Quantcast
Channel: سایت خبری‌ تحلیلی زیتون
Viewing all articles
Browse latest Browse all 6930

تایید و تکذیب کرباسچی

$
0
0

زیتون– غلامحسین کرباسچی روز پنج‌شنبه اول تیر در گفت‌وگویی با خبرگزاری فارس٬ وابسته به سپاه پاسداران٬ «امضای نامه در مورد مذاکره مستقیم با آمریکا را تکذیب کرد.»

این نامه ۲۶ خرداد در «زیتون» منتشر شده بود.

در این نامه جمع کثیری از فعالان سیاسی و مدنی در داخل و خارج کشور، با اشاره به استقبال جهانی از دیدار رهبران آمریکا و کره شمالی و «با توجه به وضعیت ناامن و پر خطر منطقه»، طی بیانیه‌ای از حکومت و دولت ایران خواستند که «شجاعانه اعلام کند که حاضر به انجام مذاکرات بدون قید و شرط با آمریکاست تا قدمی در راه حل مشکلات و اختلافات برداشته شود.»

کرباسچی که نامش در بین امضا کنندگان این نامه بود٬ پیشتر در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد٬ ضمن تایید امضای این نامه گفته بود که این نامه به معنای «تصمیم‌گیری برای مذاکره مجدد با امریکا نیست» بلکه یک نظر و تحلیل سیاسی است که توسط یک جمع ارایه شده است.

دبیر کل حزب کارگزاران در ادامه تاکید کرده بود: «این نظر و تحلیل با توجه به مجموعه بن بست‌ها و مشکلاتی است که امریکا پس از خروج از برجام با آنها مواجه شده. امریکا امروز در وضعیت خوبی به ویژه در برابر کشور‌های اروپایی قرار ندارد و ما می‌توانیم از این فرصت استفاده لازم را داشته باشیم اما این نامه در فضای سیاسی ایران تعیین‌کننده نیست بلکه یک تحلیل است.»

با این حال او روز پنج‌شنبه به خبرگزاری فارس گفت: «من چنین نامه‌ای را ننوشته‌ام چه کسی امضای من را پای این نامه گذاشته است؟»

کرباسچی در ادامه مصاحبه خود با اعتماد را نیز چنین توجیه کرد: «از من در مورد نگارش نامه در خصوص مذاکره با آمریکا نظرخواهی شد. من گفتم که آمریکا حتما باید تعهد و تضمین به دولت ایران بدهد که دیگر کارهای آقای ترامپ تکرار نشود و با این قید و شرط مذاکره با آمریکا انجام شود.»

حواشی این نامه اما به همین جا ختم نمی‌شود.

عباس عبدی٬ روزنامه نگار و تحلیل گر سیاسی٬ نیز در خصوص این نامه به ایرنا گفته بود: «متاسفانه جناح تندروی اصولگرایان که به نسبت منزوی شده با این نامه جان می گیرد و عقلای آنان را به حاشیه می برد. این جناح خواهان برخورد و تشدید تحریم ها است تا دوباره دوران طلایی فساد و به جیب زدن میلیاردی ناشی از دور زدن تحریم ها را زنده کنند.»

پیشتر محمد باقر نوبخت٬‌ سخنگوی دولت٬ در واکنش به این نامه مدعی شد که «افکار عمومی هم از مذاکره با ترامپ استقبال نمی‌کند.»

او با تاکید بر اینکه: «حق ماست علیه زورگویی آمریکا بایستیم اما در این شرایط عده‌ای نامه می‌نویسند که با آمریکا مذاکره کنیم. اما آیا ترامپ قابل اعتماد است؟ این نامه نشان داد که عقل سیاسی کامل نیست که چنین توصیه ای می‌کنند. ما باید بایستیم و مقاومت کنیم، موضع ما به حق است و همه باید در کنار هم باشیم.»

نوبخت در پایان گفت: «این نامه نماد آزادی سیاسی است که افراد نظرات خود را بیان می‌کنند. نظام نشان داده است که هر زمان برای پیشرفت منافع ملی لازم باشد، مذاکره می‌کند، مثل برجام، اما در این شرایط که آمریکا زور می‌گوید، با چه کسی مذاکره کنیم؟ چه ثباتی در آمریکا وجود دارد؟ اصلا زمینه مذاکره با چنین فردی وجود ندارد. افکار عمومی هم از مذاکره با ترامپ استقبال نمی‌کند.»

از سوی دیگر اما محمدعلی جعفری٬ فرمانده سپاه درباره نامه مذاکره با ترامپ گفت: «نمی‌دانیم به اینها دیوانه بگوییم یا چیز دیگر.»

فرمانده سپاه افزود: «اگر بگوییم این صد نفر مامور فضاسازی برای مذاکره با ترامپ نبودند، حتما تعداد قابل توجهشان مامور بودند.»

جعفری همچنین تاکید کرد که «ما دستور سازش نداریم.»

محمدرضا تابش٬ نایب رییس فراکسیون امید٬ نیز مدعی شد که پیشنهاد مذاکره با امریکا موضع اصلاح‌طلبان نیست. او طی یادداشتی که در روزنامه ایران منتشر شده٬ ضمن درخواست رعایت حق آزادی بیان نویسندگان نامه٬ اضافه کرد که امضا کنندگان نامه٬ جز چندتن٬ اصلاح طلب نیستند.
احمد زید آبادی٬ روزنامه نگار و تحلیل‌گر سیاسی اما در کانال تلگرامی‌اش نوشت:
برخی محافل “اصولگرا” چنان هیاهویی بر سر درخواست چند فعال سیاسی و مدنی برای مذکره با دولت ترامپ به پا کرده اند که گویی آسمان به زمین رسیده است!
اگر می‌خواهید مذاکره نکنید؛ خب نکنید! مگر کسی به زور و اجبار زیر بغل شما را گرفته و به سوی میز مذاکره هل داده که اینقدر بازار ارعاب و اتهام را داغ کرده‌اید؟
چند نفر که پست و مقام و قدرتی ندارند؛ اظهار نظر کرده‌اند که صلاح کشور در مذاکره است؛ حالا شما که صاحب پست و مقام و قدرت‌اید؛ می گویید صلاح کشور در مذاکره نیست! خب نیست! این که نیاز به این همه گرد و خاک ندارد.
اصلاً اگر به من بود؛ می‌گفتم همین مذاکرات با اروپا و روسیه و چین را هم قطع کنید تا خیال‌تان راحت شود! فقط اگر احیاناً روزی روزگاری – البته هفت دریا به دور- مذاکره را به صلاح دیدید؛ آن وقت یکی – دو تا از این اتهام‌هایی که متوجه امضا کنندگان بیانیه کرده‌اید؛ بالاغیرتاً از یادتان نرود!

Viewing all articles
Browse latest Browse all 6930

Trending Articles