Quantcast
Channel: سایت خبری‌ تحلیلی زیتون
Viewing all 6930 articles
Browse latest View live

🍃زنده|محمدامین قانعی راد درگذشت

$
0
0

 



محمدامین قانعی راد درگذشت

محمدامین قانعی راد، رئیس سابق انجمن جامعه شناسی ایران، عضو هیئت علمی و استاد جامعه شناسی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور ساعتی پیش پس از دوره ای تحمل بیماری سرطان در سن ۶۳ سالگی درگذشت.Risultati immagini per ‫قانعی راد درگذشت‬‎

محمدامین قانعی راد دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترای جامعه‌شناسی از دانشگاه تهران بود.

 



پیشنهاد قانونی کردن سلب دسترسی زندانیان سیاسی به وکیل تا ۵ روز بعد از بازداشت


رشد اقتصادی کشور در سال ۱۳۹۶ به ۳.۷ درصد رسید

بانک مرکزی اعلام کرد: رشد اقتصادی کشور به قیمت های ثابت سال ۱۳۹۰ در سال ۱۳۹۶ به عدد ۳.۷ درصد رسید./ ایرنا


 آتش در دل جنگل‌های بلوط پل دختر افتاد

فرمانده انتظامی پل‌دختر گفت: شعله‌های آتش به جان جنگل‌های بلوط پل‌دختر به عنوان غنی‌ترین جنگل‌ها و منابع طبیعی افتاده است.

Risultati immagini per ‫آتش در دل جنگل‌های بلوط پل دختر افتاد‬‎

صفر عبدالوند اظهار داشت: جنگل‌های منطقه هلد آزادراه پل زال بین تونل اثر ۲ و ۳ در پل‌دختر ساعت ۱۴ عصر امروز دچار آتش‌سوزی شد.

وی خاطرنشان کرد: نیروهای این فرماندهی پس از اطلاع از وقوع آتش‌سوزی به همراه نیروهای سپاه و منابع طبیعی بلافاصله به محل اعزام شدند.

فرمانده انتظامی پل‌دختر بیان کرد: هم اکنون این نیروها در محل آتش‎سوزی حضور دارند و با همکاری اهالی محل و دامداران در تلاش برای مهار آتش هستند.

عبدالوند عنوان کرد: گرمای هوا، مسیر صعب‌العبور و کوهستانی، کمبود تجهیزات و امکانات اطفای حریق و نیروی انسانی ازجمله دلایل سختی کار در مهار آتش‎سوزی است./فارس



سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران: کانادا سپاه را از لیست تروریستی دربیاورد و عذرخواهی کند

ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح نسبت به تصمیم دولت کانادا درباره قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست گروه‌های تروریستی هشدار داد.

Risultati immagini per ‫ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح‬‎

سخنگوی ارشد نیروهای مسلح گفت: دولت کانادا هر‌چه سریع‌تر درباره تحریم سپاه تجدیدنظر کند.

شکارچی با انتقاد از این اقدام دولت کانادا افزود: « این اقدام را مخل امنیت و ثبات در منطقه دانست و از مسئولان دولت کانادا خواست ضمن عذرخواهی از ملت ایران، هرچه سریع‌تر نسبت به این تصمیم نابخردانه تجدیدنظر کنند.»

پارلمان کانادا در مصوبه‌ای به توقف مذاکرات از سرگیری روابط با جمهوری اسلامی ایران رای داده و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را وارد فهرست گروه های حامی تروریسم کرده است./مهر



دو شرط مجلس برای بازگشت هنرمندان ایرانی خارج کشور

محمد اسماعیل سعید، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اعلام کرد: تمامی هنرمندانی که جرم مرتکب نشده‌اند و اقدامی علیه امنیت ملی کشور نکرده‌اند، می‌توانند به کشور بازگردند و مانعی در این خصوص وجود ندارد/خانه ملت


ضرب و شتم زنان درویش گنابادی در زندان قرچک



نمایندگان نروژی ترامپ را نامزد دریافت نوبل صلح کردند

دو نماینده پارلمان نروژ دونالد ترامپ را به خاطر تلاش برای خلع سلاح هسته ای کره شمالی نامزد دریافت نوبل صلح ۲۰۱۹ کردند./  ووکس


خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید


توالت‌های ۳۰۰ میلیون تومانی برای نمایندگان ملت

$
0
0

زیتون– حسن کامران٬ نماینده شهر اصفهان در مجلس٬ خبر از ساخت دستشویی‌های جدید برای مجلس به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان داد.

