زیتون– آیتالله علی خامنهای٬ رهبر جمهوری اسلامی٬ صبح امروز (دوشنبه) در پیامی توییتری اعتراضات مردمی در عراق را به «دشمن» منسوب دانست.
#ایران و #عراق دو ملتی هستند که تنها و دلها و جانهایشان به وسیله ایمان بِالله و محبّت به اهلبیت و حسینبنعلی متصل به یک دیگرند؛ روزبهروز هم این اتصال زیاد خواهد شد.
دشمنان سعی بر تفرقه دارند امّا نتوانسته اند و توطئه آنان اثری نخواهد کرد.#الحسین_یجمعنا— KHAMENEI.IR(farsi) (@Khamenei_fa) October 6, 2019
دفتر حفظ و نشر آثار رهبر جمهوری اسلامی در پیامی توئیتری به نقل از او نوشت که وی اعتراضات روزهای اخیر در عراق را کار «دشمنان» میداند.
در این پیام در مورد وقایع عراق آمده است که «دشمنان سعی بر تفرقه دارند امّا نتوانسته اند و توطئه آنان اثری نخواهد کرد.»
در این توئیت نوشته شده که «تنها و دلها و جانهای» دو ملت ایران و عراق «به وسیله ایمان بِه الله و محبّت به اهل بیت و حسین بن علی متصل به یکدیگرند؛ روزبهروز هم این اتصال بیشتر خواهد شد.»
آیتالله علی خامنهای در این پیام مشخص نکرده که منظور او از «دشمنانی» که به گفته او در عراق «توطئه کردهاند» کیست.
بیشتر بخوانید:
آیتالله خامنهای و رویای «تمدن اسلامی از هند تا مدیترانه»
این اولین بار نیست که رهبر جمهوری اسلامی در امور داخلی دیگر کشورهای منطقه علنا دخالت میکند. جمهوری اسلامی گذشته از این اظهار نظرها٬ به صورت نظامی نیز در برخی از کشورهای منطقه از جمله عراق٬ سوریه٬ یمن و … دخالت دارد.
اما در خصوص وقایع اخیر عراق٬ پیش از آیتالله خامنهای٬ دیگر مقامات نظام نیز اظهار نظر کرده و این اعتراضات را مربوط به راهپیمایی اربعین دانسته بودند.
دو روز پیش از این، حسین شریعتمداری، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در موسسه رسانهای کیهان، سفارت ایالات متحده در بغداد را «جاسوسخانه» خواند و به مردم عراق توصیه کرد که مانند انقلابیون ایران این سفارتخانه را تسخیر کنند.
در چهارمین روز از تظاهرات اعتراضی در عراق رهبر جریان شیعی صدر خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شد.
مقتدی صدر روز جمعه ۱۲ مهر در بیانیهای عنوان کرد، برای اجتناب از خشونتهای بیشتر که طی چهار روز گذشته دهها کشته بر جای گذاشته است، «دولت باید استعفا دهد و انتخابات زودرس تحت نظارت سازمان ملل متحد برگزار شود.»
همچنین آیتالله سیستانی٬ از مراجع تقلید شیعیان٬ دولت عراق را به خاطر ناکامی آن در اصلاحات اقتصادی و مبارزه با فساد نکوهش کرد و از آن خواست که «وظایف خود را به درستی انجام دهد» تا رنج و مشقت مردم کاهش یابد.
او در ادامه از همه طرفها خواسته است «قبل از آن که خیلی دیر بشود» به خشونتها پایان دهند.