Quantcast
Channel: سایت خبری‌ تحلیلی زیتون
Viewing all 6930 articles
Browse latest View live

گسترش اعتصاب بازاریان

$
0
0

زیتون– اعتصاب بازاریان تهران برای روز دوم ادامه یافت.

همچنین اعتصاب بازاریان شهرهای دیگری نظیر اصفهان، اراک و کرمانشاه از امروز آغاز شد.

روز گذشته کسبه بازار بزرگ تهران  دست به اعتصاب زدند.

همزمان با اعلام سیاست جدید دولت ایران برای سه نرخی شدن ارز، کسبه بازار تهران صبح دوشنبه چهارم تیرماه مغازه‌های خود را تعطیل کردند و در اعتراض به نابسامانی بازار ارز دست به تجمع زدند.

تعطیلی بازار تهران ابتدا از پارچه‌فروشانِ «بازار بزرگ»، «چارسوق» و «سرای قیصریه» آغاز شد و پس از آن سایر بازاریان نیز با بستن مغازه‌های خود، دست از کار کشیدند.

در بازار «امین‌حضور» که عمدتا محل فروش لوازم خانگی است نیز مغازه‌داران به دلیل نامشخص بودن وضعیت دلار دست از خرید و فروش کشیده‌اند.

عصر روز گذشته نیز  در ادامه اعتراضات تهران نسبت به وضعیت اقتصادی نیروی انتظامی با تجمع کنندگان مقابل مجلس برخورد کرد.

بر اساس تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نیروی انتظامی به سمت تجمع کنندگان گاز آشکاور پرتاب کرده است.

 

تجمع کنندگان شعارهای « نه غزه٬ نه لبنان٬ جانم قدای ایران»٬ «سوریه رو رها کن٬ فکری به حال ما کن» و «ایرانی بسه دیگه٬ غیرتت و نشون بده» سر داده‌اند.

روز یکشنبه نیز کسبه دو مجتمع خرید «علاءالدین» و «چارسو» که عمدتا به خریدوفروش موبایل و وسایل دیجیتالی اختصاص دارد٬ با تعطیل کردن مغازه‌های خود دست به اعتصاب زدند.


علی‌اصغر صدر حاج‌سیدجوادی درگذشت

$
0
0

زیتون– علی اصغر صدر حاج‌سیدجوادی، روزنامه‌نگار ایرانی در ۹۴ سالگی در پاریس درگذشت.

علی‌اصغر صدر حاج سید جوادی در دانشگاه تهران در رشته حقوق تحصیل کرده بود اما حرفه اصلی او روزنامه‌نگاری بود.

او پیش از انقلاب سابقه فعالیت در روزنامه‌های اطلاعات و کیهان را داشت.

از این روزنامه نگار چند مقاله مانند «اگر شکوفه سیب به میوه رسد…؟» در مخالفت با انقلاب و در خواست خشونت‌ورزی انقلابیون٬ جزء اسناد انقلاب سال ۵۷ به شمار می‌رود.

علی اصغر صدر حاج‌سیدجوادی از اعضای هسته اول کانون نویسندگان ایران نیز بود.

 

🍃زنده|روحانی: دولت استعفا نمی‌دهد

$
0
0

روحانی: دولت استعفا نمی‌دهد

حسن روحانی، رییس‌جمهوری ایران در سخنرانی در نشست مدیران ارشد دولت که  به طور زنده از صدا و سیمای جمهوری اسلامی در حال پخش است گفت: اگر کسی فکر می کند دولت استعفا می‌دهد یا کنار می‌کشد اشتباه می‌کند

قسمتی از مهمترین سخنان حسن روحانی به این شرح است:

ـ تدبیری که پس از خروج آمریکا از برجام انجام دادیم دنیا را شگفت زده کرد

ـ از تولید کنندگان حمایت می کنیم

ـ کارخانه ها را دو شیفت کنید، بگذارید کارگران رفاه بیشتر ببینند و تولید بیشتر شود. حرکت بزرگ در تولید ایجاد کنید ما حمایت می کنیم.

ـ نباید بگذاریم مردم در فشار قرار بگیرند. بخش خصوصی یک فرصت بزرگ برای این بخش است، بخش خصوصی باید در مبارزه با آمریکا بیاید کنار دولت. بخش خصوصی باید راه حل پیدا کند و نیازهای کشور و مردم را تامین کند. امروز روز گله گذاری نیست.

ـ تابستان است و به مردم می گوییم در آب و برق صرفه جویی کنند. دولت باید در خط مقدم باشد. از وزرا می خواهم و ابلاغ می کنم که تمام آب و برق را با سال گذشته مقایسه کرده و اگر بالاتر رفت مسوول جا به جا شود.

ـ دولتی ها به مردم اعلام کنند برای خدمت به مردم یک ساعت به کار خودمان داوطلبانه اضافه می کنیم.

ـ خدمات را ساده تر و ارزان تر دهیم، امسال نباید قیمتی در بخش خدمات از تورم بالاتر برود.

ـ اگر مشکل ما آمریکا و اسراییل باشد و مشکل خارجی باشد، موفقیم اما اگر فشار خارجی با فشار داخلی همراه شود، خطر نیست، مهلک است و می تواند ضربه سنگین بزند.

ـ مردم باید احساس کنند زندگی روزانه آنها تامین می شود. اگر تامین نیاز مردم نیاز به ارز دارد، ما تامین می کنیم. باید در سایت ها به مردم بگوییم برای چی و چه قدر پول ۴۲۰۰ تومانی دادیم.

ـ زندگی سخت تر خواهد بود. اما سربلندی ما در تاریخ بیشتر خواهد بود.


۷۵درصد تریاک جهان از ایران کشف می‌شود

معاون استانداری خراسان رضوی خبر داد که ۷۵درصد تریاک جهان از ایران کشف می‌شود و موادمخدر بزرگترین آسیب اجتماعی ایران است./ ایسنا


طرح دو فوریتی ممنوعیت واگذاری سکه به صورت نامحدود اعلام شد

علی بختیار، عضو کمیسیون انرژی مجلس، جزئیات طرح دو فوریتی ممنوعیت واگذاری سکه به صورت نامحدود را را اعلام کرد.Risultati immagini per ‫ممنوعیت واگذاری سکه به صورت نامحدود‬‎

بر اساس این طرح ممنوعیت واگذاری سکه به صورت نامحدود هم عرضه و تقاضای سکه در بازار مدیریت می‌شود. در این طرح در واگذاری سکه‌ها محدودیت در نظر گرفته می‌شود؛ به عنوان مثال اگر کسی ۳۰ هزار تا ۴۰ هزار سکه پیش خرید کرده باشد، ۱۰ سکه را تحویل می‌گیرد و مابقی پول به آن باز می‌گردد.

به گفته بختیار طرح دو فوریتی که ارائه شده هم خواسته بانک مرکزی را محقق می‌سازد و هم از رانت و اینکه سرمایه‌های هنگفتی در یک شب در اختیار یک فرد قرار گیرد جلوگیری می‌کند.همچنین اگر افراد سکه پیش خرید کرده باشند جلوی واگذاری آن گرفته می‌شود.

این طرح در هفته آینده در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد/ایسنا


 رییس سازمان بازرسی شهرداری تهران استعفا داد

محمدجواد شیرازی از ریاست سازمان بازرسی شهرداری تهران استعفا داد.  شیرازی عصر امروز در جمع خبرنگاران با اعلام متن استعفایش خطاب به شهردار گفت: « اکنون براساس برخی از اخبار واصله، فشارهای وارده از سوی برخی مراکز قدرت مبنی بر کنترل و توقف حرکت سازمان بازرسی شهرداری تهران در این مسیر ممکن است برای جنابعالی که در آغاز راه سخت امانتداری حقوق مردم قرار دارید، مشکلاتی ایجاد کند و اگر این فشارها ممکن است در فعالیت جنابعالی موجب اختلاف گردد ترجیح می‌دهم شما را در اجرای تصمیمتان مختار بگذارم و به عنوان یک شهروند عادی به وظیفه انسانی، دینی و اخلاقی خود پایبند بمانیم.»



دفاع جانانه رهبر جمهوری اسلامی از قوه قضاییه


وزیر علوم: درباره احکام صادر شده برای دانشجویان از قوه قضاییه خواهش کردم ارفاق کنند

وزیر علوم در واکنش به احکام  حبس سنگین  صادر شده برای دانشجویان بازداشت شده در وقایع دی ماه سال گذشته گفت: احکام صادر شده برای دانشجویان به نظر ما هم سقف بالایی دارد با مسولین‌قوه قضاییه حضوری صحبت کردم و خواهش کردم حداکثر ارفاق را داشته باشند این موضوع (کاهش احکام) با استقبال روبرو شده و این‌ مسئله به قضات مربوط می‌شود که امیدواریم روند مثبت باشد.

در جریان صدور این احکام سه دانشجوی دانشکده‌ علوم اجتماعی دانشگاه تهران مجموعا به ۱۵ سال حبس محکوم شده‌اند و ۸ نفر دیگر در انتظار تشکیل دادگاه هستند./ایسنا


نماینده بوشهر: جامعه ما در معرض فروپاشی است

عبدالحمید خدیری، نماینده بوشهر در مجلس ایران گفت: « ما قبلاً درباره جنگ آب چیزهایی شنیده بودیم اما حالا کم کم داریم آن را با چشم خودمان می‌بینیم. مردم هر منطقه برای مقدار کمی آب به مردم منطقه‌ای دیگر توهین می‌کنند و کینه به دل می‌گیرند».Risultati immagini per ‫جنگ آب‬‎

خدیری افزود: واقعا جای تأسف دارد که کشورهای عربی با اقلیمی به‌مراتب خشک‌تر از استان‌های ما سال‌ها است که موضوع آب را مدیریت کرده‌اند و از آب‌شیرین‌کن‌ها استفاده می‌کنند در حالی که ما در کنار خلیج‌فارس با مشکل آب دست و پنجه نرم می‌کنیم و جامعه‌مان در معرض فروپاشی قرار گرفته است»./اعتماد آنلاین


رییس سازمان بازرسی کل کشور: ۳۸ هزار و ۲۵۰ سکه را یک جوان ۳۱ ساله خرید


هاشم‌زایی: FATF  قطعا در مجلس رای می‌آورد

عبدالرضا هاشم زایی،نماینده تهران با بیان اینکه FATF قطعا در مجلس رای خواهد آورد، گفت: اگر روزی که مسئله این لایحه در مجلس مطرح شد رای به مسکوت ماندن آن داده نمی‌شد این لایحه با رای قاطع نمایندگان تصویب می شد.

