زیتون– جعفر شیرعلینیا، «پژوهشگر و مورخ دفاعمقدس» خبر از انتشار . آیین نامه جدیدی برای تحقیق در رابطه جنگ هشت ساله بین ایران و عراق داد.
این آیین نامه «۲۳دی ۱۳۹۷، در روزنامه رسمی، با عنوان «آییننامهی نظارت بر تولید و نشر آثار ادبی و تاریخی دفاع مقدس» با امضای محمدباقری، رییس ستادکلنیروهایمسلح که رییس هیئت امنای «بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس» نیز هست، منتشر شده.
بنابر این سند، از اینپس، «عدمتشکیک در ضرورت ادامه دفاعمقدس در زمانهای خاص (مثل ادامه جنگ بعدِ آزادسازی خرمشهر و …» از معیارهای صدور مجوز برای انتشار آثار تاریخ جنگ اعلام شده.
همچنین در این سند آمده است: «عدم ارائهی چهرهای خشن از رزمندگان در برخورد با دشمن و گروههای معاند و ضدانقلاب.»
یکی دیگر از معیارها چنین آمده: «عدم زیر سؤال بردن پیروزی جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحمیلی و دفاع مقدس.»
همچنین به نوشت شیرعلینیا٬ در بخش دیگری از این آیین نامه گفته شده که آثار باید با چه چیزهایی منطبق باشند و یا مغایرت نداشته باشند از جمله «با بیانات و رهنمودهای حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)»؛ همچنین «با رویکردهای دفاع مقدس در جنگ تحمیلی.» انطباق و عدم مغایرت با «مضامین قرآن و عترت»،«با مفاهیم و ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت (ایثار، جهاد، شهادت و…»، «با آموزههای دینی در موضوع جهاد و دفاع.»
در آییننامه تاکید شده که مخصوص کتاب نیست و آثار صوتی، تصویری و چندرسانهای را هم دربر میگیرد و: «آثار ادبی، تاریخی و متون آموزشی دفاع مقدس و مقاومت که قبل از ابلاغ این آییننامه منتشر شدهاند، برای چاپ مجدد باید مجوز چاپ دریافت نمایند.»
در آییننامه، ترکیب شورای نظارت غالبا افراد نظامی یا نمایندهی نهادهای نظامیاند. بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس متولی اجرای این آییننامه است. بنیادی که رییس آن پیشتر گفته است: «هرکس دفاع مقدس را تحریف کند مجرم شناخته میشود و برابر مقررات با فرد متخلف برخورد خواهد شد.»، «بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بهعنوان مدعیالعموم دفاع مقدس در برابر تحریفکنندگان دفاع مقدس میایستد.»، «شان دفاع مقدس شان حضرت سیدالشهداست.»