Quantcast
Channel: سایت خبری‌ تحلیلی زیتون
Viewing all 6930 articles
Browse latest View live

انتخابات ترکیه، ترس‌ها و امیدهای اردوغان

$
0
0

زیتون-نیلوفر سعیدی: برگزاری هم‌زمان انتخابات ریاست جمهوری پارلمانی در ترکیه، در شرایطی صورت می ‌گیرد که رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور فعلی این کشور، در جای‌گاه رهبر حزب عدالت و توسعه، به‌شدت مشتاق است تا تمام قدرت سیاسی و اجرایی کشور، هم‌چنان در دست او و حزب متبوعش باقی بماند. اما آیا به‌راستی حزب حاکم، این‌بار نیز به هدف و مقصود خود دست پیدا می‌کند؟.

معمولا خانواده‌های محافظه‌کار اسلام‌گرا، مشارکت بالایی دارند و وقتی که همه‌ی آنان به صحنه بیایند، اردوغان نتیجه دل‌خواه خود را به دست می‌آورد.

در انتخاباتی که در شرایط اضطراری امنیتی برگزار می‌شود، مخالفین اردوغان، چه شانس‌ها و اهرم‌هایی برای شکست دادن این سیاست‌مدار قدبلند اسلام‌گرا، در دست دارند؟ از این مهم‌تر، اگر اردوغان شکست بخورد و حزب عدالت و توسعه از جای‌گاه حزب حاکم به جایگاه اپوزیسیون تنزل پیدا کند، چه تغییری در موقعیت سیاسی ترکیه در منطقه‌ی خاورمیانه روی می‌دهد؟

ائتلاف مخالفین، پر سرو صدا اما متفرق
اردوغان در این دوره از انتخابات، توانسته با دو حزب مهم ملی‌گرا، ائتلاف «جمهور» را تشکیل دهد. اولی حزبی‌ست به نام «جنبش ملی‌گرا» که رهبر آن، سیاست‌مداری  پان‌ترکیست به نام دولت باغچلی است و دومی حزب دیگری به نام «وحدت بزرگ» که سکان رهبری آن در دستان مصطفی دستیجی است.

اردوغان، باغچلی و دستیجی در شیوه‌ی اداره‌ی کشور و میزان توجه به آرمان‌های اسلامی و ترکی، تقریبا اختلاف نظر جدی ندارند و می‌توانند از بسیاری جهات، مکمل و یاری دهنده‌ی همدیگر باشند.

اما در اردوگاه مخالفین، مهم‌ترین جریان حزب جمهوری‌خواه «خلق» است؛ حزبی که در سال ۱۹۲۳ توسط اتاترک تاسیس شده و سابقه‌ای طولانی دارد. این جریان چپی–کمالیستی، در اصل یک حزب سوسیال دموکرات است که در دو دهه‌ی اخیر، دچار افول و ضعف شده است.

اردوغان در این دوره از انتخابات، توانسته با دو حزب مهم ملی‌گرا، ائتلاف «جمهور» را تشکیل دهد. اولی حزبی‌ست به نام «جنبش ملی‌گرا» که رهبر آن، سیاست‌مداری  پان‌ترکیست به نام دولت باغچلی است و دومی حزب دیگری به نام «وحدت بزرگ» که سکان رهبری آن در دستان مصطفی دستیجی است.

حزب دیگر، یک جریان تازه تاسیس به نام حزب «خوب» به رهبری خانم مرال آکشنر است که پیش‌تر و در دوران تانسو چیللر وزیر کشور بوده و آرمان‌های ملی‌گرایانه‌ای دارد که اساسا چندان از دولت باغچلی، دور نیست.

حزب بعدی مخالف اردوغان، یک جریان اسلامی به نام حزب «سعادت» است که جمعی از شاگردان قدیمی نجم‌الدین اربکان آن را به‌وجود آورده‌اند و میانه‌ای با کمالیسم و سوسیال‌ دموکراسی ندارذ.

جریان بعدی، حزب کمونیستی «وطن» به رهبری دوغو پرینچک باحال‌وهوای چپ رادیکالی و با درصد آرای بسیار پایین در حد کمتر از یک درصد است. اما مخالف بعدی اردوغان یعنی حزب کُردی «دموکراتیک خلق‌ها»، داستان متفاوتی دارد.

این حزب به پ.ک.ک یا حزب کارگران کردستان ترکیه نزدیک است و رهبر آن، صلاح‌الدین دمیرتاش، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری است اما به اتهام حمایت از ترور و تحریک افکار عمومی، در زندان به سر می‌برد.

بررسی افکار و اقدامات احزاب مخالف اردوغان نشان می‌دهد که تنها نقطه‌ی مشترک همه‌ی آنان، صرفا در مخالفت و ضدیت با اردوغان خلاصه می‌شود و برنامه‌ی جامع مشترکی برای تغییر مسیر سیاسی ترکیه ندارند و شاید این بزرگ‌ترین شانس اردوغان در مواجهه با این جریانات است.

اتهام‌های حزب حاکم

انتخابات ترکیه پانصد هزار ناظر مردمی دارد و ساختار الکترونیک، مکانیسم اجرایی و نظارتی و دیگر ابعاد اداری و حقوقی آن، طوری طراحی شده که امکان تقلب و مهندسی در آن وجود ندارد. اما این به معنی سلامت کامل انتخابات نیست، چرا که حزب حاکم، از تمام امکانات رسانه‌ای و اداری دولت به میل خود استفاده می‌کند و توزیع امکانات در انتخابات، عادلانه نیست.

یکی دیگر از اتهامات احزاب مخالف علیه حزب حاکم، این است که دولت از تمام اقدام‌ها و افتتاح پروژه‌های دفاعی، خدماتی و عمرانی، در مسیر تبلیغ برنامه‌های خود استفاده می‌کند و با این حربه، خود را کارآمد و دیگران را بی‌تجربه و نالایق جلوه می‌دهد.

همچنین منتقدین ادبیات اردوغان نیز کم نیستند. منتقدین می‌گویند که ادبیات و الفاظ اردوغان، به شدت تند و تحقیرآمیز است و در تاختن به رقبا و مخالفین، هیچ حریمی قائل نیست.

سناریوهای برنده‌ها و بازنده‌ها
اغلب نظرسنجی ها حاکی از آن است که حزب عدالت و توسعه و دو حزب حامی آن، پیشتاز هستند اما فاصله‌ی آنان از رقبا، چندان زیاد نیست و همگی بر لبه‌ی تیغ حرکت می‌کنند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که احتمال کسب نصف به‌علاوه‌ی یک آراء در هر دو حوزه‌ی ریاست‌جمهوری و مجلس برای اردوغان و حامیان او، پایین است و بعید نیست که انتخابات به دور دوم کشیده شود.

اما رسانه‌های نزدیک به حزب عدالت و توسعه بر این باورند که اردوغان با کسب ۵۲ درصد آرا در همان دور نخست رییس‌جمهور می‌شود و ائتلاف «جمهور» نیز در همان دور نخست اکثریت کرسی‌های مجلس را در اختیار می‌گیرد.

در اردوگاه مخالفین،اردوغان مهم‌ترین جریان حزب جمهوری‌خواه «خلق» است؛ حزبی که در سال ۱۹۲۳ توسط اتاترک تاسیس شده و سابقه‌ای طولانی دارد.

حال باید دید در روز انتخابات کدام‌یک از این پیش‌بینی‌ها درست از آب در می‌آید. مخالفین به این موضوع دل‌خوش‌اند که اگر انتخابات به درو دوم کشیده شود تمام تلاش و توان خود را برای پایین کشیدن اردوغان به عمل بیاورند اما در این میان نقش کردها بسیار مهم است. چرا که حزب کردها که شانس کسب ده درصد از آراء را دارد، در موقعیت سیاسی و اجتماعی خاصی قرار دارد که نه حزب حاکم و نه مخالفین، نمی‌خواهند با آن، ائتلاف کنند.

در هر صورت واقعیت این است که اردوغان از حالا خود را آماده جشن پیروزی کرده اما ترس‌هایی نیز در دل دارد.

اقدامات پیش‌دستانه
ترکیه در سال ۲۰۱۹ انتخابات شهرداری‌ها را برگزار خواهد کرد و احزاب این کشور در آن انتخابات نیز برای کسب اختیار اداره‌ی بیش از سه هزار شهرداری در ۸۱ استان، فعالیت خواهند کرد.

شواهد نشان می‌دهد که اردوغان و تیم او، از حالا خود را آماده کرده‌اند تا در آن میدان نیز پیروزی بزرگی به‌دست بیاورند و رقبا را به‌تمامی به حاشیه برانند. اردوغان اعلام کرده که در کابینه‌ی بعدی تعداد وزراتخانه ها از ۲۶ به ۱۶ تقلیل پیدا خواهند کرد و دولت کوچک‌تر و چابک‌تر خواهد شد.

مشارکت بالا، راز پیروزی
تحلیل‌گران و شرکت‌های نظرسنجی، پیش‌بینی کرده‌اند که بین ۸۳ تلا ۸۸ درصد از مردم ترکیه در انتخابات مشارکت کنند. آنان بر این باورند که معمولا خانواده‌های محافظه‌کار اسلام‌گرا، مشارکت بالایی دارند و وقتی که همه‌ی آنان به صحنه بیایند، اردوغان نتیجه دل‌خواه خود را به دست می‌آورد.

حال باید دید در روز انتخابات دقیقا چه روی می‌دهد. آیا حزب عدالت و توسعه به‌تمامی، قدرت را در دستان خود قبضه خواهد کرد؟ آیا تداوم این وضعیت به نحیف‌تر شدن دموکراسی ترکیه منجر شده و در عوض توسعه‌ی سیاسی و عمرانی به دنبال می‌آورد یا خیر؟


مذاکره با آمریکا؛ «اسمش را نیاور، خودش را بیاور»

$
0
0

زیتون ـ مهسا محمدی: نامه‌نگاری و بیان پیشنهادات در قالب نامه‌های فردی و جمعی در غیاب سازوکارهای دمکراتیک برای مشارکت سیاسی به یکی از اکت‌های سیاسی دغدغه‌مندان سیاست این روزهای ایران بدل شده است.

نامه صد نفر از فعالان سیاسی و مدنی برای پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا، نامه صد نفره اصلاح‌طلبان برای اصلاح ِاصلاحات، نامه هایی سرگشاده جمعی و گروهی که خطاب به رهبر جمهوری اسلامی نگاشته می‌شود را می‎توان در زمره همین تلاش‌ها دسته بندی کرد.

حساسیت موضوع، تنوع و تعدد امضاء کنندگان و به نوعی گریزناپذیری راه حل ارائه شده برای برون‌رفت از بن‌بست سیاسی و اقتصادی‌ کشور بعد از خروج امریکا از برجام  را شاید بتوان از دلایل توجهات گسترده به نامه صد فعال سیاسی و مدنی برای مذاکره مستقیم با آمریکا دانست.

نامه صد نفره برای از سرگیری مذاکره با آمریکا و آن هم به صورت مستقیم و بی واسطه یکی از نامه‌هایی بود که در طی روزهای اخیر با بیشترین واکنش‌ها مواجه شد.این نامه ۲۶ خرداد در زیتون منتشر شد.

حساسیت موضوع طرح شده، تنوع و تعدد امضاءکنندگان و واقع‌بینی و به نوعی گریزناپذیری راه حل ارائه شده برای برون‌رفت از بن‌بستی سیاسی و اقتصادی که کشور بعد از خروج امریکا از برجام با آن مواجه شده را شاید بتوان از دلایل توجهات گسترده به این نامه دانست.