این نماینده درباره اظهار نظر رهبر جمهوری اسلامی درباره ضرورت خروج ایران از این معاهده بین‌الملیی گفت: منظور سخنان رهبری قطع روابط با جامعه بین‌الملل نبود./ایلنا


کوزوویی ها جریمه شاکری و ژاکا را پرداختند

مردم کوزوو در قدردانی از اقدام شاکری و ژاکا دو بازیکن سوئیس مبلغ جریمه آنها از سوی فیفا را جمع‌آوری کردند. مبلغ این جریمه ۱۰ هزار دلار بود در حالی که در گلریزان مردم کوزوو ۱۲ هزار دلار جمع‌آوری شد.Risultati immagini per ‫شاکری و ژاکا‬‎

این دو بازیکن که اصلیتی کوزوویی دارند بعد از زدن گل به صربستان در حمایت از مردم کشور خود که سال‌های قبل قربانی جنگ با صربستان بودند، خوشحالی کردند.


تیم اقتصادی دولت تغییر خواهد کرد


خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید

برنامه آمریکا برای نفت ایران؛ صادرات صفر تا آبان‌ ماه

$
0
0

زیتون– وزارت خارجه آمریکا که این کشور از تمام مشتریان نفت ایران٬ خواستار قطع واردات از نفت ایران خواهد شد.

بر این اساس از چهارم نوامبر کشورهایی که نفت از ایران می‌خرند مورد تحریم‌های آمریکا قرار خواهند گرفت.

یکی از مقامات وزارت امور خارجه که خواسته است نامش فاش شود به رسانه‌ها گفته است که ایالات متحده از حدود یک هفته‌ی دیگر گفت‌وگوهایی را با کشورهای حوزه خاورمیانه آغاز خواهد کرد تا اطمینان یابد که عرضه نفت در بازار جهانی لطمه نخواهد دید.

رسانه‌ها همچنین به نقل از این مقام آمریکایی نوشته‌اند که ایالات متحده قصد ندارد در زمینه واردات نفت از ایران برای هیچ کشوری استثنا قائل شود.

از سوی دیگر اما ژاپن و کره جنوبی، دو خریدار بزرگ نفت از ایران، روز چهارشنبه، ششم تیرماه، از چانه‌زنی با دولت آمریکا برای معاف شدن از تحریم‌های جمهوری اسلامی خبر دادند.

هر دو کشور در دور گذشته از تحریم‌ها که در سال ۱۳۹۴ با برجام به پایان رسید توانسته بودند چنین معافیتی از آمریکا بگیرند، امتیازی که این بار به نظر می‌رسد دور از دسترس‌شان باشد.

ژاپن در سال گذشته میلادی چهارمین مشتری عمده آسیایی نفت ایران بود و روزانه ۱۷۲ هزار بشکه نفت از این کشور وارد کرده بود که این رقم تقریبا معادل ۵.۳ درصد از کل واردات نفت ژاپن است.

ایران در سال گذشته میلادی روزانه دو میلیون و ۱۲۵ هزار بشکه نفت خام و حدود ۴۰۰ هزار بشکه نیز میعانات گازی صادر کرد. حدود یک‌سوم از این محموله‌ها راهی اروپا شده و بقیه به دست مشتریان آسیایی ایران یعنی چین، هند، کره جنوبی و ژاپن رسید.

این ارقام تقریبا در نیمه اول سال‌ جاری میلادی نیز به همان میزان و نسبت ادامه یافته است.

 

فشار نمایندگان مجلس بر وزرای اقتصادی کابینه دوازدهم

$
0
0

زیتون– روسای کمیسیون‌های برنامه و بودجه و اقتصادی مجلس در نامه‌ای به حسن روحانی، رییس‌جمهوری، خواستار تغییر «تیم اقتصادی» او شده‌اند.

آنها رییس جمهوری را تهدید کرده‌اند که در صورت تغییر نیافتن وزرای اقتصادی٬ از «ابزار قانونی استیضاح» برای این منظور استفاده خواهند کرد.

محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس به ایسنا گفته است که همراه با غلامرضا تاجگردون، رییس کمیسیون برنامه و بودجه به حسن روحانی نوشته‌اند که تیم اقتصادی او در «وضعیت نابسامان اخیر آمادگی یا توان لازم را ندارد.»

چند روز گذشته بازار شهرهای مختلف ایران در اعتراض به افزایش قیمت دلار و نابسمانی وضعیت اقتصادی شاهد اعتراضات و اعتصابات گسترده‌ای بود.

اعتصاب بازاریان تهران برای روز سوم ادامه یافت.

همچنین اعتصاب بازاریان شهرهای دیگری نظیر اصفهان، اراک و کرمانشاه از روز گذشته آغاز شد. بر اساس گفته‌های شاهدان محلی بازار اصفهان نیز از امروز به اعتصاب‌ پیوسته است.

از منظر نویسندگان این نامه «عملکرد نامناسب مدیران ارشد اقتصادی کشور» طی سالهای اخیر « موجب بی‌اعتمادی روز افزون مردم نسبت به تصمیمات و سیاست‌های اقتصادی کشور شده است.»

حسن روحانی٬ رییس جمهوری روز گذشته در واکنش به اعتراض‌ بازاریان گفت که درآمد دولت و دلار ریخته شده به خزانه نسبت به قبل کم‌تر نشده اما سیاه‌نمایی و ترساندن مردم از آینده باعث ایجاد نگرانی و انتظارات تورمی شده است.

روحانی همچنین خواستار برخورد با افرادی شد که به گفته او «دست به سیاه نمایی می‌زنند.»

درباره‌ی بیانیه‌ی «اصلاحِ اصلاحات»

$
0
0

صد تن از جوانانی که بسیاری از آن‌ها در جریان جنبش سبز برای دفاع از حقوق مردم پایداری کردند و زندان‌های طویل‌المدتی را نیز به‌جان خریدند اخیراً در بیانیه‌ای نگرانی خود را نسبت به آینده و چشم‌انداز اصلاحات در ایران ابراز کردند. نقطه‌ی ثقل این بیانیه ابراز تردیدهای جدی نسبت به مؤثر بودن روند اصلاحات کنونی در تغییر «زیست اجتماعی» است که خود از تسلط بوروکرات‌ها و محافظه‌‌کارانی ناشی می‌شود که به‌جای تلاش برای تغییر، در پی تبدیل کردن حرکت اصلاحی به عنصری از عناصر «حفظ وضع موجود» هستند و نهادهای اصلاح‌طلبان را به پایگاهی برای «ستادهای انتخاباتی» خود تبدیل کرده‌اند. همچنین امضاکنندگان به ضرورت «تقویت رویکرد جبهه‌ای»، «گذار به نهادمحوری»، «تغییر ساختار نهادها براساس اصل انتخابی بودن و شکل‌گیری از پایین به بالا»، «مشارکت تمامی فعالان ملی و منطقه‌ای» و «شکل‌گیری نهاد ملی اصلاحات برآمده از روندهای انتخابی و دموکراتیک» تأکید و پیش‌بینی کرده‌اند بدون تحقق این شرط‌ها، سیاست‌های اصلاح‌طلبان قابل همراهی و دفاع نخواهد بود.

در دوره‌ی رکود حرکت‌های مؤثر و بن‌بستِ اصلاحات بوروکراتیک، این بیانیه را باید قدمی رو به جلو قلمداد کرد که ضرورت بازگشت به اصلاحات دموکراتیک را یاد‌آور می‌شود. امضاکنندگان بیانیه به‌خوبی دریافته‌اند که بوروکراتیزه‌شدن اصلاحات هیچ معنایی به جز کمک به بازتولید انسداد سیاسی و انحصار رانت‌جویانه‌ی اقتصادی نخواهد داشت و زیربناهای فاسد ایدئولوژیک را نیز دست‌نخورده باقی خواهد گذاشت. در اینجا دیگر جابه‌جایی افراد، در تغییر امور تأثیری بر جای نمی‌گذارد بلکه برنامه‌ریزی برای اقدام‌های عملی و مقاومت مشخص در برابر استیلا و استبداد از هر نوع است که ایده‌ی مدنظر امضاکنندگان بیانیه را به پیش خواهد برد. بنابراین طراحان بیانیه به ناگزیر از هم‌اکنون باید به قدم‌های بعدی بیندیشند و در این راه به انتظار گروه‌ها یا افراد خاصی نیز نباشند.

همچنین به آن‌ها پیشنهاد می‌کنیم به‌عنوان اولین گام، شکستن نظارت استصوابی را مدنظر قرار دهند زیرا هیچ‌چیز مانند نظارت استصوابی تا بدین حد با آرزوهای انقلاب ۵۷ در شکستن استبداد و تأمین حق حاکمیت مردم، در تعارض نیست. از جدیت و اهتمام صد جوان امضاکننده‌ی بیانیه چنین بر‌می‌آید که آن‌ها نمی‌پذیرند پروژه‌ی اصلاح‌طلبی به خدمت استیلا و استبداد در‌‌آید و رأی و نظر مردم نیز کاربستی جز نقش و نگار و آذین‌بندی وضع موجود نداشته‌ باشد.

ملت ما تا این لحظه هزینه‌ی سنگینی در قبال تسلیم‌طلبی برخی که عنوان اصلاح‌طلبی برایشان نام و نان داشته ‌است، پرداخته‌اند. برای آن‌ها «اپوزیسیون» کلمه‌ی ممنوعه است و بیش از هر چیز تلاش می‌کنند از این نام برائت بجویند. صد تن امضاکننده باید بدانند که اصلاح‌طلبی بی‌رمق و ناکار‌آمد در همه‌جا ممکن است زمینه‌ساز نوعی از فاشیسم باشد که درنتیجه‌ی ناامیدی و یأس مردم از هرگونه تحول و دگرگونی بروز می‌یا‌بد. در زمانه‌ای که رهبران سرفراز جنبش سبز همچنان در حصرند و فعالان سیاسی و مدنی هر روز به بهانه‌ای تحت فشار، فقط اصلاح‌طلبی پیشروانه می‌تواند در مقابل واپس‌گرایی‌های ارتجاعی، تبدیل به نیروی مقاومت برای تأمین دموکراسی و شکستن انحصار و استیلا شود. دشواری چنین مسیری البته که برخی را از ادامه‌ی راه بازخواهد داشت اما سنت الهی ـ اجتماعی بر این مدار است که هرگاه گروهی مصمم ولو اندک، هرچند در زمانه‌ی اختناق و شلاق، سکنا‌های خود را به‌گفته‌ی قرآن، قبله و جایگاه تمرکز و اندیشه قرار دهند (وَاجْعَلُوا بُیُوتَکُمْ قِبْلَهً) خواهند توانست در بن‌بست‌ها، چشم‌اندازهای راهگشا کشف کنند، و بر ترس‌ها و ارعاب‌های کاذب و دروغین پیروز شوند.