او به وب‌سایت تانباک گفت که مجلس هفت طبقه و در هر طبقه دو دستشویی دارد که روی هم رفته و با حساب سرانگشتی برای هر دستشویی ۲۶ میلیون هزینه کرده اند که سرجمع آنها می شود چیزی حدود ۳۰۰ میلیون تومان.

این نماینده مجلس اضافه کرده که ساخت دستشویی‌های جدید مجلس خارج از مناقصه به «افراد خاص» واگذار شده است.
انتشار این خبر با توجه به وضعیت اقتصادی مردم در ایران٬ اعتراضاتی را برانگیخت.

با این حال ناصر موسوی‌لارگانی٬ نماینده اصولگرای حوزه فلاورجان٬ یه ایلنا گفت که هزینه‌هایی که در مجلس می‌‌‌شود تاثیری روی جیب مردم ندارد، اگر بخواهیم اینطور حساب کنیم، دولت خلاف شرع‌های بیشتری از این نظر انجام داده است.

او تاکید کرد که برای هزینه‌های مجلس از بودجه مردم خرج نمی‌شود و تمامی نهادها بودجه‌های جدا دارند و از بودجه مردم چیزی هزینه نمی‌شود.

🍃 صدور قرار وثیقه برای نسرین ستوده

$
0
0

زیتون– برای نسرین ستوده٬ وکیل دادگستری بازداشت شده٬ قرار وثیقه تعیین شد.

نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر، روز چهارشنبه ۲۳ خرداد در منزل شخصی‌اش در تهران بازداشت و به دادسرای اوین منتقل شد.

به گزارش «زیتون» دلیل بازداشت این وکیل دادگستری٬ شکایت دادستان کاشان است.

پس از بازداشت شاپرک شجری‌زاده٬ یکی از دختران خیابان انقلاب٬ در شهر کاشان٬ نسرین ستوده به عنوان وکیل او چندین مصاحبه انجام داد، به همین دلیل دادستان کاشان از او شکایت و او را احضار کرد.

اما نسرین ستوده از مراجعه به دادسرای شهر کاشان خودداری کرد تا قرار بازداشت او صادر شد.

منابع آگاه به زیتون خبر داده‌اند که این فعال حقوق بشر پس از بازداشت به دلیل عدم تودیع وثیقه، تا زمان تامین وثیقه مستقیما به بند عمومی نسوان اوین منتقل شده است.

با این حال برخی از نزدیکان این وکیل دادگستری، از جمله جعفر پناهی، محمد ملکی و محمد نوری‌زاد  در حمایت از او مقابل در زندان اوین تحصن کرده‌اند.

او پیش از این نیز سابقه بازداشت داشته است.

نسرین ستوده ۱۳ شهریور ماه ۸۹ بازداشت و در دادگاه بدوی به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام» و عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر به ۱۱ سال حبس، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.

این حکم در دادگاه تجدید نظر به ۶ سال حبس و ۱۰ سال محرومیت از وکالت کاهش یافت.

این وکیل دادگستری پس از حدود سه سال زندان و طی بیش از نیمی از محکومیتش در روز ۲۷ شهریور ماه ۹۲ آزاد شد.

پس از آزادی به دستور دادگاه انتظامی وکلا، پرونده وکالت این فعال حقوق بشر در مهرماه ۹۳ به مدت سه سال ابطال شد.

این وکیل در اعتراض به حکم محرومیت از وکالت، از روز ۲۹ مهرماه ۹۳ در مقابل کانون وکلای دادگستری تهران تحصن کرد.