این نامه که فعالان سیاسی و مدنی در داخل و خارج کشور بر سر مفاد آن با یکدیگر توافق داشتند بعد از دیدار رهبران آمریکا و کره شمالی  نوشته شد و امکان برقراری گفتگویی مستقیم از این دست را برای ایران هم ممکن و لازم دانست.

نویسندگان «با توجه به وضعیت ناامن و پر خطر منطقه» از حکومت و دولت ایران خواستند که «شجاعانه اعلام کند که حاضر به انجام مذاکرات بدون قید و شرط با آمریکاست تا قدمی در راه حل مشکلات و اختلافات برداشته شود».

نویسندگان نامه برخلاف مخالفانشان که طیف وسیعی از دولتمردان جمهوری اسلامی تا روحانیون صاحب نفوذ را شامل می‌شوند معتقدند که «هر اختلافی روزی به پایان خواهد رسید.»

بیشتر بخوانید

خواهان و حامی مذاکره مستقیم ایران و آمریکا هستیم

آمریکا به دنبال تاخیر مذاکرات تا تاثیر تحریم‌هاست

ترامپ فقط «تاجر» نیست

آنان این اصل را نقطه عزیمت مناسبی برای تنش‌زدایی با آمریکا که منشا اصلی بسیاری از مشکلات ایران است، می‌دانند. در حالی که تاکید دارند که  هر زمان «زیاده خواهی و یا عدم ارائه تضمین برای پابرجاماندن تعهدات» باشد، راه برای بازگشت هست.

از «خائنین دیوانه» تا «بی عقلان سیاسی»

«منافق»، «شیطان»، «وطن‌فروش»، «مزدور آمریکا»، «خائن» و «دیوانه» از صفاتی بود که نویسندگان نامه با آن نواخته شدند.

در مواضع با شدت کمتر مانند موضع سخنگوی دولت هم این پیشنهاد نشانه آن ارزیابی شد که «عقل سیاسی [این افراد] کامل نیست» با این وجود نوبخت اساس اینکه امکان نوشتن چنین نامه ای وجود دارد را «  نماد آزادی سیاسی» موجود در کشور دانست.

محمد خاتمی  از نامه درخواست مذاکره مستقیم با آمریکا انتقاد کرد و گفت:« پیشنهاد کنار گذاشتن آداب دیپلماتیک و مذاکرات بی‌قید و شرط با آمریکا، نقض کرامت ایران است و اینگونه رفتارها نتیجه‌ای به سود منافع ملی در برنخواهد داشت. »

یکی از حمله‌های اصلی به نامه از سوی امامان جمعه شهرهای مختلف و روحانیون و مراجع شیعه صاحب نفوذ در حاکمیت جمهوری اسلامی بود.

ناصر مکارم شیرازی، در واکنش به نامه با اشاره به شروط دوازده‌گانه مایک پمپئو برای از سرگیری مذاکرات با ایران پرسید که با شرط‌های جدید آمریکا چگونه مذاکره با این کشور ممکن است؟.

توقف فعالیت موشکی ایران، بازدید از مناطق نظامی و به رسمیت شناختن اسرائیل از مواردی بود که به عقیده این مرجع تقلید از شرط های آمریما برای این مذاکرات است.

محمدتقی مصباح یزدی، رهبر معنوی جبهه پایداری هم  با طرح این پرسش که «اگر زمان امام  کسانی پیشنهاد مذاکره با آمریکا را می‌دادند، امام چگونه برخورد می‌کرد؟» راهی برای مقابله با نویسندگان این نامه نشان داد و گفت: «برخی (نویسندگان نامه) مانند شیطان‌اند؛ هیچ راهی جز مبارزه با آنان نیست  واگر در جایی نفوذ کرده اند باید بیرون شوند.»

 

از سوی دیگر احمد خاتمی, عضو مجلس خبرگان رهبری هم چنانچه انتظار می‌رفت از مخالفان سرسخت نامه بود و گفت که امضا‌کنندگان این نامه باید« از مردم ایران عذرخواهی کنند اما اگر مغرض و معاند هستند که باید دعا کرد با ترامپ محشور شوند.»

محمد علی موحدی کرمانی، امام جمعه تهران هم با آرزوی نابودی امریکای «قلدر» به «دست علی زمان» گفت: «با تمام وجود باید از آمریکا متنفر و منزجر بود» و مذاکره با آمریکا «مشکلی را حل نخواهد کرد.»

امامان جمعه گرگان، بیرجند، ایلام هم به این بیانیه حمله کرده و آن را«مصداق وطن‌فروشی و مزدوری» نویسندگان آن برای آمریکا دانستند.

در کنار بازوی مذهبی حکومت یکی دیگر از نهادهای کلیدی که واکنش منفی و شدیدی به این بیانیه نشان داد بازوی نظامی آن بود.

محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه درباره نامه مذاکره با ترامپ با تاکید بر اینکه  «ما دستور سازش نداریم» گفت: «نمی‌دانیم به اینها دیوانه بگوییم یا چیز دیگر.»

او تعداد « قابل توجه»ای از نویسندگان این نامه را «مامور» خواند و گفت  که آنان «مامور فضاسازی برای مذاکره با ترامپ» بودند.

مرزبندی اصلاح‌طلبان با مذاکره خواهان

این نامه که با توجه به امضاکنندگان آن در ابتدا به نظر می‌رسید به نقطه‌ای برای اتصال فعالان سیاسی اصلاح‌طلب خارج و داخل کشور بدل شده، با اعلام مواضع بزرگان اصلاح‌طلب این امید را بر باد داد.

«مقاومت» و کوتاه نیامدن در برابر امریکا راه حل سلبی ارائه شده توسط تندروها در تمام تنش‌های چهل سال اخیر میان ایران و امریکا بود. راه حلی که هر بار از نحوۀ پایان دادن به ماجرای گروگانگیری دیپلمات‌های آمریکایی، تا توافق هسته ایران با گروه پنج بعلاوه یک بر خلاف ادعاها و تبلیغات با مذاکره پایان یافت.

محمد خاتمی در موضعی نزدیک به اصول‌گرایان تندرو از نامه درخواست مذاکره مستقیم با آمریکا انتقاد کرد و گفت:«پیشنهاد کنار گذاشتن آداب دیپلماتیک و مذاکرات بی‌قید و شرط با آمریکا، نقض کرامت ایران است و اینگونه رفتارها نتیجه‌ای به سود منافع ملی در برنخواهد داشت. »

او این کار را علیه کشور ارزیابی کرد و گفت: «کسانی که مدعی دوست داشتن ایران هستند، نباید علیه کشورعمل کنند».

پیش از آن هم محمدرضا تابش، نایب رییس فراکسیون امید، اعلام کرده بود که پیشنهاد مذاکره با امریکا موضع اصلاح‌طلبان نیست و طی یادداشتی که در روزنامه ایران منتشر شد ضمن درخواست رعایت حق آزادی بیان نویسندگان نامه، اضافه کرد که امضا کنندگان نامه، جز چندتن، اصلاح طلب نیستند.

احتمالا همین تلاش اصلاح‌طلبان برای فاصله‌گذاری با نویسندگان این نامه و حمله‌های شدید تندروها بود که غلامحسین کرباسچی را به عنوان یکی از شاخص‌ترین اصلاح‌طلبان امضاکننده نامه به دردسر انداخت .

کرباسچی در روزهای ابتدایی انتشار نامه طی مصاحبه ای با روزنامه اعتماد، ضمن تایید امضای نامه گفته بود که این نامه به معنای «تصمیم‌گیری برای مذاکره مجدد با امریکا نیست» بلکه یک نظر و تحلیل سیاسی است که توسط یک جمع ارائه شده است و در مجموع از این تحلیل دفاع کرد.

عباس عبدی، تحلیل‎گر سیاسی اصلاح‎طلب اما از موضع دیگری این نامه را نادرست خواند چرا که او عقیده دارد که بواسطه این نامه «جناح تندروی اصولگرایان که به نسبت منزوی شده جان می گیرد و عقلای آنان را به حاشیه می برد.»

اما سه روز بعد از این مصاحبه، خبرگزاری فارس نوشت که کرباسچی در گفتگو با این خبرگزاری امضای خود را پای این نامه تکذیب کرده و گفته است: «من چنین نامه‌ای را ننوشته‌ام چه کسی امضای من را پای این نامه گذاشته است؟.»

در نهایت دبیرکل حزب کارگزاران در واکنش به انتقادها از امضای نامه و اخبار ضد و نقیض در یادداشتی که در سایت اقتصاد نیوز منتشر شد نوشت: «مقابله با هجمه دشمن علیه کشورمان خیانت نیست و طرح موضوع مذاکره با آمریکا لزوما به معنی مذاکره با دولت آمریکا نخواهد بود.»

وی همچنین تاکید کرد که با این شرط که «امریکا بتواند یک تضمین دهد و ما بتوانیم تضمینی از این کشور بگیریم که این بدعهدی تکرار نشود» نامه را امضا کرده است.

به گفته کرباسچی متولی این نامه «جمعی از دوستان اصلاح‌طلب داخل کشور» بودند.

عباس عبدی، تحلیل‎گر سیاسی اصلاح‎طلب اما از موضع دیگری این نامه را نادرست خواند چرا که او عقیده دارد که بواسطه این نامه «جناح تندروی اصولگرایان که به نسبت منزوی شده جان می گیرد و عقلای آنان را به حاشیه می برد.»

احمد زید آبادی، روزنامه نگار و تحلیل‌گر سیاسی هم بر این عقیده است که این نامه «کمکی به تسهیل آغاز مذاکره نمی‌کند و از جهاتی آن را سخت تر و پیچیده‌تر می‌سازد.»

احمد زید آبادی، روزنامه نگار و تحلیل‌گر سیاسی بر این عقیده است که این نامه «کمکی به تسهیل آغاز مذاکره نمی‌کند و از جهاتی آن را سخت تر و پیچیده‌تر می‌سازد.»

وی در عین حال از حملات به امضا کنندگان نامه انتقاد کرد و نوشت «می گویید صلاح کشور در مذاکره نیست! خب نیست! این که نیاز به این همه گرد و خاک ندارد.» اما «اگر احیاناً روزی روزگاری – البته هفت دریا به دور- مذاکره را به صلاح دیدید؛ آن وقت یکی – دو تا از این اتهام‌هایی که متوجه امضا کنندگان بیانیه کرده‌اید؛ بالاغیرتاً از یادتان نرود.!»

اینکه منتقدان این نامه که برخلاف نگارندگان و مدافعانش صاحب قدرت و حکومت‌اند برای برون‌رفت از بن‌بست موجود چه راه‌حلی دارند هنوز مشخص نیست.

«مقاومت» و کوتاه نیامدن در برابر امریکا راه حل سلبی ارائه شده توسط تندروها در تمام تنش‌های چهل سال اخیر میان ایران و امریکا بود. راه حلی که هر بار به گفته زیدآبادی از نحوۀ پایان دادن به ماجرای گروگانگیری دیپلمات‌های آمریکایی، تا توافق هسته ایران با گروه پنج بعلاوه یک بر خلاف ادعاها و تبلیغات با مذاکره پایان یافت.

از همین رو رضا علیجانی، از امضاکنندگان این بیانیه، در مصاحبه با وب‌سایت زیتون گفته‌است که با وجود این مواضع مقامات جمهوری اسلامی، «دیپلمات‌های ایرانی تمایل به مذاکره با طرف غربی دارند ولی این امکان از سوی طرف آمریکایی رد می‌شود و آنها خواهان به تأخیر انداختن مذاکرات و شدیدتر شدن اثر تحریم‌ها برای پایین آوردن موضع ایران هستند».