۶ تیر ۱۳۹۷
ابوالفضل قدیانی، علیرضا رجایی

فاجعه آغاز شده |با صدای پرویز پرستویی

هیزم‌های آماده اشتعال

$
0
0

سخنگوی دولت از ایرانیان خارج از کشور می‌خواهد دلارهای خود را به داخل کشور بیاورند و مردم در داخل هم به جای تبدیل کردن اموال خود به دلار، ارزهای خارجی خود را به بازار بیاورند. مردم اما می‌خندند، خنده‌ای که خشم و تمسخر در آن توام شده است. سخنگوی دولت خیال می‌کند، در نقطه تلاقی وحدت اخلاقی مردم و دولت نشسته است و آنها را به وظایفشان فراخوان می‌کند. مثل اینکه سال‌هاست از خواب بیدار نشده است. مردم به دولت کمکی نمی‌کنند، بنابراین دولت ناچار است به بدنه خود بچسبد. برنامه خوبی هم اگر به مغز کارشناسانش خطور کند، بدنه فوق العاده فاسد بوروکراسی منابع آن را بین خود یا بین محافل ذینفوذ تقسیم می‌کنند و صلواتی به روح اموات می‌فرستند. بدنه دولت هم یک کل همآهنگ اخلاقی نیست. هر پاره‌اش به سویی کشیده شده است و هر فردی که پشت هر میز است، سودایی برای خود دارد. خیابان‌های شهر شلوغ است. معترضان می‌خواهند دولت فکری بکند برای مشکلاتی که زندگی معمولی و روزمره را غیر ممکن کرده است. اما هر صنفی از معترضان به فکر مساله خاص خود است، چنین است که نیروی معترضان به یک امکان سیاسی موثر تبدیل نمی‌شود. در این یکی دو روز در بازار تهران، آنها که اعتصاب کرده بودند مغازه‌‌‌های دیگر را با شیوه‌های مختلف تهدید می‌کردند که به اعتصاب بپیوندند اما نمی‌پیوستند. کشور پر است از موقعیت‌های اعتراض، اما اعتراض کنندگان نمی‌توانند به یک نیروی موثر سیاسی برای فشار به حکومت تبدیل شوند. آنها نمی‌توانند تقاضاهای متفاوت خود را به یک نیروی همبسته سیاسی تبدیل کنند. بیچاره نیروهای خارج از کشور که فکر می‌کنند از اخبار ناآرامی‌های روزمره در کشور، تنوری برای آنها گرم می‌شود.

امروز در این کشور، هیزم‌های آماده اشتعال زیادند، اما از آنها هیچ تنوری برای هیچ‌کس گرم نمی‌شود. منظور از گرم شدن تنور، تبدیل شدن اراده و خواست دولت به یک اراده موثر برای تغییر اوضاع، یا تولید یک اراده جمعی موثر برای فشار آوردن به دولت است.

فقط یک خطر در این میان هست. مردمی که قادر نیستند اعمال اراده موثری پیدا کنند، خشمگین شوند و دست به خشونت‌های کور و بی هدف بزنند و متولیان امور هم زبان به تهدید و اعدام باز کنند. فعلا رئیس قوه قضائیه در این زمینه پیشقدم شده است.

همه از هم می‌پرسند اوضاع به چه سمتی می‌رود؟ واقع این است که این اوضاع سمت و سویی ندارد. ما با ریزش تدریجی همه چیز دست به گریبانیم. دولت و مردم، پوزیسیون و اپوزیسیون، اصلاح طلب و برانداز، سرکوبگر و معترض، همه در کار و هدف خود بازمانده‌اند.

تنها اقتدار ارزش‌های اخلاقی است که به قانون اعتبار می‌بخشد بوروکرات را به یاد وظایفی می‌اندازد که بابت موقعیت شغلی‌اش بر دوش دارد، متولیان سیاسی کشور را به یاد وظایف کلی و ملی‌شان می‌اندازد، مردم معترض را به ضرورت گذر از مساله خاص صنفی و هم صدایی با دیگر معترضان، صدای اپوزیسیون اصلاح طلب و برانداز را به یک صدای سیاسی تبدیل می‌کند و حتی به اعتبار ارزش‌های اخلاقی است که یک نیروی سرکوبگر، به وظیفه خود برای اعاده نظم توجه می‌کند و از فرمانده خود تبعیت می‌کند. بدون وجود امکانی برای فهم و ارزشیابی اخلاقی اوضاع، هیچ تنوری برای هیچ کس گرم شدنی نیست. تنها زوال و فروریزی تدریجی است که همه چیز را تهدید می‌کند.

اینجا در این فضای بی هنجار، اکثر مردم قربانیان این فضای آشوبند، البته گروهی طمع کرده‌اند به صید ماهیان گوشتی. اعم از آنها که قصد کرده‌اند به سقوط دولت و استقرار نظامیان، تا کسانی که خارج از مرزها، چشم دوخته‌اند به ترامپ و امیدبسته‌اند به روزی که همه موتورها اینجا خاموش شود.

همه مراجع احیای وجدان‌های اخلاقی را باید فراخوان کرد. این وظیفه روشنفکران است. اگر خدا و امام علی به فریادمان می‌رسند، دریغ نکنید، اگر منطق ارزش‌های اخلاقی مدرن راهی می‌گشایند، تعجیل کنید، اگر می‌توان ارزش‌های ملی را زنده کرد، عجله کنید. هر کجا و برای هر گروهی، به نحوی باید نشان داد که صرف اندیشیدن به مقتضیات بقاء همه چیز را خراب‌تر از این می‌کند که هست. باز هم باید معلوم کرد، مظلوم کیست، ظالم کیست، چه چیز مصداق چپاول هستی مردم است، زندگی خوب به چه معناست، چگونه زندگی در نتیجه انتخاب‌های تک تک ما، تباه می‌شود. زندگی اجتماعی، چه مقتضیات اخلاقی دارد.

روشنفکر هم باید به وظیفه خود عمل کند. وظیفه روشنفکر سیاست گذاری و تصمیم‌گیری در باره امور تخصصی نیست. روشنفکران با تکیه بر نیروی اخلاقی زبان می‌توانند در این آشفتگی‌ها، میانجی تبدیل همه چیز به منطق سیاسی زندگی مشترک شوند. اعم از آنکه بخواهند جایگاه اخلاقی را به حکومت نشان دهند یا میانجی تبدیل اعتراضات بی ساختار به اعتراضات موثر سیاسی باشند.

منبع: فیس‌بوک نویسنده


تمجید آیت‌الله خامنه‌ای از اعدام محمد ثلاث

$
0
0

زیتون– آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر انقلاب جمهوری اسلامی، از اجرای حکم اعدام محمد ثلاث تمجید کرد.

رهبر انقلاب اسلامی که در دیدار با رییس و مسئولان قوه قضاییه در خصوص اعدام محمد ثلاث گفت: «تبلیغات علیه قوه قضائیه به‌گونه‌ای است که یک قاتل بی‌رحم که چند جوان حافظ امنیت را به قتل رسانده و در یک فرآیند قانونی و منصفانه چند ماهه به جرم وی رسیدگی و محکوم شده است، مظلوم جلوه داده می شود و قوه قضائیه دلسوز و پیگیر حقوق مظلومین، ظالم و متجاوز معرفی می‌شود.»

محمد ثلاث سحرگاه ۲۸ خرداد اعدام شد. 

۱۵ فروردین ماه امسال اعلام شد که محمد ثلاث به سه بار قصاص محکوم شده است.

محمد ثلاث متهم بود که در جریان درگیری مأموران پلیس با دراویش گنابادی در خیابان پاسداران تهران، با راندن اتوبوس به سمت مأموران انتظامی باعث کشته شدن سه تن از آنها شده است.

پیشتر وکیل محمد ثلاث در کانال تلگرامی‌اش خبر از وجود شاهدان جدیدی داد که حاضر به «شهادت شده‌اند که راننده اتوبوس را دیده‌اند و او یک مرد جوان بوده است.»

به گفته او همچنین «هیچ شاهد و فیلمی دال بر اینکه محمد ثلاث پشت اتوبوس بوده وجود ندارد.»

۱۵ فروردین ماه امسال اعلام شد که محمد ثلاث به سه بار قصاص محکوم شده است.

محمد ثلاث متهم بود که در جریان درگیری مأموران پلیس با دراویش گنابادی در خیابان پاسداران تهران، با راندن اتوبوس به سمت مأموران انتظامی باعث کشته شدن سه تن از آنها شده است.

روز گذشته خانواده محمد ثلاث٬‌ درویش زندانی٬ برای آخرین ملاقات به زندان فراخوانده شدند. 

پیشتر وکیل محمد ثلاث در کانال تلگرامی‌اش خبر از وجود شاهدان جدیدی داد که حاضر به «شهادت شده‌اند که راننده اتوبوس را دیده‌اند و او یک مرد جوان بوده است.»

به گفته او همچنین «هیچ شاهد و فیلمی دال بر اینکه محمد ثلاث پشت اتوبوس بوده وجود ندارد.»

آیت‌الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانش در واکنش به اعتراضات روزهای اخیر باشد از قوه قضائیه خواست با «مختل‌کنندگان امنیت اقتصادی برخورد کند.»

او همچنین «مبارزه با مفاسد اقتصادی» و «ایجاد امنیت در فضای اقتصادی» را از جمله وظایف قوه قضائیه دانسته و حکم داد که این قوه باید با «مختل‌کنندگان امنیت اقتصادی» برخورد کند.

سومین روز اعتصاب بازار

$
0
0

زیتون– گزارش‌ها و تصاویری منتشر شده در شکبه‌های اجتماعی حکایت از ادامه اعتصاب و برپایی تجمعات پراکنده در روز چهارشنبه در برخی نقاط بازار هست.

بخش‌هایی از بازار تهران روز چهارشنبه نیز تعطیل بودند. از جمله بازار طلا.

همچنین بازار اصفهان نیز امروز در اعتراض به افزایش قیمت دلار و نابسمانی اقتصادی تعطیل بود.

پیشتر احمد کریمی اصفهانی دبیر کل اصناف تهران و علی عیوض پور، دبیرکل اتاق اصناف تهران تعطیلی بازار طلافروشان در تهران را تائید کرده اما گفته بودند که سایر بخش‌های بازار باز است و فعالیت در آنها جریان دارد.

امروز حسین رحیمی، فرمانده پلیس تهران از استقرار پلیس در مناطق مختلف بازار تهران خبر داده و گفته است که این حضور تا هر زمان که لازم باشد ادامه خواهد یافت.

از سوی دیگر فعالین سیاسی خبر از بازداشت ده‌ها نفر در تهران می‌دهند.