بشار اسد: حضور ایران و حزب‌الله در سوریه لازم است‎

$
0
0

 

زیتون– بشار اسد اعلام کرد که به «کمک» ایران و نیروهای حزب‌الله لبنان در سوریه نیاز دارد و آنها «تا زمانی که لازم باشد» در آن کشور باقی خواهند ماند.

از سوی دیگر اما بنیامین نتانیاهو٬ نخست‌وزیر اسرائیل٬ تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران «۸۰ هزار جنگجوی شیعه از کشورهایی مانند پاکستان و افغانستان» را برای انجام حملات به اسرائیل و «تغییر مذهب» اکثریت سنی سوریه به سوریه آورده است.

به گفته نخست وزیر اسرائیل کشورش با بمباران پایگاه‌های نیروهای شیعه هم‌پیمان با ایران در سوریه «به امنیت و ثبات منطقه و خارج از خاورمیانه» کمک کرده‌است.

رییس‌جمهوری سوریه در مصاحبه‌ای با شبکه العالم گفت که جمهوری اسلامی، برخلاف روسیه، هیچ پایگاه نظامی در سوریه ندارد، اما «اگر ایرانی‌ها به پایگاه نظامی نیاز داشته باشند، ما [برای ارائه آن] هیچ فروگذاشتی نخواهیم کرد.»

به گفته اسد «ایران، مانند روسیه، متحد» حکومت او است.

رییس‌ جمهوری سوریه همچنین تاکید کرد که در طول هفت سال جنگ داخلی کشورش، کمک‌های بسیار مهمی از «مستشاران» ایرانی، و همین‌طور شبه‌نظامیان شیعه خارجی و نیروهای حزب‌الله لبنان دریافت کرده‌است.

بشار اسد در مصاحبه خود با العالم، شبکه تلویزیونی عرب‌زبان جمهوری اسلامی ایران، گفته شبه‌نظامیان شیعه و نیروهای حزب‌الله به بازپس‌گیری ۴۰ درصد از سوریه، به دولت مرکزی دمشق کمک کرده‌اند.

جنگ داخلی سوریه در سال ۱۳۸۹، پس از سرکوب شدید تظاهرات و اعتراضات عمدتا مسالمت‌آمیز به حکومت اسد آغاز شد. اندکی نگذشت که اعتراضات به درگیری‌های مسلحانه انجامید و در نهایت پای کشورهای منطقه و جهان نیز به بحران سوریه باز شد. جمهوری اسلامی و مسکو، مهم‌ترین حامیان بشار اسد هستند و با وجود انتقادهای پی‌در‌پی غرب، طی سال‌های گذشته چه به‌شکل مالی و چه نظامی از حکومت مرکزی سوریه پشتیبانی کرده‌اند.

مقام‌های اسرائیل در یک سال اخیر با ابراز نگرانی شدید از «خطرات ناشی از تثبیت حضور نظامی ایران در سوریه»، حمله به برخی از «هدف‌های ایرانی» در سوریه را تأیید کرده‌اند.

اسرائیل ماه گذشته پس از آنکه از بلندی‌های جولان سوریه هدف حمله راکتی قرار گرفت، «سنگین‌ترین حملات به سوریه» پس از جنگ سال ۱۹۷۳ را علیه «هدف‌های ایرانی» در نقاط مختلف سوریه انجام داد و به گفته آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل، «تقریباً همه آنها را نابود کرد».

رییس انجمن جامعه شناسی ایران درگذشت

$
0
0

زیتون– محمدامین قانعی‌راد، رییس انجمن جامعه شناسی ایران، درگذشت.

محمدامین قانعی‌راد از جامعه‌شناسان ایرانی، رییس سابقانجمن جامعه‌شناسی ایران و عضو هیئت علمی و استاد جامعه شناسی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور بود.

محمدامین قانعی راد دارای مدرک کارشناسی پژوهشگری اجتماعی و کارشناسی ارشد و دکترای جامعه‌شناسی ازدانشگاه تهران بود.