مهدی نوربخش، تحلیل‌گر سیاسی مخالف این نامه، اما در گفتگو با وب سایت زیتون «وجه ایدئولوژیک شخصیت ترامپ» در برابر ایران را از «وجه تاجرماب» وی عمده‌تر ارزیابی کرده و گفت که  او «وابسته به راست افراطی و اسرائیل است» از این رو معتقد است که راه برون‌رفت از بحران‌های حال حاضر ایران «مذاکره با دولت فعلی امریکا نیست» و شرایط ایران را از این جهت با کره شمالی قابل مقایسه نیست.

🍃زنده|اعتصاب موبایل‌فروشان چهارسو و علاالدین با افزایش قیمت دلار

$
0
0

 

وزیر ارتباطات: نام شرکت‌هایی که برای واردات گوشی ارز دولتی گرفتند منتشر می‌شود

وزیر ارتباطات اعلام کرد: لیست شرکت هایی که به آنها ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات گوشی تلفن همراه  تخصیص یافته است، با هماهنگی بانک مرکزی و وزارت اقتصاد، تا ساعاتی دیگر توسط روابط عمومی وزارت ارتباطات منتشر می شود.



نماینده مجلس: ایران بارها بازیچه سیاست منفعت‌طلبانه روسیه شده است

فلاحت‌پیشه نماینده اسلام آباد غرب و دالاهو گفت: ایران بارها بازیچه سیاست منفعت‌طلب روسیه شده است. اگر سیاست‌های سوریه و روسیه را نقدکنیم مورد هجمه قرار می‌گیریم.

Risultati immagini per ‫فلاحت‌پیشه نماینده اسلام آباد غرب‬‎ به گفته این نماینده درمناسباتی که ایران با روسیه درحوزه‌های مختلف عمدتا نظامی داشت، دچار اشتباه راهبردی شد و این می‌تواند بضرر منافع و امنیت ملی شود./ایسنا


داستان عمومی و انقلاب زاهدان: باید دید با رضایت این ارتباط انجام شده و یا با اکراه

دادستان عمومی و انقلاب زاهدان درباره پرونده تجاوز در ایرانشهر گفت: برای منافی عفت و زنای به عنف باید میزان ارتباط شاکی با متهم از طریق شماره تماس‌ها، پیامک‌ها و شبکه‌های فضای مجازی تعیین شود که مشخص شود این ارتباط با رضایت انجام شده و یا با اکراه سپس اقدامات نهایی در خصوص این پرونده صورت گیرد.

به گفته علی موحدی راد  از سه نفر شاکی پرونده تجاوز در ایرانشهر ادعای تجاوز یکی از دختران از سوی پزشک قانونی تایید نشد.

دادستان عمومی و انقلاب زاهدان همچنین  با اشاره به مصاحبه روابط عمومی فرمانداری ایرانشهر با خبرنگاران ادامه داد: روابط عمومی فرمانداری ایرانشهر حق اظهار نظر در این زمینه نداشته و تحت پیگیرد قانونی قرار می‌گیرد چون از نظر قانون سایر دستگاه‌ها حق ورود به پرونده‌های قضایی را ندارند./تسنیم


اعتصاب موبایل فروشان چهارسو و علاالدین تهران با افزایش قیمت دلار


دختران شین‌آباد: موش آزمایشگاهی شدیم


ظریف: خیال نکنید اگر روحانی رفت و اصولگرایان آمدند موفق می‌شوند



ایست و بازرسی از دستور کار بسیج خارج شد

معاونت مقاومت مردمی بسیج اعلام کرد: «ایست وبازرسی به معنا ومفهومی که قبلا بود دیگر اصلا وجود ندارد. الا به اقتضای که مسئولان امنیتی نظام تشخیص دهند»/فارس


ادامه سیر صعودی قیمت‌ها در بازار آزاد

سیر نجومی قیمت ها درحالی در بازار آزاد ادامه دارد که باعث شده قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار از ۲۵۲ هزار تومان و هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید از ۲ میلیون و ۸۲۰ هزار تومان عبور کند./ایسنا


روند تغییرات سالانه، ماهانه و هفتگی قیمت دلار



تجمع اعتراضی معلمان حق‌التدریسی مقابل مجلس

جمعی از معلمان حق التدریسی با حضور در مقابل مجلس خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود شدند. Risultati immagini per ‫تجمع اعتراضی معلمان حق‌التدریسی مقابل مجلس‬‎

آنها همچنین از نمایندگان درخواست کردند هرچه سریع‌تر طرح یک فوریتی الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدام معلمان حق التدرسی و معلمان نهضت سواد آموزی را بررسی و تعیین تکلیف کنند./ ایسنا


لیست تحریم‌هایی که تا ۱۵ مرداد ۹۷ باز می‌گردند

لیست تحریم‌هایی که تا ۱۵ مرداد ۹٧ باز می‌گردند به شرح زیر است:

* خرید‌ و‌ فروش اسکناس یا اسناد مبتنی بر دلار از سوی دولت ایران

* خرید‌ و‌ فروش طلا و سایر فلزهای گرانبها، خرید، تامین یا انتقال فلزاتی نظیر گرافیت

* فلزات خام یا نیمه‌خام مانند آلومینیوم و آهن، زغال‌سنگ و نرم‌افزارهای مورد استفاده از سوی صنایع ایران

*افتتاح حساب ریالی در خارج از مرزهای ایران و مبادله ریالی با ارقام قابل‌توجه

* تامین مالی خارجی و خرید اوراق منتشرشده از سوی دولت ایران

* خودروسازی ایران

* خرید‌ و‌ فروش و تامین قطعات هواپیما

* فرش و مواد خوراکی تولید شده در ایران

* فعالیت بندرگاهی، کشتیرانی و صنایع کشتی‌سازی ایران ازجمله خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و کشتیرانی جنوب و شرکت‌های وابسته

* مبادلات نفتی و هر گونه خرید مواد پتروشیمی از ایران، شرکت ملی نفت، نفتیران و شرکت ملی تانکرسازی ایران

* هر گونه مبادله مالی بین موسسات مالی بین‌المللی با بانک مرکزی ایران یا موسسات مالی ایرانی

* بخش انرژی

* همکاری با ایران در قالب تعهدات خدماتی، بیمه‌ای و بیمه اتکایی

دنیای اقتصاد


جلسه غیر علنی مجلس و دولت درباره گرانی

اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری و محمود واعظی، رئیس‌دفتر  امروز برای دفاع از لایحه اصلاح ساختار دولت یا همان تفکیک برخی وزارت‌خانه‌ها به مجلس رفتند و اما به‌درخواست نمایندگان جلسه علنی مجلس غیر علنی شد.Risultati immagini per ‫جلسه غیر علنی مجلس و دولت درباره گرانی‬‎

به گزارش خبرگزاری‌ها دلیل جلسه غیرعلنی،‌مطرح شدن بحث گرانی و وضع اقتصادی اخیر  در این جلسه است.

همچنین در این جلسه مجلس با ۱۰۷ رأی منفی نمایندگان با لایحه اصلاح ساختاری دولت و تفکیک وزارتخانه‌ها مخالفت کرد.


خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید

وزیر کشور: آمار اعلام شده درباره حادثه تجاوز به دختران ایرانشهری واقعی نبود

$
0
0

زیتون– عبدالرضا رحمانی فضلی٬ وزیر کشور دولت روحانی٬‌ مدعی شد در مورد حادثه ایرانشهر آماری که اعلام کردند واقعی نبود و آنچه که به صورت رسمی به ما تا این لحظه گزارش شده و شکایت کرده‌اند، ۴ مورد بوده است.

مولوی طیب ملازهی، امام جمعه اهل سنت ایرانشهر، جمعه گذشته در خطبه‌های نماز عید فطر از «تجاوز به ۴۱ دختر» در این شهرستان و دستگیری یکی از متهمان خبر داده بود.

مقام‌های قضایی از همان ابتدا این موضوع را «بزرگ‌نمایی شده» ذکر کردند و محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، چنین خبری را «بی‌مبنا»، «دروغ محض» و «جعلی» خواند و مولوی ملازهی را به تعقیب قضایی تهدید کرد.

محمدجعفر منتظری بار دیگر شامگاه پنج‌شنبه، ۳۱ خرداد، در شبکه دو تلویزیون دولتی ایران گفت: «تعرض به ۴۱ نفر به اثبات نرسیده است.»

این مقام قضایی با تأکید بر این که «شرعا موظفیم برخی اخبار را علنی نکنیم» از «برخی نمایندگان مجلس و روزنامه‌ها» که «به این خبر دامن می‌زنند» به شدت انتقاد کرد و انتشار این خبر را «آب به آسیاب دشمن ریختن» خواند.

دادستان زاهدان نیز خبر داده بود که علاوه بر بازداشت دو تن از متهمان «پرونده تجاوز»، دو نفر دیگر نیز «در حاشیه این پرونده» و به دلیل رسانه‌ای شدن این خبر دستگیر شده‌اند.

از سوی دیگر علی موحدی‌راد، دادستان زاهدان، روز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا، با اعلام این که دومین متهم پرونده تجاوز نیز خود را به دادگاه شهرستان فنوج معرفی کرده، از بازداشت «دو نفر در حاشیه این پرونده» در زاهدان و ایرانشهر خبر داد.

این مقام قضایی اتهام یکی از بازداشت‌شدگان را «تحویل سلاح به متهمان» و اتهام دیگری را «تحریک جوانان در جریان اجتماع شماری از مردم ایرانشهر» ذکر کرد.

ابراهیم حمیدی، رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان، درباره یکی از دو فردی که «در حاشیه پرونده» بازداشت شده گفت که «برادر این متهم در رسانه‌های خارج از کشور فعالیت دارد».

ظریف: فکر نکنید اگر روحانی رفت و اصولگرایان آمدند موفق می‌شوند

$
0
0

زیتون– محمدجواد ظریف٬ وزیر امور خارجه ایران٬ در پاسخ به شبهات پیش آمده گفت: «خیال نکنید که اگر آقای روحانی رفت و اصولگرایان آمدند موفق می‌شوند.»

محمدجواد ظریف صبح امروز در جریان حضور در جمع اعضا و فعالان اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: «بعضی‌ها خیال نکنند که اگر جمهوری اسلامی ایران رفت آنها سر کار می‌آیند. اکنون ایران یعنی این جغرافیا و موجودیت عظیم پرافتخار تاریخی با این مردم و توانمندی‌ها و امکانات مورد هدف است و ان‌شاءالله ما این هدف را ناکام می‌کنیم.»

سخنان امروز وزیر امور خارجه در حالی منتشر شد که روز گذشته سیدحسن موسویان در گفتگو با روزنامه همشهری پیشنهاد استعفای دولت فعلی ایران را مطرح کرد و هشدار داد که استمرار وضع فعلی تا ۲سال دیگر، ممکن است موجب لطمات غیرقابل جبران شود.

موسویان٬ عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای ایران (سال ۸۲ تا ۸۴) و پژوهشگر  دانشگاه پرینستون آمریکا تاکید کرد که با این وضع، مشکلات اقتصادی فعلی مردم و منافع کلان ملی کشور ۲قربانی اصلی اختلافات فعلی جناح‌های سیاسی داخلی هستند. بزرگان نظام باید قبل از هرچیز دراین مورد چاره‌اندیشی کنند.

 

 

 

دلار ۹ هزار تومان

$
0
0

زیتون– بنابر اخباری که از بازار غیر رسمی ارز تهران به گوش می‌رسد٬ ساعتی پیش هر دلار آمریکا با ۹ هزار تومان مبادله شد.

