنوز ایدهآل نیست و باید اسلامیتر شود»، گفت: «هنوز کمبودها و نقصهایی وجود دارد. حوزههای علمیه نیز همانند دانشگاهها است. ما در برخی وظایف خود عقب هستیم، چند میلیون فارغالتحصیل وجود دارد اما مشکلات فراوان بوده و این ضعف دانشگاه است که نمیتواند مشکلات را حل کند. در حوزه نیز این مشکلات وجود دارد. بخشی زحمت خالصانه میکشند اما بخشی نیز سیاهی لشگر هستند. در حال حاضر ما باید ۱۰۰ تا ۲۰۰ درس خارج فقه داشته باشیم.»
او اضافه کرد: «اگر عقبنشینی روشنفکری و شبهروشنفکری صورت گیرد و دین حذف شود، غربی میشود که در مواردی نیز اینگونه شدیم. اگر در جایی نیز به ظواهر توجه شودو قدرت اجتهاد وجود نداشته باشد، اقلیت کوچک متدین و منزوی ایجاد میشود که اکثریت با این اوضاع دیگر دین نمیخواهند. هم دانشگاه و هم حوزه ما نسبت به قبل از انقلاب و بسیاری از کشورهای دیگر در سطح بسیار بهتری قرار دارد اما نسبت به خطرها، تهدیدها و ضرورت ها هر دو عقب ماندند، دشمن نیز در هر دو جبهه رخنه کرده است.»
در حالی رحیمپور ازغدی از ناکارآمدی حوزه سخن گفت که آیتالله جوادی آملی٬ از مراجع تقلید شیعه٬ امروز از رواج گریه در کشور استقبال کرد.
این مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه «گریه در کشور زیاد انجام شده» تاکید کرد که این موضوع «کار خوبی است.»
امروز همچنین آیتالله ناصر مکارم شیرازی٬ دیگر مرجع تقلید شیعیان در قم٬ نسبت به «صدور مجوز کشیدن سیگار» در کشور اعتراض کرد.
این مرجع تقلید شیعیان ضمن ابراز نگرانی از وضعیت و آمار موجود در حال حاضر در خصوص استعمال دخانیات در کشور خواستار عدم صدور مجوز کشیدن سیگار در کشور شد.
او تاکید کرد وضعیت فعلی که اشخاصی گرفتار سیگار و قلیان هستند مناسبت نیست چراکه گرفتار امراض گوناگون میشوند، آمارهایی که درباره کشیدن سیگار و قلیان از سوی نسل جوان ارائه میشود، نگران کننده است.
در همین رابطه محمدتقی مصباح یزدی٬ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم٬ طی سخنانی در جمع طلاب سفیران هدایت امام صادق تهران، به مقایسه وضع حوزه علمیه در عصر حاضر و دوره پهلوی پرداخت و گفت: «هفتاد سال پیش، حوزه وضع مطلوبی نداشت و آخوندی، بهنوعی گدایی محترمانه تلقی میشد.»
او ادامه داد: «اگر بخواهیم ببینیم جایگاه روحانیت در جامعه چیست، باید ابتدا به این پرسش پاسخ بدهیم که جایگاه دین، در جامعه چیست؟ چون روحانیت، نماد دین تلقی میشود.»
مصباح یزدی با بیان اینکه «زمانی مردم، دین را از افتخارات خود و جامعه میدانستند و پرسش درباره جایگاه دین در جامعه، جای طرح نداشت»، افزود: «امروز در دنیا، مسئله سکولاریسم، مسئلهای جدی در محافل علمی است و این سؤال را مطرح میکند که آیا واقعا بشر، احتیاجی به دین دارد یا خیر و اگر دارد، قلمرو و جایگاه آن کجاست.»