🍃زنده|آیت‌الله خامنه‌ای: ایرانیان به سفر تفریحی خارجی نروند

$
0
0

خودکشی یک ایرانی در کمپ پناهجویان استرالیا در نائورو

یک پناهجوی ایرانی ۲۶ ساله که در کمپ پناهجویان استرالیا در نائورو زندگی می‌کرد، در اقدامی که خودکشی به نظر می‌رسد، جان خود را از دست داده است.Risultati immagini per ‫کمپ پناهجویان استرالیا در نائورو‬‎

«ائتلاف اقدام برای پناهجویان» می‌‌گوید همسر این مرد جسد وی را در چادر خانوادگی‌شان یافته است. این مرد ایرانی که هنوز هویت‌اش فاش نشده همراه با مادر مریض، همسر و برادر ۱۲ ساله‌اش در کمپ نائورو زندگی می‌کرد و از بیماری افسردگی در رنج بود.

این مرد پنجمین پناهجویی است که در نائورو می‌میرد. همچنین در سال ۹۵ یک ایرانی دیگر با نام امید خود را در این کمپ به آتش کشید و جان باخت./رادیو فردا


 


شجاعی، محذوف جدید بیلبورد فوتبال میدان ولی عصر

در بیلبورد جدید میدان ولیعصر کاپیتان تیم ملی، مسعود شجاعی سانسور شد. در تصویر رسمی تیم‌ملی، نفر سوم، شجاعی است.

مسعود شجاعی سال گذشته  به همراه احسان حاج صفی به دلیل بازی در مسابقه باشگاه پانیونیوس یونان مقابل تیم مکابی اسرائیل از حضور در تیم ملی فوتبال ایران محروم شد.


واکنش کاربران فضای مجازی به سخنان رهبر جمهوری اسلامی با 

 

 

 

 

 


تغییر بیلبورد مردانه حمایت از تیم ملی فوتبال


آیت‌الله خامنه‌ای: ایرانیان به سفر تفریحی خارجی نروند

رهبر جمهوری اسلامی روز جمعه در خطبه های نماز عید فطر در تهران ،با انتقاد از آنچه سفرهای تفریحی به گفته وی غیرضروری به خارج از کشور خواند ، خواستار حذف این نوع سفرها از سوی ایرانیان شد.
البته وی تاکید کرد منظورش سفر حج و سفر به اماکن مقدس شیعیان در خارج از ایران نیست .

ایران نمی‌تواند راه کره‌ شمالی را برود

$
0
0

دیدار و مذاکرات بین دونالد ترامپ و کیم جانگ اون اگرچه یک واقعه استثنایی در تاریخ اخیر این دو کشور است و بسیاری را به برقراری صلح بین دوکشور متخاصم امریکا و کره شمالی امیدوار کرده است، اما نه اینده ایجاد صلح واقعی بین این دوکشور هنوز مشخص است و نه چنین رویکردی می‌تواند مدلی برای کشور ما ایران باشد. امریکا مشکلش با کره شمالی امنیتی‌ست و کره شمالی نیز مشکلش با امریکا امنیتی و به‌دنبال تقسیم کره جنوبی و شمالی و پایگاه‌‌های نظامی امریکا در این کشور ایجاد شده است. مشکل ایران و امریکا از هر دو طرف ایدئولوژیک و سیاسی است و فقط با تغییرات بنیادین در سیاست‌های ایران و امریکا در زمان ترامپ، راهی برای مذاکره، حل مشکلات و نتیجه‌ای مطلوب بین دو کشور بوجود خواهد امد.