بر این اساس قیمت دلار تنها در طی یک روز نزدیک به هزار تومان افزایش داشته است. 

همچنین بهای یورو به بیش از ۱۰هزار و ۶۰۰ تومان و بهای پوند به حدود ۱۲ هزار تومان رسیده است.

به نوشته ایسنا، بازار سکه در بورس نیز روز یکشنبه با افزایش روبه‌رو شد و پس از آنکه هر سکه طلا، تحویلی در ماه شهریور، به قیمت سه‌میلیون و دویست‌هزار تومان عرضه شد مدیریت این نهاد موقتا سفارش خرید را متوقف کرد.

همین موضوع دستاوزیر اعتراض کسبه بازار موبایل علاءالدین و چارسو شد.

کسبه این پاساژها «در اعتراض به نابسامانی وضعیت ارز» عصر یکشنبه مغازه‌های خود را تعطیل کردند و شماری از آنان نیز در خیابان‌های اطراف راه‌پیمایی کردند.

به نوشته وبسایت «جماران»، معترضان که در مسیر خیابان جمهوری به سوی میدان بهارستان حرکت می‌کردند شعارهایی از قبیل «دلار ۱۰ تومانی / نمی‌خوایم نمی‌خوایم» سر می‌دادند.

همچنین «سوریه رو رها کن، فکری به حال ما کن» – «اعتصاب، اعتصاب…» از جمله شعارهای معترضان بود.

بنابر همین گزارش، نیروی انتظامی اقدام به متفرق کردن تجمع‌کنندگان کرده است.

خبرگزاری ایسنا روز شنبه به نقل از دلال‌ها و صرافان گزارش داده بود که از جمله دلایل افزایش نرخ ارز در بازار غیررسمی، «افزایش قیمت در بازار رسمی» و «عدم عرضه ارز طی روزهای اخیر از سوی بانک مرکزی» بوده است.

بنا بر سیاست‌های ارزی جدید، بازار آزاد ارز به رسمیت شناخته نمی‌شود و هر گونه‌ معامله‌ای در آن «قاچاق» است؛ با این حال به گزارش خبرگزاری ایسنا، حجم عرضه و تقاضا در این بازار، حتی پس از اجرای سیاست‌های جدید، نیز بالا بوده است.

سیاست ارزی جدید دولت حسن روحانی را معاون اول او، اسحاق جهانگیری، شامگاه بیستم فروردین اعلام کرد.

بر اساس سیاست جدید، ارز مورد نیاز برای واردات و همچنین ارز ناشی از صادرات به شبکه پولی و بانکی اقتصاد ایران، با دلار ۴۲۰۰ تومانی ارائه می‌شود و تمامی نرخ‌های غیر از آن «غیررسمی و غیرقانونی» محسوب می‌شود.

 

محکومیت ۲۵ نفر از دراویش گنابادی به ۶۹ سال حبس

$
0
0

زیتون– ۲۵ نفر از دراویش بازداشت شده در حوادث گلستان هفتم در مجموع به ۶۹ سال حبس محکوم شدند.

وب سایت مجذوبان نور٬ رسانه خبری درویشان گنابادی٬ خبر داد که درویشان محکوم شده درفرآیند بازجویی و محاکمه از «تمام حقوق قانونی و دسترسی به وکیل و حق رسیدگی عادلانه محروم بوده‌اند.»

خردادماه امسال موسی غضنفرآبادی به خبرگزاری صدا و سیما گفته بود که رسیدگی به پرونده متهمان حادثه خیابان پاسداران در برخی شعب دادگاه انقلاب ادامه دارد.

به گفته او در این پرونده حدود ۱۵۰ رای صادر برای متهمان صادر شده است.

رییس دادگاه‌های انقلاب تهران در پاسخ به این سوال که برای متهمان چه احکامی صادر شده است، تایید کرده بود که برخی متهمان به سبب نوع عناوین اتهامی به حبس کوتاه و برخی به حبس طولانی مدت محکوم شده اند.

بر اساس گزارش مجذوبان نور احکام صادر شده برای دراویش زندانی به شرح زیر است.

مصطفی رهسپار: ۷ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق
جهانگیر حقانی: ۷ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق
ابوالفضل باباحسینی: ۷ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق
آرش مرادی: ۷ سال حبس تعزیری
اصغر محمدی: ۷ سال حبس تعزیری
مهدی اسکندری: ۶ سال حبس تعزیری و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور
قاسم زمانی: ۳ سال حبس تعزیری
نادر یاوری: ۶ ماه حبس تعزیری
عماد گودرزی: ۶ ماه حبس تعزیری

بهمن ماه سال گذشته بیش از ۵۰۰ تن از دراویش گنابادی به دلیل تجمع اعتراضی آنها در اطراف خانه نورعلی تابنده، قطب این سلسله، بازداشت شدند. تجمع دراویش با دخالت نیروهای امنیتی و لباس شخصی‌های موتورسوار به خشونت کشیده شد.

ویدیوها و تصاویر زیادی از این درگیری‌ها منتشر شد و گزارش‌هایی نیز از «ضرب و جرح» شدید دراویش بازداشت شده و «شکستگی سر، فک و چند دندان» و وضعیت جسمی نامناسب تعدادی از آنان منتشر شده‌ است.

پیشتر قاضی جباری، رییس شعبه ۱۱۸۰ دادگاه کیفری دو استان تهران، اتهام بیشتر دراویشی که پرونده‌شان به این دادگاه ارجاع شده را «اخلال در نظم و آسایش عمومی جامعه» عنوان کرده بود.

«اجتماع و تبانی علیه امنیت»، «اقدام علیه امنیت ملی»، «اخلال در نظم» و «تمرد از دستور پلیس» اتهامات یکسانی است که درباره شماری از دراویش مطرح شده است.

ماه گذشته موسی غضنفرآبادی، رئیس دادگاه انقلاب تهران، با اعلام ارسال پرونده بیش از ۷۰ تن از دراویش گنابادی به این دادگاه، اتهام این افراد را «امنیتی» اعلام کرده بود.

همچنین دادستانی تهرانی دوشنبه ۲۸ خرداد اعلام کرد حکم اعدام محمد ثلاث، درویش گنابادی اجرا شده‌است.

۱۵ فروردین ماه امسال اعلام شد که محمد ثلاث به سه بار قصاص محکوم شده است.

محمد ثلاث متهم بود که در جریان درگیری مأموران پلیس با دراویش گنابادی در خیابان پاسداران تهران، با راندن اتوبوس به سمت مأموران انتظامی باعث کشته شدن سه تن از آنها شده است.

 

مخالفت دادستان کل کشور با حضور زنان در ورزشگاه آزادی

$
0
0

زیتون– محمدجعفر منتظری٬ دادستان کل کشور٬ ضمن مخالفت با باز شدن درهای ورزشگاه آزادی به روی زنان٬ گفت: «به بهانه فوتبال ایران اسپانیا کار‌هایی شد که شرم می‌کنم بگویم.»

دادستان کل کشور در مراسم دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران دستگاه قضا با تاکید بر اینکه «ما مخالف شادی نیستیم»٬ ادامه داد: «اما آنچه از پخش فوتبال در استادیوم شاهد بودیم و بعد دیدیم برخی روزنامه‌ها چه تیتری زدند که «آزادی آزاد شد» گفت: به بهانه فوتبال ایران اسپانیا کار‌هایی شد که شرم می‌کنم بگویم.»

با وجود گزارش‌ها از لغو پخش بازی فوتبال میان تیم‌های ایران و اسپانیا در ورزشگاه آزادی تهران و ممانعت ماموران نیروی انتظامی از ورود تماشاگران به داخل استادیوم٬ سرانجام درهای ورزشگاه بعد از ۴۰ سال به روی خانواده‌های ایرانی گشوده شد.

چند ساعت قبل از شروع این بازی٬ خبرگزاری‌های در ایران گزارش کردند که با وجود فروش دستکم ۱۰ هزار بلیت٬ پخش این مسابقه لغو شده است.

خبرگزاری ایرنا نیز در گزارشی از «پاسکاری» نهادها در زمینه پذیرفتن مسئولیت لغو این برنامه خبر داد و بعد در گزارش دیگری نوشت که با «پیگیری دولت»٬ این مشکل رفع شد.

مدیر کل روابط عمومی استانداری تهران نیز اعلام کرد که استانداری مانعی برای پخش بازی در ورزشگاه آزادی نمی‌بیند و با لغو آن «مخالف» است.

ظهر امروز نیز خبر پخش ویدئویی مسابقه ایران و پرتقال٬ از سری رقابت‌های جام جهانی فوتبال٬ در ورزشگاه آزادی منتشر شد؛ اما با شرط جدا شدن جایگاه «خانواده‌ها» از «مجردها».

با این حال دادستان کل کشور در واکنش به شادی مردم از حضور زنان در ورزشگاه آزادی این سوال را مطرح کرد که «آیا خانواده‌های شهدا که این سرمایه‌های عظیم را دادند این هدف را داشتند؟»

محمدجعفر منتظری در ادامه گفت: «گام به گام یعنی به بهانه فوتبال ایران اسپانیا کار‌هایی شود که شرم می‌کنم بگویم. اگر با سیاست شیطانی گام به گام خود فکر می‌کنید می‌توانید به مقصود برسید اشتباه می‌کنید.»

او همچنین تهدید کرد که هم در دنیا و هم در آخرت دچار عذاب الهی می‌شوید و نهایت این گام به گام شما سقوط در عذاب الهی و سقوط در منجلابی است که دشمن برای شما در نظر گرفته است.

 


اشک‌ها و لبخندها!

$
0
0

امروز و امشب مهم‌ترین و جالب‌ترین حادثه‌ها برایم اتفاق افتاد.

در ارمنستان هستم. عضو هیات داوران جایزه ائورا. همانی که جورج کلونی هم عضو آن است. به یاد‌بود نسل‌کشی ارامنه هر سال به یک فعال حقوق بشر جایزه می‌دهیم به ارزش یک میلیون یورو.
از سال قبل یک وکیل دادگستری در میانمار که از حقوق مردم مظلوم روهینجا دفاع می‌کرد و به همین دلیل سال‌ها در زندان بود را کاندید کرده بودم. سایر کاندیدها هم البته حائز شرایط بودند اما این وکیل نگون‌بخت در بدترین شرایط ممکن برای عدالت جنگیده بود.
طی سال دو جلسه داوری داشتیم و جلسه آخر امروز صبح بود. بسیار تلاش کردم و خوشبختانه همه موافق بودند که جایزه را به او بدهند. فردا سه صبح هنگام طلوع خورشید طی مراسمی رسما نامش اعلام می‌شود و جشن را هم ساعت هفت شب به افتخار برنده امسال بر گزار می‌کنیم. آن‌گاه من هم که وظیفه‌ام تمام می‌شود ساعت  چهار و نیم صبح به مقصد بعدی پرواز می کنم.

شیرین عبادی و کیاو هالا اونگ برنده جایزه

***

سال ۲۰۱۰ من همراه با فدراسیون حقوق بشر برای سخنرانی به ایروان آمدم. در آن سال حدود ده نفر از آزادی‌خواهان ارمنی در زندان بودند. به همین خاطر خانواده‌های آن‌ها تظاهرات مفصلی را ترتیب داده بودند که باعث جلب توجه من شد. با خانواده‌های زندانیان سیاسی ملاقات کردم و چون به دعوت رئیس‌جمهوری وقت ارمنستان به آنجا رفته بودم، در ملاقاتی که با وی داشتم از او خواستم اجازه دهد در زندان به دیدار زندانیان سیاسی بروم . رئیس‌جمهوری هم نتوانست درخواست منطقی و قانونی من را رد کند.