حسن اسدی‌زیدآبادی در حساب کاربری توییترش خبر داد که ده‌ها نفر عصر روز در مناطق مختلف تهران #ازداشت شده‌اند که تعدادی از آنها کسبه هستند.

همزمان با اعلام سیاست جدید دولت ایران برای سه نرخی شدن ارز، کسبه بازار تهران صبح دوشنبه چهارم تیرماه مغازه‌های خود را تعطیل کردند و در اعتراض به نابسامانی بازار ارز دست به تجمع زدند.

تعطیلی بازار تهران ابتدا از پارچه‌فروشانِ «بازار بزرگ»، «چارسوق» و «سرای قیصریه» آغاز شد و پس از آن سایر بازاریان نیز با بستن مغازه‌های خود، دست از کار کشیدند.

در بازار «امین‌حضور» که عمدتا محل فروش لوازم خانگی است نیز مغازه‌داران به دلیل نامشخص بودن وضعیت دلار دست از خرید و فروش کشیده‌اند.

عصر روز دوشنبه نیز  در ادامه اعتراضات تهران نسبت به وضعیت اقتصادی نیروی انتظامی با تجمع کنندگان مقابل مجلس برخورد کرد.

بر اساس تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نیروی انتظامی به سمت تجمع کنندگان گاز آشکاور پرتاب کرده است.

تجمع کنندگان شعارهای « نه غزه٬ نه لبنان٬ جانم قدای ایران»٬ «سوریه رو رها کن٬ فکری به حال ما کن» و «ایرانی بسه دیگه٬ غیرتت و نشون بده» سر داده‌اند.

روز یکشنبه نیز کسبه دو مجتمع خرید «علاءالدین» و «چارسو» که عمدتا به خریدوفروش موبایل و وسایل دیجیتالی اختصاص دارد٬ با تعطیل کردن مغازه‌های خود دست به اعتصاب زدند.

حسن روحانی: دولت استعفا نمی‌دهد

$
0
0

زیتون– حسن روحانی٬ رییس‌جمهوری٬ امروز تاکید کرد که دولتش استعفا نمی‌دهد.

روحانی در نشست هم‌اندیشی با مدیران ارشد دولت گفت: «اگر کسی فکر می‌کند دولت می‌ترسد و استعفا می‌کند، اشتباه می‌کند.»

او این جمله را در حساب کاربری توییترش نیز منتشر کرد: «دولت دوازدهم تا روز آخر به عهدش وفادار و امانتدار مردم است و محکم خواهد ایستاد.»

یحیی رحیم صفوی، مشاور عالی رهبر جمهوری اسلامی، عالی‌ترین مقام نظامی بود طی این هفته بر علیه رییس جمهوری حرف زده بود.

در جمع ایثارگران انقلاب اسلامی با اشاره به وضعیت جاری در ایران گفته بود: «گاهی به نظر می‌رسد اگر دولت نباشد، کشور بهتر اداره می‌شود.»

سرلشکر صفوی فرمانده پیشین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همچنین مدعی شده بود که «ایران در دولت سازی مشکل دارد.»

موسویان٬ عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای ایران (سال ۸۲ تا ۸۴) و پژوهشگر  دانشگاه پرینستون آمریکا تاکید کرد که با این وضع، مشکلات اقتصادی فعلی مردم و منافع کلان ملی کشور ۲قربانی اصلی اختلافات فعلی جناح‌های سیاسی داخلی هستند. بزرگان نظام باید قبل از هرچیز دراین مورد چاره‌اندیشی کنند.

رییس جمهوری امروز گفت که با توجه به خروج آمریکا از برجام سه راه پیش پای ملت ایران است؛  راه اول در برابر آمریکا این است که تسلیم شویم٬‌ راه دوم این است که در برابر امریکا بایستیم و راه سوم این است که در برابر آمریکا تسلیم نشویم.

حسن روحانی در ادامه راه سوم را چنین تشریح کرد: «عزتمان را حفظ می‌کنیم و آمریکا را در این مبارزه اراده‌ها به زانو درمی‌آوریم و ملت ایران مثل همیشه تاریخ سربلند خواهند بود و زورگویان خواهند فهمید راه غلطی را انتخاب کرده اند. راه سوم راهی است که ما مقاومت می‌کنیم با کمترین هزینه. هزینه باید پرداخت کنیم، اما کمترین هزینه. توقعات را کاهش می‌دهیم.»

وجدان بیدار

$
0
0

از باب مقدمه
دکتر علی‌اصغر حاج سیدجوادی در ۹۴ سالگی درگذشت. این خبری بود که دیروز شنیدم. دریافت این خبر مرا به حدود نیم قرن خاطره از علی‌اصغر حاج سیدجوادی پیوند زد. حاج سیدجوادی را از اواخر دهه چهل و بعد پنجاه شناختم؛ از مقالات پرشورش در روزنامه کیهان آن روزگار.

اکنون شایسته‌ترین تعبیر و توصیفی که از او می‌توانم ارائه کنم «وجدان بیدار» است. گفته‌اند که روشنفکر وجدان بیدار جامعه است. چرا که مهم‌ترین مؤلفه روشنفکری و محوری‌ترین کار روشنفکر نقد و نقادی است که این نقادی حول قدرت و ثروت می‌چرخد. روشنفکر به هیچ نهاد و فرقه و حزب سیاسی خاص و مهم‌تر از همه به نهاد سلطه و قدرت و ارباب ثروت وابسته نیست، یعنی نباید باشد وگرنه دلیری نقادی‌اش را از دست می‌دهد و یا از اعتبار لازم برای اثرگذاری و نقادی او کاسته می‌شود. بدین ترتیب می‌توان گفت روشنفکر دیدبان انسانی و فراجناحی و طبقاتی جامعه است و برای او در مرحله نخست «انسان» و آزادی و عدالت و امنیت اوست که برجسته و کانونی است. حاج سیدجوادی مصداق اتم یک روشنفکر جهانی بود و در عین حال ملی و ایرانی هم بود.

حاج سیدجوادی در عرصه‌های مختلف فعال بود و به مقتضای عمر طولانی‌اش فراز و نشیب‌های بسیار داشت اما می‌توان گفت او بیش از همه یک «نویسنده» بود و از این طریق رسالت روشنفکری‌اش را ایفا می‌کرد. دیدبانی او با قلم بود و دفاع پرشور از آزادی و عدالت و هویت ایرانی و ستیز بی‌امان با دشمنان آزادی و عدالت و انسانیت و ایرانیت. این رسالت او از آغاز تا پایان و در دو نظام پادشاهی و ولایی بی‌وقفه ادامه داشت؛ هرچند در سالیان اخیر احتمالا به دلیل کهولت سن کمتر می‌نوشت.

حاج سیدجوادی، اگرچه نیز مانند عموم روشنفکران و اهالی ایران در مقطع انقلاب ۵۷ مفتون شخصیت آیت‌الله خمینی شد و در آغاز از انقلاب و حتی برخی تندوری‌های انقلابیون دفاع و حمایت کرد ولی در همان حال نیز وجدان بیدار در کالبد تب‌آلود انقلاب بود و فراموش نمی‌کنیم که در بهار ۵۸ «صدای پای فاشیسم» را نوشت و زنگ خطر را به صد در آورد. البته در آن زمان بسیاری چون من این هشدار را یا نشنیدیم و یا جدی نگرفتیم ولی وقتی همه در فاشیسم مذهبی حاکم در نظام ولایی غرق شدیم و قربانی، اهمیت این زنگ خطر را درک کردیم؛ هرچند که دیگر دیر شده بود. گزاف نبود که زمانی علی‌اصغر حاج سیدجوادی را «ساخاروف ایران» ایران لقب داده بودند.

من حاج سید جوادی را در دوران پس از انقلاب بیشتر شناختم و در سال ۱۳۷۵ برای اولین‌ بار او را در خانه‌اش در پاریس ملاقات کردم و با ایشان و همسرشان خانم کیان کاتوزیان (حاج سیدجوادی) آشنا شدم و ساعتی به گپ و گفتگو گذشت. او بر خلاف نوشته‌های پرشورش، کم حرف بود و کم سخن می‌گفت. از آن پس بارها او را دیدم و آخرین بار نیز در تابستان سال گذشته بود که البته تصادفا او و همسرش و نیز آقای باقر مؤمنی را در رستورانی در پاریس ملاقات کردم.

اکنون نه تنها قصد ندارم کارنامه حاج سیدجوادی را بررسی کنم که حتی امکان مروری بر این کارنامه مفصل هم نیست؛ اکنون فقط هدف ذکر خیری است از زنده یاد حاج سیدجوادی و ادای دینی نسبت به آن بزرگوار و عرض تسلیتی به همسر گرامی و عموم اعضای خانواده معزز حاج سدجوادی. با این حال گزارشی از چند برگ از برگ‌های زندگی فکری و قلمی حاج سیدجوادی مربوط به دهه چهل و پنجاه را تقدیم‌ می‌کنم. این قطعه بخشی از خاطرات پیش از انقلاب من است که پانزده سال قبل نوشته شده و اخیرا در قالب کتابی برای انتشار آماده می‌شود. مفید دانستم که به مناسبت درگذشت این نویسنده متفکر و اثرگذار و به ویژه برای آشنایی بیشتر نسل پس از انقلاب با او، گزارش کوتاهی از تجربه زیسته خودم در آن دوران را با شما در میان بگذارم.

***

. . . اما برجسته‌ترین و نامدارترین نویسنده‌ای که در آن دوران (البته دقیق نمی دانم از کی تا کی) در کیهان مقاله می‌نوشت دکتر علی‌اصغر حاج سیدجوادی بود. مقالات او سیاسی – اجتماعی بود که با رویکرد انتقادی همراه بود. یعنی درست همان زبان و بیانی که ما در آن سال‌ها دوست داشتیم و می‌پسندیدیم. در عین حال زبان مقاله‌ها شعاری و سطحی نبود. قلم و ذهن و زبان حکایت از پختگی سیاسی و تجربه عملی و عمق دانش سیاسی و گسترده اطلاعات نویسنده داشت. مقالات حاج سیدجوادی از آن نوشته‌هایی بود که می‌توانم بگویم به جای خواندن می‌بلعیدم. این عادت در من ریشه‌دار است. ‏برخی نوشته‌ها را چنان با علاقه و درعین حال با شتاب می‌خوانم که حوصله‌ام تا پایان سر می‌رود، چرا که دلم می‌خواهد هر چه زودتر تمام شود و من به مطالعه تمام آن موفق شوم. از این رو گاه این دست مقالات را اول مرور می‌کنم و برخی پاراگراف‌ها را سریع می‌خوانم و بعد با حوصله و با دقت و آرامش تمام نوشته را می‌خوانم. گاه در مورد کتاب نیز این اتفاق می‌افتد. به ویژه مقالات حاج سیدجوادی درباره فلسطین و اسرائیل در آن زمان بسیار شجاعانه و بیدارگر بود و برای من (و امثال من)، که حساسیت زیادی روی مسئله ‏فلسطین داشتیم، تحسین‌برانگیز بود. شماری از این مقالات بعدها به صورت کتاب و مجموعه چاپ شدند (از جمله آنها: ارزیابی ارزش‌ها، از اعماق و اعراب واسرائیل).