اما چرا کیم جانگ اون در حال حاضر تن به‌چنین دیدار و مذاکره‌ای با ترامپ داده است؟ امریکا و کره شمالی در اکتبر سال ۱۹۹۴ میلادی قراردادی را باهم امضاء نمودند که در ان قید شده بود که این کشور به تولید پلاتینیوم خاتمه می‌دهد. کره شمالی برای هیجده ماه باین قرار داد پای‌بند ماند و سپس تهدید نمود که از NPT خارج خواهد شد و برنامه اتمی خودرا ادامه خواهد داد. تحریم‌های اعمال شده نتوانست از عزم این کشور برای پای‌بندی به این قرار داد جلوگیری به‌عمل اورد. به‌دنبال ازمایش موشکی کره شمالی در سال ۱۹۹۸ میلادی، دولت کلینتون به مرور و تجدید نظر در قرارداد گذشته همت گماشت. اما زمان ان به انتخابات رئیس جمهوری بوش منجر شده و تا سال ۲۰۰۲ میلادی ادامه پیدا کرد. دولت بوش به‌جای ایجاد قرارداد دیگری برای جلوگیری از غنی سازی اورانیوم در کره شمالی، از قرارداد ۱۹۹۴ کاملا بیرون امد. جان بولتون که در این زمان معاون وزارت امور خارجه امریکا در امور خلع سلاح و امنیت بین‌المللی امریکا(Under Secretary of Arms Control and International Security) بود در ایجاد این سیاست در دولت بوش بسیار موثر واقع گردید. بدنبال ایجاد تنش‌های بیشتری بین دو کشور، نهایتا کره شمالی در دسامبر ۲۰۰۲ ماموران سازمان انرژی هسته ای را از این کشور اخراج نموده و در ژانویه ۲۰۰۳ از NPT خارج شد. قرارداد گذشته کاملا منحل گردیده و عقد قرارداد جدید به شش کشور (Six Party Talks) که از کشورهای کره جنوبی، ژاپن، چین، روسیه و امریکا تشکیل شده بود محول گردید. پیش از اینکه دولت بوش وارد مذاکره با کره شمالی گردد، دولت کلینتون و وزیر امور خارجه این کشور، مدلین البریت، نهایت تلاش خودرا برای عقد قرارداد دیگری با کره شمالی مبذول داشته، با این کشور تنش ‌زدایی کرده و زمینه را برای تلاش دولت بوش برای عقد قراردادهای دیگری با دولت کره شمالی اماده کرده بودند. اصولا دولت کلینتون و وزیر امور خارجه ان به‌دنبال ایجاد تنش با کشورهای دیگر بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی نبوده و باور داشتند  که زمان همکاری‌های بین‌المللی خصوصا در بخش تجارت فرارسیده است. دولت کلینتون نهایت کوشش را کرد تا با دولت ایران و خاتمی به مشکلات ایجاد شده بین دو کشور خاتمه دهد و البریت تا مرز عذرخواهی برای کودتای ۲۸ مرداد پیش رفت اما اقای خامنه‌ای اجازه نداد تا از این فرصت استثنایی بین‌المللی به‌نفع منافع ملی کشورما استفاده شود. به خاتمی اجازه داده نشد تا در این زمینه تلاش کند و به‌طور نیمه‌علنی اعلام شد که رئیس جمهور منتخب مردم ایران  در این‌باره مورد اعتماد نیست.

دولت بوش سر کار آمد و شروع دشمنی مجدد با ایران که بیشتر از طریق نیوکان‌ها به آن دامن زده می‌شد. سیاست خارجی دولت بوش در مورد کره شمالی بیشتر تحت تاثیر نیوکان‌های امریکا طراحی شده بود. انها به‌دنبال مصالحه با کره شمالی نبودند. اگرچه در ژانویه ۲۰۰۳ دولت امریکا اعلام نموده بود که دولت این کشور تصمیمی برای حمله به کره شمالی ندارد اما در ژانویه ۲۰۰۲ کره شمالی را در محور شرارت (Axis of Evil) قرار داده و در سپانبر همین سال در گزارشی تاکید کرده بود که به‌کشورهایی که در حال تولید تسلیحات هسته‌ای هستند حمله پیشگیرانه (Preemptive Attack) خواهد کرد. این مواضع دولت امریکا به جو بی‌اعتمادی بین دو کشور دامن زده بود. با ریاست جمهوری اوباما، فشارهای تحریمی بر کره شمالی دنبال شد و دولت او بر این عقیده بود که با ازدیاد تحریم‌ها و همکاری بین ژاپن، کره جنوبی و چین، کشور کره شمالی و کیم جونگ اون تشویق خواهد شد که پای میز مذاکره بیاید. کیم جونگ اون که به‌سرعت به‌دنبال ساخت بمب اتمی بود تا بتواند از آن بعنوان یک اهرم قدرت برای مذاکره با امریکا استفاده کند، حاضر نشد با دولت اوباما به‌مذاکره بنشیند.