روز بعد یک سبد گل سرخ خریدم و به اتفاق مترجم به دیدار زندانیان رفتم و به آنها گل دادم و گفتم که روزی آزاد می‌شوند…
روزگار گشت و گشت تا دو ماه قبل که مردم ارمنستان قیام کردند و بعد از ۱۴ روز پیروز شدند. نخست وزیر که قدرت اصلی را دارد تغییر کرد و کابینه جدید تشکیل شد.

امشب نخست وزیر جدید هیات داوران و برنده را برای شام در ساعت هشت شب دعوت کرده بود. من کمی دیر رسیدم چون با روزنامه گاردین مصاحبه داشتم. وقتی وارد شدم متوجه شدم همه ساکت من را نگاه می‌کنند. نخست‌وزیر تا ما را دید جلو آمد و گفت یادت می‌آید در زندان به دیدن من آمدی. گل رز آورده بودی!

هر دو از یادآوری آن روز منقلب شدیم. به‌هر حال بسیار محبت کرد. و امشب این دیدار را با توجه به ملاقات اولش در فیس‌بوکش گذاشت و گفت می‌خواهم همه هموطنانم به یاد بیاورند که مدافع حقوق بشر یعنی چه!؟

شیرین عبادی و نیکول پاشی نیان نخست‌وزیر در حال صرف شام

توضیح: تاریخ نگارش این خاطرات خانم عبادی به حدود یک ماه قبل بر می‌گردد که برای انتشار در اختیار زیتون قرار گرفته است.

انتخاب یک متهم به «تجاوز» به ریاست کمیسیون اجتماعی

$
0
0

زیتون-سینا پاکزاد: برکناری علاء‌الدین بروجردی از ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی پس از ۱۴ سال شاید مهم‌ترین اتفاق در انتخابات کمیسیون‌های مجلس باشد، هرچند که ریاست محمدرضا عارف برکمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس چندان به چشم نیامد.

جانشین بروجردی در ریاست این کمیسیون نیز البته اصول‌گراست اما با رای فراکسیون امید به این سمت رسیده است.

علیرضا رحیمی، عضو فراکسیون امید مجلس، روز یکشنبه در صفحه توئیتر خود نوشت که آقای فلاحت‌پیشه کاندیدای فراکسیون امید بود و مصطفی کواکبیان به نفع وی از نامزدی ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی کناره‌گیری کرد.

برکناری علاء‌الدین بروجردی از ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی پس از ۱۴ سال شاید مهم‌ترین اتفاق در انتخابات کمیسیون های مجلس باشد.هرچند که ریاست محمدرضا عارف برکمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس چندان به چشم نیامد.

اتفاق دیگر در این کمیسیون برکناری حسین نقوی حسینی، سخنگوی تندرو و انتخاب علی نجفی عضو فراکسیون امید مجلس به جای اوست.

بروجردی در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ از علی‌اکبر ولایتی حمایت کرده بود و البته از حامیان برجام بود.

وی در سال‌های گذشته بارها با بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، دیدار و حامل پیام‌های مقامات جمهوری اسلامی برای وی بود.

فلاحت پیشه نیز از مجلس هفتم عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی است، او در مجلس نهم موفق به راه‌یابی به مجلس نشد و در مجلس دهم بار دیگر به مجلس بازگشت.

او سال ۹۵ در یک اخطار قانون اساسی، استقرار هواپیماهای روسی در پایگاه هوایی نوژه همدان را خلاف قانون اساسی اعلام کرد.

در تیر ماه ۹۵ و در جریان یک حمله مسلحانه به دو خودروی حامل آقای فلاحت‌پیشه و جمعی از مقام‌های استان کرمانشاه، راننده یکی از خودروها و حجت‌الله نیک عزم از مسئولان شبکه دامپزشکی استان کرمانشاه کشته شدند.

در روزهای گذشته نیز برخی از اعضای فراکسیون امید مجلس ریاست برخی کمیسیون‌ها را تصاحب کرده بودند.

پیش از عارف محمد مهدی زاهدی، وزیر علوم در دولت محمود احمدی نژاد، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات بود. یکی از امتیازهای ریاست کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس حضور در شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

از جمله محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید، به سمت ریاست کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس انتخاب شد.

عارف در دو سال اول مجلس دهم استراتژی یا همه یا هیچ را در سر داشت و پس از نامزدی برای ریاست مجلس نامزد هیچ‌یک از سمت های دیگر نشده بود.

پیش از عارف، محمد مهدی زاهدی، وزیر علوم در دولت محمود احمدی نژاد، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات بود. یکی از امتیازهای ریاست کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس حضور در شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

اتفاق مهم دیگری انتخاب احمد مازنی، عضو فراکسیون امید به عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی به جای نصرالله پژمان‌فر، عضو جبهه پایداری بود.

احمد علی کیخا، عضو فراکسیون امید، نیز به عنوان رئیس کمیسیون کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی انتخاب شده است.

در این میان اما حسینعلی شهریاری از نمایندگان اصولگرای مجلس نیز جایگزین علی نوبخت، عضو فراکسیون امید، در سمت رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شد.

در انتخابات دیگر کمیسیون‌های مجلس، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی، غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، فریدون حسنوند، رئیس کمیسیون انرژی، عزیز اکبریان، رئیس کمیسیون صنایع و الهیار ملکشاهی، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی، بار دیگر در سمت‌های خود ابقا شدند.

به این ترتیب تنها چهار رئیس از ۱۳ رئیس کمیسیون های تخصصی مجلس عضو فراکسیون امید هستند.

هرچند ۹ نایب رئیس فراکسیون های مجلس از فراکسیون امید و ۱۱ نایب رئیس از فراکسیون ولایی یا مخالفان دولت و شش نایب رئیس مجلس نیز از فراکسیون مستقلین هستند.

انتخاب یک متهم به «تجاوز» به عنوان رئیس کمیسیون اجتماعی

اتفاق دیگر در انتخابات کمیسیون‌های مجلس انتخاب سلمان خدادادی به عنوان رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس است.

سلمان خدادادی در روزهای پایانی مجلس هفتم به اتهام یک پرونده «تجاوز» و یک پرونده «آزارجنسی» بازداشت شده بود و تعدادی از نمایندگان اصول‌گرای مجلس نیز به اعتبارنامه او در مجلس هشتم اعتراض کردند اما در نهایت این اعتبارنامه تائید شد.

انتخاب دوباره خدادادی به ریاست کمیسیون اجتماعی مجلس در حالی است که وب سایت هرانا اخیرا اعلام کرده که او به تازگی از سوی تعداد دیگری از دختران به «تجاوز، آزار جنسی»متهم شده است.

او در انتخابات مجلس نهم رد صلاحیت شده بود اما در مجلس دهم بار دیگر تائید شد و به مجلس راه یافت.

خدادادی در سال او نیز رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس بود اما در سال دوم عبدالرضا عزیزی رئیس کمیسیون شده بود.

خدادادی اما در سال سوم بار دیگر رئیس کمیسیون شده است. در این انتخابات موضوعات قومیتی نیز نقش داشته و تعدادی از نمایندگان ترک فراکسیون امید از جمله زهرا ساعی نماینده تبریز به سلمان خدادادی رای داده‌اند.

اصغر زارع، روزنامه نگار، نیز در توئیتر خود نوشت: «فراکسیون امید ۱۲ عضو‌ درکمیسیون اجتماعی دارد اما سلمان خدادادی با رای امیدی‌ها رییس کمیسیون می‌شود. خداقوت به نمایندگان اصلاح طلب در کمیسیون اجتماعی که با رای آگاهانه خود، گام دیگری در ناکامی اصلاحات و‌ پیروزی رقیب برداشتند. اوج بی‌تدبیری و دهن‌کجی به مردم!».

در موضوع اعتبارنامه خدادادی نیز نمایندگان ترک از جمله مسعود پزشکیان از او حمایت کردند.

در نهایت اما از بین ۲۴۸ نماینده حاضر در جلسه، ۱۴۹ نماینده به اعتبارنامه خدادادی رای مثبت دادند،۷۷ نماینده رای منفی و ۱۷ نماینده رای ممتنع.

انتخاب دوباره خدادادی به ریاست کمیسیون اجتماعی مجلس در حالی است که وب سایت هرانا اخیرا اعلام کرده که او به تازگی از سوی تعداد دیگری از دختران به «تجاوز، آزار جنسی» متهم شده است.

این وب‌سایت نوشت که با دریافت اسناد و مدارک و گفتگو با منابع موثق، مطلع شده است حداقل دو ادعای جدید دیگر از بابت «تجاوز و آزار جنسی» علیه آقای خدادادی در سال جاری شکل گرفته است.

سلمان خدادادی در روزهای پایانی مجلس هفتم به اتهام یک پرونده «تجاوز» و یک پرونده «آزار جنسی» بازداشت شده بود.

براساس این گزارش، یک دختر ۲۸ ساله ساکن ملکان اعلام کرده که پس از فوت پدرش برای گرفتن نامه‌ای برای به دست آوردن شغل به او مراجعه کرده، خدادادی با وعده استخدام این دختر را به تهران کشانده و در دفترش به او تجاوز کرده است.

او به حراست مجلس شکایت کرده و گفته که «از تاریخ ۳ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷ که شکایت کردم تا به امروز چند بار با حراست مجلس تماس گرفته‌ام اما هر بار می‌گویند زمان لازم هست تا بررسی کنند و به شکایتم رسیدگی نمی‌کنند».

مدیرکل اداره اطلاعات اردبیل و فرمانده سپاه ملکان از جمله سمت‌های خدادادی پیش از نمایندگی بوده است.

🍃زنده|جهانگیری: چین، روسیه و کشورهای اروپایی نمی‎توانند به ما کمک کنند

$
0
0

 

 

 

احضار همسر کاووس سید امامی از سوی قوه قضاییه



رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز: اعلام مشخصات صرافی‌های گرانفروش به مصلحت نیست

رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: بنا به دستور ریاست جمهوری، ستاد از زمان ایجاد وضعیت جدید در بازار ارز، بر مبارزه و مقابله با قاچاق ارز متمرکز شده است اما این‌که بخواهیم مشخصات صرافی‌هایی که دلار گران‌تر می‌فروشند را اعلام کنیم از نظر سازمانی به مصلحت نیست. اما این افراد وجود دارند و موظفیم شرایط را رصد و آنها را شناسایی کنیم که بعضی شناسایی شده و بعضی در حال رصد هستند. در نهایت نتیجه این اقدامات را به زودی به سمع و نظر مردم می‌رسانیم./ایسنا


معاون امنیتی  فرمانداری تهران: هم‌اکنون آرامش در بازار تهران برقرار است


جهانگیری: ارز مورد نیاز کالاهای اساسی در هر شرایطی تامین خواهد شد



فائزه‌ هاشمی: باید با آمریکا مذاکره کرد

فائزه‌ هاشمی درگفتگو بافایننشال تایمز گفت: باید قبل ازآنکه شرایط بدتر شود، با آمریکا مذاکره کرد. هیچ گزینه دیگری نداریم.

