Quantcast
Channel: سایت خبری‌ تحلیلی زیتون
Viewing all articles
Browse latest Browse all 6930

تصمیمات تازه دولت برای اعمال محدودیت تلگرام

$
0
0

زیتون– صبح امروز آیت‌الله خامنه‌ای٬ رهبر جمهوری اسلامی٬ اعلام کرد که «در راستای پاسداشت منافع ملّی و برای رفع انحصار از پیام‌رسان تلگرام» فعالیت خود را در این پیام‌رسان متوقف کرد.

اسحاق جهانگیری٬ معاون اول رییس جمهوری نیز ساعتی پیش اکانت خود را بر روی تلگرام حذف کرد. معاون اول رییس جمهور، اعلام کرد دیگر از تلگرام استفاده نخواهد کرد و به جای آن از پیام‌رسان‌های داخلی استفاده خواهد کرد.

پیشتر نیز برخی منابع نیز خبر از آن دادند که برخی از وزارت خانه‌ها از جمله آموزش و پروش بخشنامه کرده‌اند که ارگان‌های زیر مجموعه‌شان «اجازه» استفاده از تلگرام را ندارند.

برخی منابع خبری نیز به «زیتون» خبرداده‌اند که دولت قصد «ممنوع کردن استفاده از تلگرام برای تمامی کارمندان خود را دارد.»

روز گذشته ابوالفضل ابوترابی، عضو هیئت رییسه فراکسیون ولایی مجلس٬ خبر داد که بسته شدن تلگرام در کشور تنها آغاز کار است.

به گفته او «تمامی پیام‌رسان‌های خارجی» به‌مرور بسته خواهند شد.

از آغاز اعتراض‌های سراسری دی‌ماه شبکه‌های تلگرام و اینستاگرام فیلتر شد. اگرچه این دو شبکه پس از مدتی و با پایان ناآرامی‌ها در کشور دوباره رفع فیلتر شدند. 

پس از آن بود که روز ۲۶ دی‌ماه ۱۷۰ نماینده مجلس در نامه‌ای به سران سه قوه، با اعلام این که تجمع‌های اعتراضی «در بستر» پیام‌رسان‌های خارجی انجام شده خواستار جایگزینی پیام‌رسان‌های داخلی به جای این پیام‌رسان‌ها و ساماندهی فیلترشکن‌ها شدند.

خبرهای مقامات جمهوری اسلامی درباره پیام‌رسان‌هایی چون تلگرام و بسته شدن آنها بیشتر متناقض و توام با ابهام بوده است.

از جمله در روز ۱۱ فروردین‌ماه ساعتی پس از آن که رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران از فیلتر شدن دائمی اپلیکیشن تلگرام «تا پایان فروردین جاری» خبر داد، یک نماینده دیگر اعلام کرد که زمان این اتفاق «مشخص نیست.»

این گفته علاءالدین بروجردی با واکنش گسترده چهره‌های سیاسی، از جمله دو عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و همچنین شمار زیادی از کاربران اینترنت روبه‌رو شد، اتفاقی که نشان می‌دهد حتی در میان مقامات و مسئولان نیز در این باره اتفاق نظر وجود ندارد.

در همین زمینه روابط عمومی مرکز فضای مجازی ایران نیز روز سه‌شنبه بیانیه‌ای چندخطی صادر کرد که به شکلی مبهم و برخلاف تمام گزارش‌ها و مصاحبه‌های اعضای این مرکز می‌گوید که هنوز درباره مسدود شدن تلگرام «تصمیمی گرفته نشده» است. هرچند که تاکید شده «هر آن ممکن است اگر شرایطی پیش بیاید این انسداد در تلگرام حاصل شود.»

تا امروز پورت پیام رسانان داخلی بر روی شهروندانی که با شماره تلفن‌های غیر ایرانی قصد پیوستن به این شبکه‌ها را داشتند٬ بسته است.

با توجه به اینکه اپلیکیشن‌های پیام رسان بخشی از بار ارتباط شهروندان ایرانی خارج از ایران با خانواده‌هایشان را بر دوش دارد٬ اصرار بر محدودیت استفاده از پیام رسان‌های غیر ایرانی می‌تواند در ارتباط هزاران خانواده ایرانی تاثیر بگذارد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 6930

Trending Articles