در حال حاضر کیم جونگ اون به دلائل سیاسی و اقتصادی و نه امنیتی تصمیم گرفته است تا با امریکا به مذاکره بنشیند. با انتخاب ترامپ، دولت کره شمالی چندین بار موشک‌های تازه ساخته شده بولیستیک خود را به ازمایش گذاشت تا تهدید بالقوه خود را حتی برای امریکا نشان دهد. به‌لحاظ سیاسی، ماجراجویی‌های کره شمالی برای کشورهای حامی او هزینه ‌بردار بود. دولت چین به‌عنوان یک حامی مهم دیگر حاضر نبود که مثل گذشته به حمایت‌های خود از این کشور در صحنه بین‌المللی ادامه دهد. ماجراجوئی‌های کیم جونگ اون و آزمایش‌های موشکی او که از مرزهای ابی ژاپن هم گذشت، چین را در موقعیت سیاسی بین‌المللی نامطلوبی قرار داده بود. جامعه بین‌المللی به‌خوبی می‌دانست که دولت چین نفوذ بالایی روی کره شمالی دارد و می‌تواند از این نفوذ برای اعمال فشار برروی کیم جونگ اون جوان استفاده کند. چینی‌ها اگرچه در گذشته از کره شمالی به‌عنوان یک اهرم نفوذ سیاسی در اسیا در مقابل امریکا استفاده می‌کرده‌اند اما روابط فعلی سیاسی و اقتصادی چین با کره جنوبی و ژاپن و کشورهای هم‌جوار اجازه نمی‌داد که کیم جونگ اون به ماجراجویی‌های خود ادامه دهد. لذا در دو سفر خود به چین، کیم جونگ اون کاملا دریافت که حمایت این کشور از او با محدودیت‌هایی روبرو است و مثل گذشته نامحدود نخواهد بود.

کره شمالی به‌لحاظ اقتصادی به پایان خط رسیده است. کشور او در گذشته با قحطی روبرو شده است و امکان ایجاد چنین وضعیتی برای کشورش کاملا وجود دارد. کیم جونگ اون برروی پایتخت کشورش، پیانگ یانگ سرمایه‌گذاری وسیعی داشته و حدود ۱۵ در صد جمعیت کشور خود را در این شهر اسکان داده است. این بخش تحصیل‌کرده کشور در بوروکراسی دولت کره شمالی جای گرفته است و گام به گام به زندگی نسبتا مرفهی عادت کرده است . او در این چند سال آسمان‌خراش‌های متعددی را در این شهر بنا کرده و با ایجاد تسهیلات مدرن شهری این بخش کشور را بیشتر به‌ حکومت وابسته  و نسبت به  وفاداری این بخش تحصیلکرده به حکومت کره شمال و نظام توتالیتر این کشور افزوده است. با رشد این طبقه خاص در کشوری که اکثر مردم در فقر و فقر مطلق زندگی می‌کنند، توقعات جدیدی در کره شمالی ایجاد شده است. وضعیت فعلی اقتصادی کره شمالی در زیر تحریم‌های کمرشکن بین‌المللی اجازه نمی‌دهد که کیم جونگ اون به این پروژه و پروژه‌های نظیر ان ادامه دهد. کیم جانگ اون که جوان است و تقریبا تنها مغز متفکر پشت تحولات اقتصادی در این کشور است بدون شک می‌داند که بدون عبور از تحریم‌ها، ادامه وضع موجود امکان پذیر نخواهد بود. او نمی‌تواند مدل پیشین شوروی سابق را تا مرز فروپاشی دنبال کند. او نمی‌تواند تمام سرمایه کشور را به‌پای سلاح اتمی بریزد؛ درس بزرگی که نظام‌های استبدادی دیرتر بان واقف می‌شوند.