با این حال مسئله‌ای این بود که چرا کسی چون حاج سیدجوادی در کیهان حکومتی مقاله می‌نویسد. چرا که از یک سو او را نویسنده‌ای مستقل می‌دانستیم و از سوی دیگر دریغ‌مان می‌آمد که آن مقالات با آن محتوا در روزنامه‌ای چون کیهان چاپ شود (در نخستین دیدارم با ایشان در پاریس این موضوع را با وی در میان نهادم که البته او نیز توضیحاتی داد). اصلا تعجب می‌کردیم که چرا کیهان اجازه چاپ و انتشار چنان نوشته‌هایی را می‌دهد. به ویژه در اواخر آشنایی با دکتر حاج سیدجوادی پیدا کردم و اندکی از سوابق سیاسی ایشان را دانستم، شگفتی و به همان اندازه انتقاد من بیشتر شد.

حقیقت این است که در رژیم گذشته هر نوع حرکت یا فعالیت اجتماعی یا سیاسی و یا فرهنگی و حتی اداری و شغلی را ‏که به نفع رژیم می‌دانستیم، محکوم می‌کردیم و این نوع کارها را به نوعی همکاری یا تأیید حکومت ظالم می‌دانستیم (چنان‌که اکنون نیز برخی چنین تصوری دارند). توقع نداشتیم که روشنفکری چون حاج سیدجوادی و نویسنده آگاه و مخالفی چون او در کیهان یا اطلاعات و یا هر روزنامه‌ای مقاله بنویسد و با آن‌ها همکاری کند. البته بعدها دانستیم که کیهان از یک سو کمتر از اطلاعات دولتی و وابسته بود و لذا آزادتر بود و از سوی دیگر رژیم اجازه داد شماری از روشنفکران و نویسندگان چپ و بریده از سیاست و یا وابسته و تسلیم شده به رژیم، در کیهان و یا برخی نهادهای فرهنگی دیگر (از جمله در کانون پرورش فکری کودکان و مؤسسه علوم اجتماعی با مدیریت دکتر احسان نراقی) فعالیت کنند و مقاله بنویسند. این شمار روشنفکران عمدتا در کیهان گرد آمده بودند. بنابراین همکاری با کیهان و نهادهایی مانند آن ‏لزوما به معنای همکاری با رژیم و به ویژه ساواک نبود.

وانگهی، زمانی که هنرمند و شاعر و نویسنده یا اصلا سیاسی نیست و یا اگر سیاسی است انقلابی نیست، چه باید بکند؟ او چاره‌ای ندارد که از امکانات قانونی و علنی برای نشر آثار و افکارش استفاده کند. او کالایی دارد که عرضه آن جز به صورت علنی و قانونی ممکن نیست. نویسنده چاره ای ندارد جز این که (‏ولو از سر اضطرار) ‏زیر سقف سانسور حرکت کند و بنویسد ولی تن به خاموشی و سکوت مطلق ندهد. واقعیت این است که انقلابیون آن زمان توقع داشتند که تمام اهل قلم چریک باشند که در این صورت یا می بایست هیچ ننویسند و یا شب‌نامه بنویسند و یا از خیر نویسندگی بگذرند و اسلحه به دست بگیرند و به کوه بزنند و یا در شهر در خانه‌های تیمی مخفی شوند و هیچ یک شدنی نبود . . .

چند شرط از ۱۲ شرط آمریکا بلاموضوع شده است

$
0
0

زیتون:سحر نصیری: امیر حسین گنج بخش، تحلیل گر سیاسی و از بنیانگذاران اتحاد جمهوری‌خواهان، معتقد است که بیانیه ۱۰۰ فعال سیاسی و مدنی برای مذاکره مستقیم با آمریکا درواقع « خاتمه جنگ و اشوب گرى» را پیشنهاد می دهد که جمهورى اسلامى « از ابتداى امر و بخصوص در دوران ولایت آقاى خامنه ى در منطقه به راه انداخته است».

او همچنین درباره ۱۲ شرط آمریکا برای اعمال نشدن تحریم ها علیه ایران می گوید که «سپاه قدس در منطقه اکنون فلج و در واقع آچمز و غیر فعال شده است. بنابراین هفت هشت بند از ان شروط ١٢ گانه امریکا خود بخود بلاموضوع گشته است».

او تاکید می کند که درباره غنی سازی نیز تحریم ها در دست آمریکا است و عملا «تنها امتیازی که جمهوری اسلامی می تواند درمذاکرات به آمریکا بدهد اعلام تغییر واقعى سیاست هاى گذشته با استعفاى اقاى خامنه ى است!.»

این بیانیه با واکنش تند مقامات حکومتی و دولتی مواجه شد. به نظرتان در فضای کنونی حکومت و فضای ناشی از بی اعتمادی به ترامپ بابت خروج از برجام ، چقدر امکان تغییر در سیاست خارجی ایران و عمل به توصیه های مطرح شده در این بیانیه وجود دارد؟

واکنش تند مقامات حکومتی قابل انتظار بود. زیرا رابطه ولایت و زیر مجموع آن که کانون به اصطلاح اقتدار جمهورى اسلامى است وجود و بقاى خودش را به درستى در دشمنى با امریکا می داند. بنابراین عادى شدن روابط که طبعا قرار است در انتهاى چنین مذاکراتى باشد براى آن، همان حکم سرنگونى و خیانت ولى فقیه به امت ولایى میلیشیایى منطقه ایى را دارد.

سپاه قدس در منطقه اکنون فلج و در واقع آچمز و غیر فعال شده است. بنابراین هفت هشت بند از آن شروط ١٢ گانه امریکا خود بخود بلاموضوع گشته است.

آقاى خامنه ى به گفته سعید جلیلى سیاست خطر زدایى را مدیریت می کند و نه تنش زدایى را. یعنى برای اینکه مورد حمله گسترده و رژیم افکن قرار نگیرد، به تنش، سخت محتاج است.نتیجه این سیاست هم ایران را امروزه در شرایط کنونى که در مرز سقوط آزاد است، قرار داده است.

آقاى خامنه اى طبعا خواستار ورود فشار از این زاویه به اقتدار و اتوریته تصمیم گیرى خود نیست و مقامات دولتى که شما به آن ها اشاره می کنید هم دارند به اصطلاح پشت سر رهبر صف کشى می کنند.

بجز «اصول گرایان» که خود زائده اى از قدرت نهاد ولایت هستند چهره هاى موسوم به اصلاح طلب نیز با اعلام چنین مواضعى امیدوارند که با نمایش اثبات وفادارى خود به رهبر«نظام» و زیر مجموعه او بلکه مورد اعتماد رهبر قرار گرفته و موقعیتى براى نقش آفرینی مجدد بیابند.

بیشتر بخوانید

ترامپ فقط «تاجر» نیست

آمریکا به دنبال تاخیر مذاکرات تا تاثیر تحریم‌هاست

اما در شرایط خطیر کنونی که تقابل آشکار ایران و ولایت است، چنین تفسیر می شود که رهبران این جریان مصالح و حفظ این نظام سیاسى را به سرنوشت ایران و کشور ترجیح داده اند و متاسفانه از استتار آن تحت لواى «کرامت ایرانى» نیز ابایى ندارند،و از آن جایی که الزامات و منافع ایران با الزامات ولایت رابطه دو تابع عمودى داشته وضرب داخلی آن ها صفر می شود این جریان نیز با اتخاذ چنین مواضعى هم در مقابل آنچه ایران است قد علم می کند و هم آینده خود در عرصه سیاست را می سوزانند.

براى پاسخ به بخش دوم این سئوال شما در این که چقدر امکان تغییر و عمل به این توصیه وجود دارد باید ابتدا خود سئوال را مقدارى دقیق تر طرح کرد.

مذاکرات که وجود دارد و شب تا صبح در حال انجام است. حال بگیریم که از کانال هاى مختلف منجمله اروپایى ها در حال انجام باشد. اگر منظور نوع سمبلیسم این مذاکرات است که مانند دیدار کیم اون با ترامپ نمایشى از نیت خاتمه دادن به دشمنى و ورود به مسیر دوستى و صلح باشد، باید گفت تقریبا هیچ! یعنى با وجود آقاى خامنه اى و نهاد ولایت هیچ! ولى اگر منظور از مذاکرات بدون چنین نیتى باشد و برای مثال مانورى در کنار مبارزه با آمریکا باشد (که متاسفانه در بیانیه هم با مقایسه با مورد ویتنام به آن اشاره شده است) ره بجایی نخواهد برد.

 تنها امتیازى که ایران در این مذاکرات کماکان در دست دارد اعلام تغییر واقعى سیاست هاى گذشته با استعفاى آقاى خامنه ى است! مابقى حکم نذر کردن آش ریخته شده را دارد و این کارى از پیش نخواهد برد.

اما اگر قصد توافق است، باید دید مذاکره از طرف چه کسی و براى چه نوع توافقى در حال انجام است. در این شرایط به مانند برجام ما با حالتی روبه رو خواهیم شد که موضع ایران در آن مذاکرات دو ساله نتیجه تقابل و تعامل در تهران میان مصالح دو شاخه نظم حکومتی بود و نه مواضعى که بطور کامل کشور ایران و منافع و مصالح آن را نمایندگى کند.

این مذاکرات پسا برجام نیز به دور از مصالح حفظ ولایت و موقعیت امت میلیشایى آن در منطقه پیش می رود و سخت بتوان تصور کرد که طرف آمریکایى و یا اروپایى و یا حتى چین و روسیه بخواهند و یا اصلا بتوانند با الزامات و مصالح ولایت که همان سپاه قدس و میلیشیاى شناور منطقه اى ان باشد کنار بیایند. چه برسد به عربستان و امارات و اسراییل و اردن و مصر و نیز ترکیه.

آن ها قرار است چه امتیازى براى آقاى خامنه اى قائل گردند؟ بخصوص اینکه سیاست هاى او و خود سپاه قدس با شکست تقریبا فلج کننده اى در سراسر منطقه روبه رو شده است. در سوریه با حزب الله اى که مجبوراست سواى حرف در عمل از رودر رویى مستقیم و جنگ با اسراییل اجتناب نماید و بقول نصرالله بیشتر لبنانى گردد، با روسیه و اسد که خواهان خلاص شدن از حضور این نیرو ها در سوریه هستند و یا در عراق که حتى عامرى خود را نیازمند نمایش فاصله و سرباز زدن از توصیه و درخواست سلیمانى می داند یا در یمن که در کنار کشف تسلیحات ایرانى حوثى ها در ضعیف ترین موقعیت خود در طول این جنگ داخلى و جنگ با عربستان قرار دارند.