به گفته وی اگر راه حل‌هایی پیدا نشود، کشور می‌تواند بسمت فروپاشی برود. بحران در همه جنبه‌ها به اوج رسیده و نظام وانمود می‌کند همه چیز عادی است.حس می‌شود روحانی،مسائل کشوررا رهاکرده است./فارس



ورود نیروی انتظامی برای متفرق کردن بازاریان تهران


جهانگیری: چین، روسیه و کشورهای اروپایی نمی‎توانند به ما کمک کنند

بهروز بنیادی نماینده مجلس در توضیح انچه در جلسه غیرعلنی روز گذشته در مجلس گذشت گفت: «دیروز در جلسه غیرعلنی مجلس، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور هشدار داده: در آستانه یک «جنگ اقتصادی» قرار داریم و شرایط آینده به‌مراتب سخت‌تر خواهد شد.Risultati immagini per ‫جهانگیری‬‎

به گفته وی جهانگیری تاکید کرد:« برخی کشورها که در عرصه سیاست بین‌الملل دوست ما شناخته می‌شدند مثل برخی کشورهای همسایه و حتی چین، روسیه و کشورهای اروپایی، امروز دیگر نمی‌توانند به ما کمک کنند.»/ روزنامه اعتماد



دلار سه نرخی می‌شود

نرخ سوم دلار در راه است در نتیجه جلسات تیم اقتصادی دولت ظاهرا قرار بر این شده تا در کنار نرخ ۴۲۰۰ تومانی دلار، نرخ جدیدی هم برای معاملات و نیازهای ارزی تعیین شود./ایسنا


وزیر اطلاعات: برجام به مویی بند است


بازاریان تهران دست از کار کشیدند

بازاریان تهران صبح امروز در اعتراض به رکود حاکم بر بازار ، گرانی نرخ ارز و کمبود مشتری با بستن مغازه‌های خود دست از کار کشیدند./فارس


خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید

بازار تهران در اعتصاب

$
0
0

زیتون- کسبه بازار بزرگ تهران امروز دست به اعتصاب زدند.

همزمان با اعلام سیاست جدید دولت ایران برای سه نرخی شدن ارز، کسبه بازار تهران صبح دوشنبه چهارم تیرماه مغازه‌های خود را تعطیل کردند و در اعتراض به نابسامانی بازار ارز دست به تجمع زدند.

خبرگزاری فارس٬ نزدیکه به سپاه پاسداران که از جمله خبرگزاری‌هایی بود که اخبار این اعتصاب را مورد پوشش قرار داده بود٬  دلیل تجمع بازاریان تهران را «اعتراض به رکود حاکم بر بازار نوسان بی‌ضابطه نرخ ارز، کمبود مشتری و گرانی کالا» ذکر کرده است.

تعطیلی بازار تهران ابتدا از پارچه‌فروشانِ «بازار بزرگ»، «چارسوق» و «سرای قیصریه» آغاز شد و پس از آن سایر بازاریان نیز با بستن مغازه‌های خود، دست از کار کشیدند.

در بازار «امین‌حضور» که عمدتا محل فروش لوازم خانگی است نیز مغازه‌داران به دلیل نامشخص بودن وضعیت دلار دست از خرید و فروش کشیده‌اند.

بنابر ویدئوهایی که در شبکه‌های مجازی منتشر شده، تجمع‌کنندگان شعارهایی از قبیل «مرگ بر گرانی»٬ «سوریه را رها کن / فکری به حال ما کن» و «فلسطین٬ سوریه٬ عامل بدبخته» سر داده‌اند.

برخورد نیروی انتظامی با تجمع کنندگان مقابل مجلس

$
0
0

زیتون– در ادامه اعتراضات امروز تهران نسبت به وضعیت اقتصادی نیروی انتظامی با تجمع کنندگان مقابل مجلس برخورد کرد.

بر اساس تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نیروی انتظامی به سمت تجمع کنندگان گاز آشکاور پرتاب کرده است.

تجمع کنندگان شعارهای « نه غزه٬ نه لبنان٬ جانم قدای ایران»٬ «سوریه رو رها کن٬ فکری به حال ما کن» و «ایرانی بسه دیگه٬ غیرتت و نشون بده» سر داده‌اند.

همچنین اخبار مشابهی از شهرری و قشم منتشر شده است.

صبح امروز نیز کسبه بازار بزرگ تهران دست به اعتصاب زدند.

همزمان با اعلام سیاست جدید دولت ایران برای سه نرخی شدن ارز، کسبه بازار تهران صبح دوشنبه چهارم تیرماه مغازه‌های خود را تعطیل کردند و در اعتراض به نابسامانی بازار ارز دست به تجمع زدند.

تعطیلی بازار تهران ابتدا از پارچه‌فروشانِ «بازار بزرگ»، «چارسوق» و «سرای قیصریه» آغاز شد و پس از آن سایر بازاریان نیز با بستن مغازه‌های خود، دست از کار کشیدند.

در بازار «امین‌حضور» که عمدتا محل فروش لوازم خانگی است نیز مغازه‌داران به دلیل نامشخص بودن وضعیت دلار دست از خرید و فروش کشیده‌اند.

روز گذشته نیز کسبه دو مجتمع خرید «علاءالدین» و «چارسو» که عمدتا به خریدوفروش موبایل و وسایل دیجیتالی اختصاص دارد٬ با تعطیل کردن مغازه‌های خود دست به اعتصاب زدند.

مشاور نظامی آیت‌الله خامنه‌ای: اگر دولت نباشد کشور بهتر اداره می‌شود

$
0
0

زیتون–  یحیی رحیم‌صفوی٬ مشاور و دستیار نظامی آیت‌الله خامنه‌ای٬ صبح امروز در جمع ایثارگران انقلاب اسلامی با اشاره به وضعیت جاری در ایران گفت: «گاهی به نظر می‌رسد اگر دولت نباشد، کشور بهتر اداره می‌شود.»

سرلشکر صفوی فرمانده پیشین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همچنین مدعی شد که «ایران در دولت سازی مشکل دارد.»

به گفته او مردم به ادارات و سازمان‌ها و شهرداری‌ها مراجعه می‌کنند و مشکلاتشان برطرف نمی‌شود و همین مسائل ایجاد نارضایتی کرده و ضدانقلاب نیز بلافاصله سوءاستفاده می‌کند و مردم را ناراضی جلوه می‌دهد که بخشی از این نارضایتی‌ها به دلیل ناکارآمدی مسئولان است.

پیشتر نیز سیدحسن موسویان در گفتگو با روزنامه همشهری پیشنهاد استعفای دولت فعلی ایران را مطرح کرد و هشدار داد که استمرار وضع فعلی تا ۲سال دیگر، ممکن است موجب لطمات غیرقابل جبران شود.

موسویان٬ عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای ایران (سال ۸۲ تا ۸۴) و پژوهشگر  دانشگاه پرینستون آمریکا تاکید کرد که با این وضع، مشکلات اقتصادی فعلی مردم و منافع کلان ملی کشور ۲قربانی اصلی اختلافات فعلی جناح‌های سیاسی داخلی هستند. بزرگان نظام باید قبل از هرچیز دراین مورد چاره‌اندیشی کنند.

پیروزی ناپلئونی اردوغان و آینده‌ی ترکیه

$
0
0

زیتون-نیلوفر سعیدی: انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمانی ترکیه به پایان رسید و یک‌بار دیگر رجب طیب اردوغان به عنوان پیروز میدان در برابر رقبایش قدرت‌نمایی کرد. این در حالی بود که بیشتر تحلیل‌گران و نتایج نظرسنجی‌ها، نشان می‌داد که انتخابات دو مرحله‌ای می‌شود و اردوغان برای رسیدن به رویاهایش، راه پر پیچ و خمی را طی می‌کند. اما آن تحلیل‌ها غلط از آب درآمد و حزب عدالت و توسعه، هم‌چنان قدرت را در دست دارد؛ آن هم در یک نظام ریاستی که پارلمان در ان جایگاه چندانی ندارد و شخص رئیس‌جمهور به‌عنوان رئیس مملکت، فضا را به شکلی مدیریت می‌کند که نانی به مخالفین نرسد و هر آن چه که هست، بر سفره و خوان حزب خودش باقی بماند.

رجب طیب اردوغان با کسب پنجاه و دو نیم درصد از آرای مردم، یک‌بار دیگر رئیس‌جمهور شد. او تا سال ۲۰۲۳ میلادی یعنی یک‌صدمین سالگرد تاسیس جمهوری ترکیه، بر سر قدرت خواهد بود. کسی چه می‌داند شاید در این پنج سال اتفاقات دیگری روی دهند و اردوغان که قانونا راهی برای انتخاب مجدد نخواهد داشت، فردی را بر سر قدرت بیاورد که به تمامی تابع نظرات او باشد.

پیروزی اردوغان، اصطلاحا ناپلئونی و لب مرز است اما فراموش نکنیم که مخالفین و رقبای او، برای تحمیل شکست بر اردوغان و رفقایش، هر آن چه در توان داشتند انجام دادند و پیروزی یکی از شش نامزد ریاست‌جمهوری در دور اول، ارزشمند و معنی‌دار است.

آمارها چه می‌گویند؟
مشارکت مردم ترکیه در این دوره از انتخابات، در شرایط کنونی جهان و منطقه، کم نظیر بود و رسیدن این آمار به مرز ۸۷ درصد نشان‌دهنده‌ی این است که احزاب ترکیه برای کشاندن مردم به پای صندوق‌های رای، به شدت تلاش کرده‌اند و برنامه‌های تبلیغاتی آنان، تاثیرگذار بوده است. همچنین می‌توان گفت؛ ترکیه‌ای‌ها بسیار سیاسی و حزبی شده‌اند و درصد بی تفاوتی‌ها در این کشور پایین است.

پنجاه میلیون نفر از مردم ترکیه در این دوره از انتخابات رای دادند و اگر چه برگزاری هم‌زمان دو انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمان در افزایش درصد مشارکت، نقش مهمی داشته اما در هر حال ابعاد جامعه‌شناسی این رویداد، نیاز به بررسی و واکاوی جدی دارد.

تقسیم کرسی‌های مجلس
پارلمان ترکیه قبلا دارای ۵۵۰ کرسی بود اما در این دوره؛، تعداد کرسی ها به ۶۰۰ عدد افزایش داده شد تا بر اساس نظرات اردوغان، چهره‌های جوان به مجلس بیایند و اغلب این کرسی‌ها به دست حزب عدالت و توسعه بیفتد. اما چنین نشد و حزب متبوع اردوغان در کسب تعداد کرسی‌ها نسبت به دوره ی قبل، دچار شکست و کاهش موقعیت شده است؛ چرا که قبلا حزب حاکم به تنهایی از مجموع ۵۵۰ کرسی، ۳۱۷ کرسی را در اختیار داشت اما این بار از ۶۰۰ کرسی تنها ۲۹۳ کرسی را کسب کرده و اگر با حزب راست افراطی جنبش ملی ائتلاف نمی‌کرد، نمی‌توانست دولت تشکیل دهد. به عبارتی دیگر، اردوغان پیروز شده اما حزب او، نه تنها از حیث تعداد کرسی‌ها رشدی نشان نداده بلکه چند قدم عقب رفته است.

حزب جمهوری که به عنوان قدیمی‌ترین حزب ترکیه و تاسیس شده توسط آتاترک، قصد داشت قدرت را در دست بگیرد، در این دوره از انتخابات تعداد کرسی‌هایش را از ۱۲۴ به ۱۴۶ رساند.

حزب دموکراتیک خلق که مشهپر است توسط کردهای نزدیک به پ‌ک‌ک اداره می‌شود، کرسی‌های خود را از ۵۹ به ۶۸ رساند و موقعیت خود را تثبیت کرد. این  در حالی است که اغلب چهره‌های مهم این حزب زندانی شده و برای انجام تبلیغات خود، محدودیت‌های سیاسی و مالی فراوانی را تحمل کرده است.

