Quantcast
Channel: سایت خبری‌ تحلیلی زیتون
Viewing all articles
Browse latest Browse all 6931

توتال به صورت رسمی ایران را ترک کرد

$
0
0

زیتون– بیژن نامدار زنگنه٬ وزیر نفت٬ خبر داد که توتال به صورت رسمی قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را ترک کرده است.

بیژن نامدار زنگنه درباره آخرین وضعیت قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، به ایلنا گفت: «توتال به صورت رسمی قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را ترک کرده و بیش از ۲ ماه است که اعلام کرده از قرارداد خارج می شود.»

وزیر نفت درباره جایگزین شرکت فرانسوی توتال در قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی نیز توضیح داد که در حال حاضر فرآیند جایگزینی شرکت دیگر در حال انجام است.

پیشتر گفته شده بود که با خروج شرکت فرانسوی توتال از پروژه ۴.۸ میلیارد دلاری فاز ۱۱ پارس جنوبی، شرکت ملی نفت چین، سی‌ان‌پی‌سی، جایگزین آن می‌شود.

تیر ماه سال گذشته قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی میان شرکت‌های توتال با ۵۰.۱ درصد سهم، سی‌ان‌پی‌سی با ۳۰ درصد و شرکت پتروپارس ایران با ۱۹.۹ درصد سهم امضا شد، اما شرکت توتال فرانسه بعد از اعلام خروج آمریکا از برجام گفت که در صورت عدم دریافت معافیت از تحریم‌ها، این پروژه را ترک می‌کند.

خبرگزاری ایرنا شنبه ۲۰ مرداد ماه از قول محمد مصطفوی مدیر سرمایه‎گذاری و کسب‎وکار شرکت ملی نفت ایران گزارش داده است که شرکت سی‌ان‌پی‌سی جایگزین توتال شده و هم اکنون با سهم ۸۰.۱ درصدی در فاز ۱۱ پارس جنوبی به کار ادامه می‌دهد.

شرکت‌های سی‌ان‌پی‌سی و سینوپک چین سال‌هاست که در توسعه دو میدان یادشده مشارکت دارند.

توسعه میدان پارس جنوبی بر اساس قرارداد ۴.۸ میلیارد دلاری، طی دو مرحله انجام خواهد شد.

در مرحله اول، ۲ میلیارد دلار از این مبلغ برای تولید روزانه ۵۶ میلیون متر مکعب گاز و رساندن آن به پالایشگاه‌های پارس جنوبی هزینه خواهد شد که روند کار مشابه توسعه فازهای دیگر پارس جنوبی است. اما نکته مهم و مشکل کار، بخش دوم آن است که برای اوایل دهه آینده میلادی برنامه‌ریزی شده بود و شامل ساخت یک سکوی عظیم ۲۰ هزار تنی به همراه چندین کمپرسور برای حفظ میزان تولید گاز این فاز است.

قرار است تا پنج سال آینده فشار میدان پارس جنوبی به شدت افت پیدا کند و سکوهای ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تنی موجود در این میدان باید با سکوهای ۲۰ هزار تنی عوض شوند. هزینه ساخت هر سکوی ۲۰ هزار تنی به همراه کمپرسورها، حدود ۲٫۵ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود که نه ایران و نه شرکت چینی فناوری ساخت آن را ندارند.

ایران امیدوار بود که شرکت توتال همراه با ساخت اولین سکوی عظیم، فناوری ساخت آن را نیز به ایران بیاورد. بنا به گفته مقام‌های ایرانی، بعد از پنج سال، دست‌کم نیاز به ۱۰ سکوی عظیم برای نصب در پارس جنوبی است تا میزان تولید میدان دچار افت نشود.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 6931

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>