سپاه قدس در منطقه اکنون فلج و در واقع آچمز و غیر فعال شده است. بنابراین هفت هشت بند از آن شروط ١٢ گانه امریکا خود بخود بلاموضوع گشته است. معلوم نیست اقاى خامنه اى چه چیزى دارد که بدهد و انها چه امتیازاتى را با این موازنه قدرتى که در دست دارند قرار است براى او تامین نمایند.

در مورد بندهاى مربوط به غنى سازى نیز همچنین. ابزار تحریم در دست آنهاست و قبل از اجرایى شدن انها در اگوست و نوامبر اقتصاد ایران در دو قدمى سقوط آزاد قرار گرفته است.

اکنون بنظر می رسد تنها امتیازى که ایران در این مذاکرات کماکان در دست دارد اعلام تغییر واقعى سیاست هاى گذشته با استعفاى اقاى خامنه ى است! مابقى حکم نذر کردن آش ریخته شده را دارد و این کارى از پیش نخواهد برد.

برجام را آقاى خامنه اى به شکست کشاند و با همین قصد و تلاش شبانه روزى چنین هدفى را دنبال کرد. در پى برجام بیش از ١۵٠ هیئت تجارى از ایران دیدار کردند. و همگى با هجمه تبلیغاتى و تهدید هاى خامنه ى و سپاه روبرو گشتند.

توجه کنیم که این مذاکراتى که این بیانیه پیشنهاد می دهد در واقع مذاکرات خاتمه جنگ و اشوبگرى است که جمهورى اسلامى از ابتداى امر و بخصوص در دوران ولایت اقاى خامنه اى در منطقه به راه انداخته است.

نسخه کوچکتر و منطقه ایى کنفرانس هاى صلحى است که در پایان جنگ هاى فراگیر نتیجه و نظم پس از آن را تعیین می کنند. فرق در این است که دول دیگر می دانند این جنگ نه با خود ایران به عنوان یک کشور تاریخى بلکه با رژیم حاکم فعلى بر ان و بخصوص با نهاد مدعى خلافت آن بوده است.

اگر در شرایط خاصى ایران بتواند از طرف خود مذاکره کند، در واقع مذاکره ای در کار نخواهد بود. چرا که بجز یکى دو بند از این شروط که به حق حاکمیت ملى ایران مربوط می گردد مابقى بند هاى آن را خود یک دولت ملى و دموکراتیک پیگیرى خواهد نمود.

یعنى دولت ملى و دموکراتیک ایرانى به دنبال دشمن تراشى و آشوبگرى در منطقه نخواهد بود و بالعکس به لحاظ مصالح استراتژیک خود و بعنوان مهم ترین کشور منطقه یک وزنه سنگین براى ایجاد و حفظ صلح و ثبات عمل خواهد نمود.

زیرا اسراییل ستیزى و آمریکا ستیزى طبعا در برنامه دولت ملى نخواهد بود. همان طور که در برنامه هیچ یک از دول متعارف در جهان نیست. رشد و پیشرفت جوامع و ممالک در جهان امروزى تابعى از موفقیت سیاست همکارى، حفظ صلح، تامین ثبات، و جلب و جذب سرمایه هاى تولیدى و چیرگى بر چرخه هاى رقابتى رو به پایین و باخت-باخت است. و نه اینکه بن لادن وار بدنبال جهان جنگى و دشمنى باشد.

برخی مذاکره بی قید و شرط با ترامپ را به معنای پذیرش شکست برجام و شروع مذاکره بر سر از سرگیری توافقی می دانند که به شرط موفقیت، حتی ممکن است دستاوردهایی به مراتب کمتر از برجام داشته باشد شما تا چه حد با این دیدگاه موافقید؟

اکنون در فضاى سیاسى اینگونه جا افتاده است که آمریکا از برجام خارج شد و برآن مبنا موضوع اعتماد را طرح می کنند. این درست است که ترامپ شخص و رییس جمهورى غیر متعارف است و منهاى شخصیت غیر متعارفش بخشى از رویکرد او نسبت به این توافق ریشه در سیاست داخل آمریکا و موقعیت او در میان پایه هاى انتخاباتى خود او دارد. ولى خود همین موضوع نیز ریشه در سیاست هاى بن لادنى آقاى خامنه اى در طول این سالیان دراز دارد.

این سیاست هاى هفت رییس جمهور آمریکا را پشت سر خود دارد. منجمله اوباما یى که ایجاد رابطه با ایران را به یکى از مهمترین دست آوردهاى ماندگار سیاست خارجى ریاست جمهورى خود تبدیل کرده بود.

نه ترامپ و نه حتى اسراییل مشکلى با ترتیبى که دغدغه هاى امنیتى آن ها را پاسخگو باشد ندارند و طبعا استقبال نیز خواهند نمود. نمونه روشن آن هم فرستادن اسلحه به ایران در دوران جنگ ایران و عراق است، حتى با وجود برگزاری روز تجاوز کارانه ای همچون روز قدس.

رفتار پسا برجام جمهورى اسلامى نه تنها در راستاى روح و انتظارات برجام نبود، موضوعی که اوباما روى آن ریسک کرده بود، بلکه درست بر عکس، بخاطر رفع هزینه هاى «نرمش» در میان پایه هاى خود در داخل و حفظ اعتماد امت میلیشیایى ابو عزراییلى هاى خود، اقاى خامنه ى شدیدترین فحاشى ها و خصمانه ترین سیاست ها نسبت به امریکا و سپس فعال کردن جبهه نظامى علیه اسراییل را پیش گرفت.

برجام را آقاى خامنه اى به شکست کشاند و با همین قصد و تلاش شبانه روزى چنین هدفى را دنبال کرد. در پى برجام بیش از ١۵٠ هیئت تجارى از ایران دیدار کردند. و همگى با هجمه تبلیغاتى و تهدید هاى خامنه ى و سپاه روبرو گشتند. به عنوان یک نمونه کوچک، سپاه فرماندهى جدیدى را براى میدان هاى نفتى پارس جنوبى اعلام کرد و بقول بیژن زنگنه وزیر نفت، رسما با سلاح و تهدید از این هیئت ها استقبال کرد!.

مرورى بر مطبوعات دوران پسا برجام، بخصوص سخنرانى هاى پى در پى خامنه اى، پوزخندهاى سم آلود و هجمه او به روحانى و تهدیدات بى پرده فرماندهان سپاه و رفتار آن ها به این سئوال که چه کسى سرنوشت برجام را محتوم و مختوم کرد پاسخ روشنى می دهد.

اکنون موضوع FATF و در واقع قواعد سیستم بانکى جهانى خود موید این امر است. به مسائل سیاست ایران باید مسئولانه، جدى و بالغ برخورد کرد.

مناسبات ۵٠-۶٠ سال پیش جهان را نمی توان براى امروز فرض کرد و دائما با این شروع کرد که ایران دشمن و بدخواه دارد که فقط در کمین حمله نشسته است. این طور نیست.

در جهان ادغام و در هم تنیده شده جهانى امروز طبعا رقابت وجود دارد و خواهد بود ولى بیش از آن نیاز به همکارى وجود دارد و رشد و پیشرفت اقتصادى یک کشور نه تنها به ضرر کشورهاى دیگر لزوما نیست بلکه بعنوان ظرفیت افزوده و بازار گسترده تر براى تخصیص بهینه منابع براى آن ها محسوب می شود.

بنابراین ما باید نقش و عملکرد ولایت و جمهورى اسلامى را تشخیص دهیم و بپذیریم که ریشه مریضى ایران در کجاست. این ناسزا به دشمن تخیلى بصورت تعارفى که از الزامات به اصطلاح وطن دوستى در فضاى سیاسى محسوب می شود باید کنار گذاشته شود. پر واضح است که در مواردى که منافع کشور ایجاب می کند تمامى گزینه هاى رفتارى براى یک دولت ملى مورد ارزیابى و اقدام خواهد بود.

ترامپ در طول دوماه گذشته، دو قدم بزرگ در راستای اهداف لابی اسرائیل برداشته است یکی خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل و دیگری انتقال سفارتش به بیت المقدس، به نظر شما با این سطح از وابستگی ترامپ به جریان های دست راستی طرفدار اسرائیل، مذاکره بی قید و شرط با ایران که حداقل در ایدئولوژی است خارجی اش، خواهان نابودی اسرائیل است چقدر دست یافتنی ست؟

خیر. این دو به یکدیگر، آن ربطى که حکومت تبلیغ می کند را ندارد. کشورها بر مبناى منافع خود عمل می کنند. نه ترامپ و نه حتى اسراییل مشکلى با ترتیبى که دغدغه هاى امنیتى انها را پاسخگو باشد ندارند و طبعا استقبال نیز خواهند نمود. نمونه روشن آن هم فرستادن اسلحه به ایران در دوران جنگ ایران و عراق است، حتى با وجود برگزاری روز تجاوز کارانه ای همچون روز قدس.

اختلاف میان راست و چپ در امریکا و اسرائیل نه بر سر استفاده از اهرم تحریم‌ها برای مقابله با جمهوری اسلامی، بلکه گزینه جنگ بوده است. امروز با توجه به از هم گسیختگی جمهوری اسلامی، چنین گزینه ای فعلا در دستور کار نیست و آدرس اشتباه دادن است.

در آن جا سیستم تصمیم گیرى نهادینه گشته ایى حاکم است و سلایق سیاسى در نهایت باید بتوانند لزوم پیشنهادات خود را از منظر منافع ملى و مشارکت با نهاد هاى دیگر دولتى توجیه کنند. و اگر از بابت رفتار ایران چنین توجیهى براى اقدامى در سطح جنگ باقى نماند طبعا خطر آن نیز کاسته و از میان برداشته خواهد شد.

ایران هم که بطور مبرمى به چنین ترتیبى نیازمند است. بنابراین اگر منظور از مذاکرات، مذاکراتى است که با نیت درست و صحیح و براى ایران پیش گرفته شود، عهد شکنى طرف مقابل زمینه اى ندارد حتى پس از همین خروج آمریکا از برجام!

مبدا حرکت براى ایران این خواهد بود که ایران دشمن اسراییل نمی‌تواند باشد زیرا هیچ اختلاف سرزمینی و یا تضاد منافع استراتژیکی با آن ندارد. نه ایران و نه اسراییل امکان غلبه هژمونیک نرم و به خصوص سخت بر منطقه‌ی تمدنی که با هر دو از تمامی جهات متفاوت است را نداشته و بنابراین رقابتی نیز در این مورد نمی توانند داشته باشند چه رسد به اینکه با مدیریت سوء، این رقابت مناسبات به سطح دشمنی که امروز حاکم است ارتقا یابد.