حزب جدید التاسیس نیک که سکان آن در دستان خانمی به نام مرال آکشنر است، در کمال ناباوری و فقط چند ماه پس از تاسیس، به یک‌باره توانست ۴۷ کرسی را از آن خود کند که بدون شک یک پیروزی مهم و بسیار ارزشمند است. چرا که حزب اسلامی سعادت که نزدیک به دو دهه از تاسیس آن گذشته و وابسته به مکتب فکری و سیاسی اربکان است، حتی یکی کرسی هم به دست نیاورد.

حزب راست افراطی جنبش ملی به رهبری دولت باخچلی هم تعداد کرسی‌هایش از ۴۰ به ۵۰ رسیده است و ائتلاف این حزب با حزب عدالت و توسعه، راه را برای پیروزی اردوغان، هموار کرد.

زنی که پدیده شد
مرال آکشنر که قبلا در دولت ائتلافی اربکان و خانم تانسو چیللر وزیر کشور بوده، به پدیده‌ی انتخابات ترکیه بدل شد. او در رقابت با اردوغان، توانست ۷ درصد از آرای مردم ترکیه را به دست بیاورد. او زیر بار معرفی عبدالله گل به عنوان نامزد مشترک احزاب مخالف نرفت و اعلام کرد که لازم می‌داند خودش وارد میدان شود. هدف او این بود که وزن‌کشی کند و مسیر پیش روی خود را روشن‌تر ببیند. حالا او به هدف خود رسیده و اگر چه در میدان رقبات ریاست جمهوری تنها ۷ درصد رای دارد اما تعداد کرسی‌های حزب او در پارلمان، قابل توجه است و می‌تواند در آینده نقش مهمی در معادلات سیاسی کشورش ایفا کند.

ترکیه در کدام مسیر پیش می‌رود؟
اردوغان یک بار دیگر پیروز میدان شد و کشور را بر اساس خواسته‌های خود و حزبش اداره خواهد کرد. توسعه‌ی اقتصادی ترکیه ادامه خواهد داشت و ترکیه رفته‌رفته عدد طلایی درآمد ۳۲ میلیارد دلاری سالانه‌ی توریسم را پشت سر خواهد گذاشت و احتمالا این درآمد در سال ۲۰۲۳ به ۴۰ میلیارد دلار خواهد رسید.

اما واقعیت این است که در حوزه‌ی توسعه‌ی سیاسی، ترکیه شانس چندانی برای پیشرفت ندارد و احتمالا شاهد تقویت بنیادهای دموکراسی و ازادی در ترکیه نخواهیم بود. چرا که اردوغان و حزب او آمال و اهدافی دارند که ریشه در اسلام و ملی‌گرایی ترکی دارد و چنین چیزی مطلوب چپ‌ها، دموکرات‌ها، کمالیست‌ها و دیگران نیست.

کشمکش میان ترکیه و اتحادیه‌ی اروپا ادامه خواهد داشت و همچنان شاهد انتقاد سران اروپا از ترکیه خواهیم بود و اردوغان نیز اقدامی جدی برای دموکراتیزه کردن کشورش انجام نخواهد داد. او در داخل، توجه چندانی یه مساله‌ی کردها و مطالبات انان نشان نخواهد داد، مشکلات علویان را جدی نخواهد گرفت و به اهداف زنان و آزادی‌خواهان نیز بهای چندانی نخواهد داد اما در مقابل می‌شود حدس زد که  به قشر محافظه‌کار اسلامگرا، میدان  بیشتری خواهد داد.

 

ترکیه و ایران
ترکیه و ایران دو رقیب مهم منطقه‌ای هستند. در این سال‌ها که اقتصاد ایران حال و روز خوشی ندارد، اقتصاد ترکیه هم‌چنان در حال رشد بوده و در حوزه‌ی همکاری‌های اقتصادی، همه چیز به نفع آنکارا پیش می‌رود. از حیث نفوذ و رقابت منطقه‌ای نیز، در عراق و سوریه بین تهران و آنکارا رقابت مهمی در جریان است که گمان می‌رود  با توجه به همکاری‌های خاص و پشت پرده‌ی پوتین و اردوغان از یک طرف و اسرائیل و روسیه از سوی دیگر، در سوریه شاهد پیشرفت ترکیه و پسرفت ایران باشیم.

همچنین بنا به دلایل متعدد، ترکیه نزدیک‌ترین قطب توریستی برای ایرانیان خواهد بود و آمار ایرانیانی که به ترکیه سفر می‌کنند، احتمالا عدد سه میلیون نفر در سال را نیز پشت سر خواهد گذاشت.


شورش و اعتصاب پس از ۴۰ سال حمایت

$
0
0

زیتون:حسام فریدنی:امروز بازار پس از ۴۰ سال بسته شد؛ این سخنان احمد کریمی از اعضای حزب موتلفه اسلامی است. بازار ایران پس از انقلاب ۵۷ همواره به حمایت از حکومت مشهور بوده و تجمع‌های اعتراضی به این شکل و شعارهای ضد حکومتی سابقه نداشته است.

هر چند در دولت محمود احمدی نژاد بازاریان چندین بار در اعتراض به مالیات برارزش افزوده اعتصاب کردند اما سمت شعارها و اعتراض‌ها تنها اقتصادی بود و به شعارهای ضد حکومت کشیده نشد.

شعارهای تجمع روز دوشنبه بازار تهران اما شبیه به شعارهایی بود که از اعتراض‌های دی‌ماه ۹۶ بیشتر رایج شده است از جمله «رضا شاه،روحت شاد»، «سوریه را رها کن، فکری به حال ما کن».

بازار ایران پس از انقلاب ۵۷ همواره به حمایت از حکومت مشهور بوده و تجمع‌های اعتراضی به این شکل و شعارهای ضد حکومتی سابقه نداشته است.

سطح درگیری‌ها اما مانند اعتراض‌های دی‌ماه نبود. نیروی انتظامی به سمت معترضانی که در مقابل مجلس تجمع کرده بودند گاز اشک‌آور شلیک کرد و فیلم‌هایی نیز از درگیری ماموران با مردم و آتش زدن یک موتور ماموران منتشر شده است.

با این حال محسن همدانی، معاون سیاسی و امنیتی استاندار تهران، ظهر روز دوشنبه مدعی شد که در این تجمع‌ها فردی «بازداشت نشده» است.

روند شکل‌گیری اعتراض‌ها هم شبیه به اعتراض‌های دی‌ماه بود؛ اعتراضی اقتصادی که به شعارهای سیاسی کشیده شد. شاید از همین رو مقامات و حامیان دولت تصور می‌کردند که گروه مخالف این تجمع را سازمان داده است.

از همین رو حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور، نوشت که «صدای خیابان و پاساژ و بازار را باید شنید. اولی صدای مردم است اما باید در تشخیص صدای دوم و سوم بیشتر تأمل کرد تا صدای کاسبکاران دلال با صدای تهی‌دستان نگران اشتباه گرفته نشود».

برخی نیز سخنان رحیم صفوی، مشاور نظامی آیت‌الله خامنه‌ای، را یادآوری کردند که گفته بود:« گاهی به نظر می‌رسد که اگر دولت نباشد، کشور بهتر اداره خواهد شد».

در مقابل اظهارات گروه‌های اصول‌گرا نیز در ابتدای کار شبیه به اعتراض‌های دی‌ماه بود و به دولت حمله می‌کردند.

برخی از اصول‌گرایان حملات به دولت را شدت بخشیدند و از استیضاح وزرا و سئوال و حتی استیضاح رئیس‌جمهور سخن گفتند.

احمد کریمی اصفهانی، عضو حزب موتلفه اسلامی و دبیر کل جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف گفته است:«دولت باید بداند که چنین آتش زیر خاکستری وجود دارد که دلیل آن عدم ثبات اقتصادی و وضعیت امروز اقتصادی ما است. دولت و رئیس دولت و تیم اقتصادی او نهایت بی‌توجهی و بی‌تدبیری را در این کار بوجود آوردند و در عین حال بی‌صداقتی آنها هم وجود داشت و با عدم صداقت با مردم صحبت کردند و اینها بستری شد برای این کار شد».

روند شکل گرفتن اعتراض بازاریان شبیه به اعتراض‌های دی‌ماه بود و به همین دلیل حامیان دولت تصور می‌کردند که گروه مخالف این تجمع را سازمان داده است.

ساعاتی پس از شدت گرفتن اعتراض‌ها اما اصول‌گرایان به این سمت رفتند که مانند روال معمول آغازکنندگان تجمع را افراد ناشناس و وابسته به گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی و آمریکا و اسرائیل بخوانند.

حسین شریعتمداری در روزنامه کیهان نوشت که آغاز کنندگان تجمع از بین بازاریان نبودند.

مدیر مسئول کیهان تاکید کرد که «ماجرای دیروز پیش از وقوع نیز قابل پیش‌بینی بود و از مدت‌ها قبل در فضای مجازی و حتی در اظهارات مقامات بلند‌پایه آمریکایی و صهیونیستی به آن ‌اشاره شده بود».

او هم‌چنین با اشاره به حضور «نامحسوس» نیروهای سپاه در روستاهای کردستان، نوشت که این موضوع «می‌تواند امروزه برای حفظ امنیت مردم و کسبه به کار آید».به این ترتیب شریعتمداری پیشنهاد افزایش نیروهای لباس شخصی در بازار را مطرح کرده که از تجمع های احتمالی جلوگیری کنند.

روز یک‌شنبه نیز دو مجتمع خرید «علاءالدین» و «چارسو» که عمدتا به خریدوفروش موبایل و وسایل دیجیتالی اختصاص دارند، شاهد تجمعاتی اعتراضی بودند.

«گرانی ارز و نوسانات آن» و «اعتراض به رکود حاکم بر بازار» از جمله دلایل اعتصاب بازاریان اعلام شده است. برخی از بازاریان نیز اعلام کرده‌اند که به دلیل نوسان و نامشخص بودن نرخ ارز عملا هیچ تجارتی انجام نمی‌شود.

ساعاتی پیش از اعتصاب بازاریان رئیس بانک مرکزی از برنامه جدید دولت خبر داده بود که عملا به معنای به رسمیت شناخته شدن سه نرخی شدن قیمت ارز است.

بر اساس این طرح، قیمت ارز سه‌نرخی می‌شود و برای «کالاهای غیرضروری» ارز در توافقی بین صادرکنندگان و وارد کنندگان خرید و فروش خواهد شد.

 حسین شریعتمداری، مدیر مسئول کیهان، پیشنهاد افزایش نیروهای لباس شخصی در بازار را مطرح کرده که از تجمع‌های احتمالی جلوگیری کنند.

محمدرضا مودودی، معاون سازمان توسعه تجارت ایران، گفته است که در طرح جدید دولت برای واردات کالاهای «اساسی و استراتژیک» دلار ۳۸۰۰ تومانی و برای واردات مواد اولیه و ماشین‌آلات نیز دلار ۴۲۰۰ تومانی تعلق می‌گیرد.

براساس این طرح، برای واردات دیگر کالاها که در اولویت سوم قرار دارند، دلار با نرخ توافقی اختصاص می‌یابد که به زودی فهرست این کالاها اعلام می‌شود.

خبرگزاری ایسنا برآورد کرده است که نرخ ارز سوم می‌تواند بین ۶۰۰۰ تا ۶۵۰۰ تومان باشد.

پذیرش نرخ سوم ارز به معنای پذیرش شکست سیاست‌های قبلی دولت و اصرار بر دلار تک نرخی است.