به رسمیت شناختن اسراییل طبعا اولین قدم در تنظیم مناسبات صحیح و لازم برای دولت ایران خواهد بود. پس دوباره می بینیم که عادی سازی روابط با امریکا و اسراییل به سد ولایت برخورد می کند.

در ضمن اختلاف میان راست و چپ در امریکا و اسرائیل نه بر سر استفاده از اهرم تحریم‌ها برای مقابله با جمهوری اسلامی، بلکه گزینه جنگ بوده است.

امروز با توجه به از هم گسیختگی جمهوری اسلامی، چنین گزینه ای فعلا در دستور کار نیست و آدرس اشتباه دادن است. اکنون جنگ را آقای خامنه ای با اقدامات و عملیات انتحاری می تواند اغاز کند.

در شرایط فعلی، حکومت ایران با بحران شدید اقتصادی و حتی مشروعیت مواجه است و دولت در کنترل ارز و نرخ مسکن و… بسیار ناکارآمد بوده است به نظر شما شروع یک پروسه مذاکره با امریکا که حتی ممکن است چند سال تا برداشتن تحریم ها و بهبود روابط بیانجامد ، چقدر می تواند در کاهش التهابات فعلی جامعه موثر باشد؟

در این سوال شما به موضوعى اشاره شده که بنظر من یکى از دو موضوع اصلى در این سناریو ى مذاکراتى شما و در خود سیاست ایران است. آن هم موضوع بحران مشروعیت و دقیق تر از ان بحران ظرفیت و توان عمل که از بابت قرار یافتن کل حاکمیت در فرایند و سرازیرى فروپاشى، به وجود آمده است.

این حکومت مانند حکومت کیم اون کره شمالى نیست. رهبر و هسته سخت و نظامی گر ان هم اکنون به عنوان رهبر و یک لشگر شکست خورده تلقى می گردند.

در خود ایران هم آقاى خامنه اى بطور دائم در کمین کودتا و جابجایى دولت حسن روحانی است و امروزه با تخریب اوضاع توانمندى خود را به آزمایش می گذارد.

این بار این آقاى خامنه ای با استتار برنامه خود در میان و در پشت اعتراضات به حق و رو به افزایش مردم به دنبال حرکتى براى ایجاد تغییرى استراتژیک و ساختارى در این تعادل به سود خود است.

یعنى چون به اندازه کافى داراى توان اثباتى نیست با تخریب اوضاع به دنبال کسب نوعى از حمایت عمومى منفى براى جابجایى قدرت دولت روحانى است.

همراهى افکار عمومى توان لازم براى چنین پروژه اى را مهیا می کند. آقاى خامنه اى وضع را چنان خراب می خواهد که مردم و حتى خود روحانى از چنین پروژه هایى استقبال نمایند و این جریان بتواند از این طریق آن موقعیتى را که از طریق انتخابات و صندوق و یا خیابان و حرکت کودتاگرانه نظامى سخت نمی تواند تامین کند براى خود فراهم کند.

بنابراین ما در ایران، اکنون با همان مقوله قدیمى «نه می خواهد و نه می تواند» روبه رو گشته ایم. و شمایل آن رژیمى که بتواند برای اجرای قول و وعده ها مورد قبول و اعتماد قرار گیرد، بسرعت در حال محو شدن است.

یعنى باز صورت مسئله وارونه آن چیزیست که تبلیغ می شود. این ناتوانى و عدم اعتماد به ظرفیت حکومت است (سواى نیت آن) که اکنون بعنوان مانع اصلى براى شروع فرایند مذاکراتى عمل می کند و نه عدم اعتماد حکومت به ترامپ!

سیاست ایران در چنبره این نظام گرفتار یک تعادل از دو نوع تعادلى است که به آنinefficient equilibrium میگویند. این تعادل میان عدم توانایی خامنه ای برای یک کودتای موفق و عدم توانایى جبهه مقابل براى مهار او در عین حفظ مقام اوست.

براى جامعه و بخش ایرانى سیاست ایران دیگر چاره ای نمانده است که «چالش مذاکره بدون قید و شرط» را به بسیج عمومی برای عادی سازی رابطه با امریکا و به رسمیت شناختن اسراییل فرا برویاند. هم فال است هم تماشا.

تا به حال این جبهه مقابل خامنه اى بوده است که از دخالت مطالبه محور و یا مبارزات مدنى جامعه در این رقابت سود برده است. ولى اکنون چنین بنظر می رسد که این بار این آقاى خامنه اى است که با استتار برنامه خود در میان و در پشت اعتراضات به حق و رو به افزایش مردم به دنبال حرکتى براى ایجاد تغییرى استراتژیک و ساختارى در این تعادل به سود خود است.

حرکتى که ریسک آن در حد بقاى سیاسى خود و ولایت است. چرا که خامنه اى با عبور از buffer جمهورى اسلامى و نیروهایى که علیرغم اختلاف ظاهرا از سقوط او بیش از خود او هراسناک اند، به طور مستقیم و بلاواسطه در رو در روى جامعه و مردم قرار خواهد یافت.

در هرحال در اینجا موضوع سئوال شرایط کنونى و پر تحول ایران نیست، همین قدر که گفته شود مقوله حاکمیت خود دستخوش تغییر و تحولاتى است که توسط خامنه اى و «سپاه جدید» او کلید خورده است.

آقاى خامنه اى اکنون همه چیز را قمار کرده است که این یک کار را نکند. عادى سازى رابطه با آمریکا و به رسمیت شناختن اسراییل براى او حکم سرنگونى را دارد. از منظر نگاه او در این قمار بلکه براى بقاى ولایت مسیرى گشوده گردد.

با این اوصاف می توان دید که صفوف ، دورنماها و سرنوشت ها از هم اکنون بطور دى فاکتو از هم جدا شده اند و تلاش براى ارائه سیاستى که همه این ها را پوشش دهد هم ناممکن است و هم نا مطلوب.

براى جامعه و بخش ایرانى سیاست ایران دیگر چاره ای نمانده است که «چالش مذاکره بدون قید و شرط» را به بسیج عمومی برای عادی سازی رابطه با امریکا و به رسمیت شناختن اسراییل فرا برویاند. هم فال است هم تماشا. هم مسیر برداشتن تحریم ها مهیا می شود هم شرایط کنده شدن غده ولایت از کالبد ایران زمین میسر می گردد.

🍃زنده| یارانه‌ی نقدی سه دهک بالای خانواده‌های ایرانی قطع می‌شود

$
0
0

 



 یارانه‌ی نقدی سه دهک بالای خانواده‌های ایرانی قطع می‌شود

به دستور دولت مقرر شد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خانوارهای پردرآمد را شناسایی کرده و پرداخت یارانه نقدی ماهانه به خانوارهای سه دهک بالای درآمدی را قطع کند.

بر این مبنا نهادهای مختلف موظف شده‌اند که اطلاعات اقتصادی مربوط به خانوارها را در اختیار وزارت کار بگذارند تا خانوارهای پردرآمد شناسایی شوند.

اگر خانواری از قطع یارانه خود ناراضی باشد می‌تواند با ارائه اطلاعات بانکی و مالی خود به تصمیم دولت اعتراض کند.



مرگ یک کولبر دیگر بر اثر تیراندازی ماموران در پیرانشهر

روز گذشته در پی تیراندازی ماموران به سوی کولبران در مرز پیرانشهر یک کولبر به نام شوانە محمودزادە جان خود را از دست داد.

Risultati immagini per ‫مرگ یک کولبر دیگر بر اثر تیراندازی ماموران در پیرانشهر‬‎

در چند سال گذشته ده‌ها کولبر که نان آور خانواده‌هایشان بودند با گلوله ماموران مرزی ایران کشته شده‌اند.


رئیس قوه قضائیه: مراجعه فزاینده نشانه اعتماد به دستگاه قضایی است

صادق املی لاریجانی،  رئیس قوه قضائیه اعلام کرد: در سال ۹۶ بیش از ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار پرونده بررسی شد که نسبت به سال ۹۵ بیش از ۹۰۰ هزار پرونده افزایش داشته است.

به گفته او دستگاه قضایی «با دستگاه قضایی که امام بر آن تاکید می کردند» فاصله دارد با این وجود

مراجعه فزاینده نشان دهنده اعتماد به دستگاه قضایی است./ ایران


دادستان تهران: تعداد زیادی از عوامل اخلالگر بازار بازداشت شدند

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، از بازداشت افرادی در ارتباط با اعتراضات روزهای اخیر بازار تهران خبر داده و گفت «مفسدان اقتصادی»  اعدام می‌شوند.

Risultati immagini per ‫دادستان تهران: تعداد زیادی از عوامل اخلالگر بازار بازداشت شدند‬‎

میزان  دادستان تهران در مورد حرکت اعتراضی روزهای اخیر بازار تهران گفت: « همان روزی که این تجمعات شکل گرفت به پلیس و دستگاه‌های امنیتی دستور دادیم تا عوامل بروز تجمعات شناسایی شوند زیرا ما معتقدیم که این تجمعات و عوامل آنها از بازاری‌های نبودند.»/میزان

 



رضا قوچان‌نژاد و سردار آزمون از تیم ملی خداخافظی کردند


دبیر کل سازمان ملل: ایران به برجام پایبند است

دبیر کل سازمان ملل در گزارش خود به شورای امنیت، تعهد ایران به توافق اتمی و برنامه جامع اقدام مشترک را تائید و بر لزوم حفظ آن تاکید کرده‌است. در این گزارش در عین حال از ایران خواسته شده به نگرانی‌های جامعه بین‌المللی در مورد برنامه موشکی خود اهمیت بدهد./رادیو فردا


اطفای حریق پتروشمی آبادان همچنان ادامه دارد

بخشی از واحد پتروشمی شهرستان آبادان بامداد پنجشنبه به دلیل نامعلومی دچار آتش سوزی شد.