هرچند این سیاست‌ها ممکن است از افزایش قیمت ارز جلوگیری کند اما بخش عمده‌ای از افزایش قیمت ارز پس از خروج آمریکا از برجام و پس از آن ابهام درباره به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و اروپا رخ داده است.

افزایش قیمت دلار از آغاز سال جاری و پس از گزارش‌ها درباره احتمال خروج آمریکا از برجام و درگیری‌ها بین ایران و اسرائیل  در سوریه ناگهان اوج گرفت.

پس از خروج آمریکا از برجام نیز امیدهای بازار به مذاکرات ایران و اروپا با تعلیق دوماهه بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم برباد رفت.

سخنان آیت‌الله خامنه ای نیز پایانی بر این امیدها بود و دور جدید افزایش قیمت دلار پس از این سخنان آغاز شد.

اتاق اصناف ایران و دیگر اتحادیه‌های حکومتی اعلام کرده‌اند که فردا بازار باز است. موضوع قیمت دلار اما اتفاقی است که می‌تواند تا مدتی اعتراض‌ها را دامن بزند.

🍃زنده|دیوان عالی آمریکا به اجرای فرمان مهاجرتی ترامپ رای داد

$
0
0

سخنگوی دولت: آنچه که تاکنون رخ داد شیپور جنگ اقتصادی است

محمد بافر نوبخت، سخنگوی دولت گفت: هنوز تحریم‌های ۹۰ روزه و ۱۱۰ روزه رخ نداده که  این التهابات غیرطبیعی به وقوع پیوسته است.

به گفته سخنگوی دولت آنچه که تاکنون رخ داده  فقط شیپور جنگ اقتصادی است. از این رو دولت برای شرایط پیش رو بودجه اضطراری تدوین کرده است. / ایسنا

 


مراسم شکرگزاری سلامتی« مقام معظم رهبری» برگزار می‌شود

 

 


دیوان عالی آمریکا به اجرای فرمان مهاجرتی ترامپ رای داد

دیوان عالی آمریکا به دولت دونالد ترامپ اجازه داد فرمان سوم مهاجرتی را که شامل ممنوعیت صدور ویزا برای شهروندان کشورهای ایران، لیبی، سومالی، سوریه، یمن، چاد و کره شمالی است به طور کامل اجرا کند.

دیوان عالی آمریکا امروز، سه شنبه با ۵ رأی موافق و ۴ رأی مخالف به حفظ فرمان مهاجرتی ترامپ علیه اتباع چند کشور از جمله ایران، رأی داد.



رییس قوه قضاییه تهدید کرد: مختل کنندگان نظم اقتصادی را اعدام می‌کنیم



ولایتی پول ملک سعد آباد را کامل پرداخت نکرده است

حسین کروبی در خصوص ویلای هزار متری ولایتی در سعد آباد تهران به نقل از پدرش٬ مهدی کروبی٬ گفت: «ماجرا از این قرار بود که آقای ولایتی از من خواستند ملکی واقع در سعدآباد به ایشان داده شود، چون ملک متعلق به بنیاد شهید بود، تا آن ملک ایشان گرفته شود. یعنی ملکی که به آقای ولایتی تعلق داشت به بنیاد شهید داده شود و مابه تفاوت آن پرداخت شود. بعد از مدتی که معامله انجام شد آقای ولایتی گفتند که من پول کافی ندارم، قرار شد که به‌صورت اقساط این پول را پرداخت کنند.»

مهدی کروبی در ادامه گفته است: «من در حافظه‌ام نیست که ایشان چند قسط داده‌اند، ولی قاعدتا همان مقداری را که می‌گویند پرداخت کرده‌اند. ولی مقداری از پول ایشان مانده بود که امام رحلت کردند، پس از رحلت امام آقای ولایتی نظرشون عوض شد و گویا ظاهرا شبهه کردند در آن اختیارات و احکامی که امام به من داده بود و همینطور معامله‌ای که بنیاد شهید با ایشان انجام داده بود و یک روز آمدند و به من گفتند که من بقیه‌ی آن پول را با رهبری حساب می‌کنم لذا آقای ولایتی باقی پول را به ما ندادند و اظهار کردند که خودم می‌روم قضیه را با رهبری حل می‌کنم.» /انصاف نیوز

 


 


۴۹۰ هزار نفر در سال گذشته در ایران به زندان رفتند

وزیر دادگستری اعلام کرد: ورودی زندانیان در سال ۹۵ حدود ۴۱۸ هزار نفر بوده است. اما درحال حاضر این ورودی در سال ۹۶ به ۴۹۰ هزار نفر افزایش یافته و با افزایش ۳.۳درصدی ورودی زندانی در کشور مواجه بودیم/ایرنا


هنگامه شهیدی بازداشت شد


نماینده مجلس: سیاست‌ها توسط رهبری ابلاغ می‌شود، مجلس و دولت دنباله‌رو هستند

غلامرضا حیدری، نماینده تهران گفت: سیاست‌های کلی توسط رهبری ابلاغ می‌شود و مجلس و دولت دنباله‌رو هستند. مقامات دولتی گزارش دقیق از شرایط به رهبری ارائه کنند تا اگر می‌خواهند ما را به سمت جنگ تمام عیار اقتصادی بکشانند در رویکردها نوعی بازبینی صورت گیرد./ایسنا


یورش نیروهای امنیتی به منزل کاووس سید امامی همزمان با بازی فوتبال ایران و پرتغال


خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید

هجوم شبانه ماموران امنیتی به خانه کاووس سیدامامی

$
0
0

زیتون– محمود صادقی ، نمایند مجلس٬ از هجوم ماموران امنیتی به خانه کاووس سید امامی در شامگاه دوشنبه خبر داده است.

او در حساب توییتر خود به نقل از فرزند و وکیل خانواده سید امامی نوشته است همزمان با بازی ایران و پرتقال تعداد زیادی مامور امنیتی با چند جعبه بزرگ وارد خانه شدند.به گفته او ماموران ادعا کرده اند که دارای مجوز از دادستان تهران هستند و برای تهیه فیلمی بنام « هبوط»، از محل فیلمبرداری کرده اند.

 

کاووس سیدامامی از فعالین محیط زیست و استاد دانشگاه٬ در اوائل بهمن ماه سال گذشته بازداشت و در۱۹ بهمن در زندان اوین درگذشت. مقامات زندان و قوه قضائیه دلیل مرگ او را خودکشی اعلام کرده اند ولی فرزندان و نهادهای حقوق بشری این ادعای قوه قضائیه را نادرست می دانند.

کاووس سید امامی و عده دیگری از فعالان محیط زیست به اتهام جاسوسی دستگیر شدند ولی وزیر اطلاعات و رئیس سازمان محیط زیست ادعای جاسوس بودن بازداشت شدگان را که از طرف قوه قضائیه مطرح شده ، نپذیرفته اند.

همسر کاووس سید امامی نیز چندی پیش ممنوع الخروج شد و تا کنون چندین بار از او بازجویی شده است. از جمله روز یکشنبه که مریم ممینی را مجددا مورد بازجویی قرار گرفته است.

 

هنگامه شهیدی بازداشت شد

$
0
0

زیتون– هنگامه شهیدی ،‌روزنامه نگار٬ امروز (سه شنبه) در جزیره کیش دستگیر شد.

پارمیس طاهریان٬ دختر هنگامه شهیدی در حساب کاربری توییترش خبر بازداشت مادرش را اعلام کرد.

خبرگزاری‌ فارس نیز به نقل از دادستانی تهران خبر داد که شهیدی تحت تعقیب قضایی بوده از طرف مامورین پلیس دستگیر و به زندان منتقل شده است.

دادستانی تهران بدون ذکر جزئیات در باره زمان و محل دقیق دستگیری خانم شهیدی ادعا کرده است وی برای مخفی ماندن از دید ماموران از ماسک استفاده کرده بود.

هنگامه شهیدی پیش از این نیز سابقه بازداشت داشته است.

او پیش از این به اتهام ارتباط با « ٱمدنیوز » شش ماه در بازداشت موقت بود و پرونده وی به توصیف بیانیه دادستانی تهران «همچنان باز است.»

هنگامه شهیدی که اسفند ماه سال ۹۴ در مشهد بازداشت شده بود، در اعتراض به بازداشت خود چندی بعد دست به اعتصاب غذا زد. سازمان عفو بینالملل نیز در فروردین ماه سال ۹۵ نسبت به سلامت هنگامه شهیدی در زندان ابراز نگرانی کرده بود.

این روزنامه نگار پس از آزادی از زندان در نامه ای خطاب به رییس قوه قضائیه به شش ماه بازداشت در زندان انفرادی اعتراض کرد و گفت او بدون هیچگونه سند و مدرک رسمی و حقوقی و بدون دسترسی به وکیل مدافع زندانی شده بود. تا کنون دلیل دستگیری هنگامه شهیدی از طرف مقامات رسمی قوه قضائیه اعلام نشده است.

او پیش از این نیز در جریان اعتراضات مردمی پس از انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ بازداشت شد و بیش از سه سال در زندان بود.

نماینده ایرانشهر: در ماجرای دختران ایرانشهر بحث تعرض سازمان یافته مطرح است

$
0
0

زیتون– محمد نعیم امینی‌فرد٬ نماینده ایرانشهر در مجلس٬ تعرض و تجاوز به زنان ایرانشهری را «سازمان یافته» خواند.

مولوی طیب ملازهی، امام جمعه اهل سنت ایرانشهر، جمعه گذشته در خطبه‌های نماز عید فطر از «تجاوز به ۴۱ دختر» در این شهرستان و دستگیری یکی از متهمان خبر داده بود.

مقام‌های قضایی از همان ابتدا این موضوع را «بزرگ‌نمایی شده» ذکر کردند و محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، چنین خبری را «بی‌مبنا»، «دروغ محض» و «جعلی» خواند و مولوی ملازهی را به تعقیب قضایی تهدید کرد.

نماینده مردم ایران شهر در گفتگوی با عصر ایران ضمن اشاره به آخرین وضعیت پرونده دختران ایرانشهر گفت: «در حال حاضر ۴ نفر شکایت کرده اند که سه نفر از آنها به پزشکی قانونی مراجعه کرده و یک نفر مراجعه نکرده است. با توجه به بافت سنتی ایرانشهر ما خیلی انتظار نداریم که به تعداد شکایات اضافه شود اما حدس ما این است که تعداد شاکیان بیش از این است.»

این عضو کمیسیون بهداشت ادامه داد که خانواده‌ها به دلیل ملاحظات قومی، سنتی و منطقه ای عملا این ریسک را نکرده‌اند که شکایتی انجام دهند ضمن اینکه باید اطمینان خاطر عملی را برای قربانیان ایجاد کنیم که تحت حمایت های لازم قرار می‌گیرند.

محمد نعیم امینی‌فرد همچنین با توجه به اینکه در حال حاضر یک متهم دستگیر شده و یک متهم نیز خودش را معرفی کرده است٬ خواستار آن شد که حداقل دونفر دیگر که طبق اعترافات متهمان دستگیر شده٬ دخیل در این پرونده هستند٬ تحت تعقیب قضایی قرار گیرند.

به گفته او این افراد خاستگاه مشابهی ندارند که بگویم به یک جناح خاص یا قومیت خاصی وابسته هستند ،آنچه از شواهد پیداست گویا این افراد یکدیگر را پیدا کرده اند.

امینی‌فرد تاکید کرد: «اینکه یک نفر یا ۴۰نفر مورد تعرض قرار گرفته است اتفاق ثانویه است و مسئله اساسی این است که این اتفاق نامناسب حتی برای یک زن یا هر انسانی نباید بیفتد.»

 

Viewing all 6930 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>