Risultati immagini per ‫اطفای حریق پتروشیمی آبادان‬‎

حاجی‌زاده، مدیرکل مدیریت بحران خوزستان در گفت‌و‌گو با ایسنا گفت آتش سوزی بامداد امروز (۷ تیرماه) در واحد ۶۰۰ پتروشیمی آبادان ۶ مصدوم داشته که چهار نفر از این مصدومان به صورت سرپایی درمان شدند. دو مصدوم دیگر به دلیل شدت سوختگی به بیمارستان سوانح و سوختگی آیت الله طالقانی اهواز منتقل شده‌اند.
فردی که در ابتدای وقوع این حادثه مفقود اعلام شده بود، خوشبختانه پیدا شده و حال وی مساعد است.
تیم‌های اطفای حریق همچنان در منطقه حضور دارند و در صورتی که آتش مجددا شعله ور نشود، تا ساعاتی دیگر آتش در واحد ۶۰۰ پتروشیمی آبادان به صورت کامل خاموش خواهد شد./ایسنا


خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید

ذخیره برق نیروگاهی ایران صفر شد

$
0
0

زیتون– با آغاز فصل گرما و افزایش مصرف برق٬ گزارش‌ها حاکی از قطع پیاپی برق در تهران و چند شهر دیگر ایران است.

شرکت مدیریت شبکه برق ایران اعلام کرد:« در ساعت ۱۶:۲۲ سه‌شنبه ۵ تیرماه، مصرف برق به ۵۴ هزار و ۲۷۵ مگاوات رسیده که باعث شده‌ ذخایر برق کشور به صفر برسد.»

این رقم ۲۸ درصد بیشتر از روز مشابه سال گذشته‌است.

خبرگزاری فارس چهارشنبه گزارش داد:« روز گذشته در حالی که برخی مناطق مختلف تهران با خاموشی‌های چندساعته برق مواجه شده بودند، مسئولان ارشد برق این اتفاق را ناشی از گرمای بیش از حد می‌دانند.»

حسین صبوری، مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران نیز به خبرگزاری مهر گفته‌ است: «تابستان امسال شرایط متفاوتی را تجربه می‌کنیم چرا که از ظرفیت ۱۰ هزار مگاواتی نیروگاه‌های برق‌آبی تنها ۵۰ درصد آن قادر به تولید برق است.»

فعالین حوزه آب پیشتر نسبت به کاهش ذخایر آب سدها و در نتیجه تنش آبی و افت تولید برق هشدار داده‌ بودند.

برق در مناطق گرم‌تر ایران مانند خوزستان و سیستان و بلوچستان نیز برای ساعت‌های متوالی در طول روز قطع می‌شود.


تایید بازداشت تعداد زیادی از معترضان بازار تهران

$
0
0

زیتون– عباس جعفری دولت‌آبادی٬ دادستان عمومی و انقلاب تهران٬ بازداشت تعداد زیادی از افراد مرتبط با اعتراض های اخیر در بازار تهران را تایید کرد.

روز گذشته اخباری مبتنی بر بازداشت برخی از کسبه معترض بازار تهران منتشر شده بود.

عباس جعفری دولت‌آبادی امروز به خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه گفت که از روز آغاز تجمعات به پلیس و دستگاه‌های امنیتی دستور داده شد تا به گفته او عوامل این اتفاقات را شناسایی کنند و پس از آن افراد زیادی شناسایی و به زندان معرفی شده اند. دادستان تهران بدون اعلام آماری، افراد بازداشت شده را «عوامل اخلالگر» نامید که به گفته او «از بازاری‌ها نبوده‌اند.»

دادستان عمومی و انقلاب تهران همچنین در مورد مبارزه با فساد اقتصادی نیز یادآور شد که طبق قانون مبارزه با مفاسد اقتصادی که در سال ١٣۶٩ تصویب شد، «هفت مصداق برای فساد اقتصادی از جمله قاچاق ارز، احتکار و موارد این چنینی مشخص شده است.»

به گفته دادستان عمومی و انقلاب تهران براساس ماده دو این قانون «مجازات اعدام و بیست سال حبس و مصادره اموال مجرم در نظر گرفته شده که اعدام زمانی است که فرد اضرار به نظام برساند.»

در روزهای اخیر به دنبال التهاب در بازار ارز و طلا، اعتصاب و اعتراض‌هایی در نقاط مختلف بازار تهران و برخی شهرهای دیگر از جمله اراک، اصفهان و کرمانشاه روی داد.

مهدی کروبی از دراویش زندانی خواست تا به اعتصابشان پایان بدهند

$
0
0

زیتون– مهدی کروبی٬ از رهبران در حصر «جنبش سبز»٬ طی پیامی از دراویش زندانی خواست تا به اعتصابشان پایان بدهند.

برخی از زنان و مردان درویش در اعتراض به «نقض گسترده حقوقشان» در زندان‌ها دسته به اعتصاب زده‌اند.

مهدی کروبی در این پیام خطاب به دارویش در اعتصاب نوشته است: «نگران احوالتان هستیم؛ به اعتصاب غذای خود پایان دهید.»

به گفته این رهبر جنیش سبز آنها [ظالمین] که پنبه در گوش خود کرده‌اند هیچگاه نمی‌شنوند.

وب‌سایت مجذوبان نور پیشتر خبر داده بود که ده زن درویش زندانی در زندان قرچک، در اعتراض به «ضرب و جرح» و «خشونت سازمان‌یافته» به دست گارد این زندان، از روز جمعه، ۲۵ خرداد، اعتصاب غذا کرده‌اند. همچنین هشت درویش مرد زندانی در زنان رجایی شهر کرج نیز ۲۱ خردادماه در اعتصاب غذا به سر می‌برند.

این رهبر «جنبش سبز» در این پیام تاکید کرده است: «عزیزان در بند و فرزندانم، سلام خدا بر شما. این روزها که خبرهای اندوهبار شما را می‌شنوم همچون پدری پیر قلبم در فشار قرار می‌گیرد. عزیزانم شرع مقدس اسلام که شما در مسلک درویشی خود به آن اعتقاد راسخ دارید اجازه دادخواهی و فریاد کشیدن در برابر بی عدالتی را داده است (سوره نسا ایه شریفه ۱۴۸) اما اجازه تهلکه را نمی‌دهد.»

در ادامه پیام مهدی کروبی آمده است: «ما و خانواده‌های شما نگران احوال تان هستیم. اگر می‌خواستید با اعتصاب خود صدای‌تان را به گوش دیگران برسانید، آنها که فطرت الهی شان هنوز خاموش نشده است شنیده اند و آنها که پنبه در گوش خود کرده اند اما، هیچگاه نمی‌شنوند؛ پس بخاطر رضای خدا و رفع نگرانی خویشان و مردم شریفی که از اخبار رنج شما رنجیده می‌شوند، به اعتصاب غذای خود پایان دهید.»

او در پایان از مسوولان امور هم خواست تا «بخاطر حیثیت اسلام عزیز و نظام جمهوری اسلامی» رفتارشان با زندانیان را اصلاح و رافت اسلامی را نصب العین خود نمایند.

 

آقای نخست‌وزیر |مستندی که این‌ روزها باید دیده شود

🍃صدیقه وسمقی به زندان محکوم شد

$
0
0

زیتون-صدیقه وسمقی به پنج سال زندان محکوم شد.

به گزارش «زیتون» بر اساس رای دادگاه تجدید نظر صدیقه وسمقی٬ استاد دانشگاه و قرآن پژوه٬ پنج سال حبس تعزیری او به حبس تعلیقی تبدیل شد.

این حکم به وکیل صدیقه وسمقی ابلاغ شده است٬ اما اجازه کپی‌برداری از حکم داده نشده است.

دادگاه تجدید نظر این استاد دانشگاه اردیبهشت امسال برگزار شده بود.

به گزاش «زیتون» در گزارش وزارت اطلاعات که در پرونده صدیقه وسمقی قرار داشت٬ از تعابیری چون «مخفی شدن» و «فرار» استفاده شده بود، در حالی که او به صورت رسمی و بنابه دعوت برخی دانشگاه های خارج از کشور و برای تدریس از کشور خارج شده و با میل و اختیار خویش به کشور بازگشته بود.

«زیتون» پیشتر خبر داده بود که صدیقه وسمقی، شاعر، نویسنده، اسلام پژوه و عضو دوره اول شورای شهر تهران که هنگام بازگشت به‌کشور در فرودگاه امام خمینی  برای ساعاتی بازداشت شده بود٬ ۳۰ مهرماه به دادسرای شهید مقدس اوین احضار و بازداشت شده بود.

او در دادگاهی ۱۲ دقیقه‌ای به ریاست قاضی مقیسه محاکمه و در ابتدا قرار وثیقه سه میلیاردی برای او صادر شد. پس از آن مبلغ قرار به یک میلیارد کاهش یافت؛ اما در نهایت با تغییر رای رییس دادگاه قرار بازداشت برای این نویسنده و اسلام پژوه صادر و او به بند زنان زندان اوین منتقل شده بود.
وسمقی یک روز پس از بازگشت به ایران نیز به دادسرای اوین مراجعه کرده بود و ماموران دادسرای اوین به او گفته‌ بودند: «پرونده‌تان نیامده .بروید هر موقع آمد خبرتان می‌کنیم.»

طی هفته‌های اخیر نیز چند برنامه خانم وسمقی برای سخنرانی در دانشگاه های مختلف کشور از سوی مقامات امنیتی لغو شده است.

صدیقه وسمقی در زمان حضور در خارج کشور، به طور غیابی از سوی دادگاه انقلاب به ۵ سال حبس محکوم شده بود.

خانم وسمقی در سال ۲۰۱۱ از ایران خارج و به عنوان استاد میهمان در دپارتمان اسلام‌شناسی دانشگاه جورج آگوست گوتینگن آلمان مشغول به فعالیت شده بود.

وسمقی به دعوت دانشگاه گوتینگن آلمان برای تدریس در دپارتمان اسلام شناسی آن دانشگاه در فروردین ۱۳۹۰ به خارج از کشور آمد و پس از یکسال به سوئد دعوت شد. او نویسنده مهمان شهر فرهنگی و دانشگاهی اوپسالا بود و با دانشکده حقوق دانشگاه اوپسالا همکاری آموزشی و پژوهشی داشت. وی در این مدت دو کتاب «حتما راهی هست» (یادداشت های سخنگوی اولین دوره شورای شهر تهران) و «بازخوانی شریعت» را منتشر کرد.
او پس از اتمام کتاب اخیر خود علیرغم دعوت دانشگاه های متعدد از وی جهت همکاری علمی، قصد خود برای بازگشت به کشور را اعلام و گفته بود: «از ابتدا که به صورت قانونی به خارج از کشور آمدم قصد ماندن نداشتم  وپس از انتشار کتاب اخیرم به ایران بازخواهم گشت.»
بنا به گفته وکیل او٬ پیشتر با شکایت وزارت اطلاعات٬ شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به صورت غیابی وی را به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به پنج سال حبس محکوم کرده بود. خانم وسمقی این حکم را غیر قانونی وناعادلانه دانسته و با اطلاع از صدور این حکم به ایران بازگشت.

من سوا، اصلاح‌طلب‌ها سوا |گفت‌وگو با سعید حجاریان

Viewing all 6930 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>