اما ترامپ از این فرصت استفاده کرده تا به‌عنوان یک تاجر بازاریاب که بیشتر به منافع خود نگاه می‌کند تا کشورش، وارد این قمار بزرگ با کره شمالی شود. او بیش از هر چیز به‌دنبال کسب شهرت و مشهوریت سیاسی‌ست. همه تحلیل‌گران اعتقاد دارند که این نشست استثنایی در حال حاضر از جنگ موقتا جلوگیری به‌عمل می‌اورد اما اینده‌ای کاملا غیرقابل پیش‌بینی به‌دنبال خواهد داشت. دولت ترامپ یک سند مذاکره ۱۶۰ صفحه‌ای برجام را با ایران بر روی برنامه انرژی هسته‌ای کشور بدور انداخت تا با یک سند ۲ صفحه‌ای که در ان هیچ چیز قید، قیود، زمان و پای‌بندی به تعهدی را ندارد دلخوش دارد. در برجام، تمام مراکز و تاسیسات هسته ای کشور ما مورد بررسی و تصدیق مرتب توسط نمایندگان اژانس قرار می‌گیرد اما سال‌ها طول خواهد کشید تا سازمان بین‌المللی انرژی اتمی بتواند مکان تاسیسات انرژی هسته ای کره شمالی را مشخص کرده و برای انها یک رژیم بررسی و تصدیق ایجاد کند. در گذشته روسای‌جمهوری امریکا حاضر نشدند با رئیس نظام کره شمالی گفتگوی مستقیم داشته باشند که دستش به‌خون هزاران  تن از مردمش اغشته بوده است. بحث آن‌ها ان بوده است که نباید رئیس این نظام را در یک دیدار رسمی مورد تکریم قرار داد و به‌رسمیت شناخت. ترامپ به‌خاطر توجه خاص خود به مستبدینی مثل پوتین حاضر شده است این سنت را در سیاست امریکا بشکند و پشت سر گذارد. به همین خاطر اکنون کره شمالی ادعا کرده که بناست همه شبه جزیره کره (Korean Peninsula) خلع سلاح اتمی شود و نه فقط کره شمالی. این بدین معنی‌ست که دولت امریکا باید سلاح و موشک‌های اتمی خود را از کره جنوبی خارج کند. این برای کره جنوبی قابل قبول نخواهد بود به‌خاطر اینکه کره شمالی نیروی زمینی چند میلیونی فراهم اورده است و این تهدید بزرگی برای این کشور تلقی می‌شود. دولت ترامپ قبول کرده است که تمرینات نظامی و امنیتی امریکا و کره جنوبی را در این شبه جزیره متوقف کند که با مخالفت بسیاری در صحنه سیاست امریکا و در کره جنوبی روبرو شده است.

اما وضعیت کشور ما ، ایران، با کره شمالی برای نشست و مذاکره با امریکا و دولت ترامپ کاملا فرق می‌کند. ترامپ یک محافظه‌کار است و حمایت بخشی از مردم امریکا را در بر دارد که انها بیشتر نژادپرست، ضد مسلمان، طرفدار سخت اسرائیل، ضد ایران، و مسیحیان دست‌راستی و مسیحیان صهیونیست هستند (Christian Zionist). ترامپ بیشتر با حمایت احاد این مردم برای ریاست جمهوری امریکا انتخاب شده است. حمایت این بخش مردم که حدود ۴۰% مردم امریکا را تشکیل می‌دهند، در طول مدت زمامداری ترامپ هیچ تغییری نکرده است. دولت ترامپ همچنین با دولت دست‌راستی اسراییل و عربستان سعودی بر سر دشمنی با ایران هم‌پیمان شده است. این دو کشور به بعد سیاسی مشکلات بین ایران و امریکا کمک شایانی کرده‌اند. در منطقه ای زندگی می‌کنیم که تقریبا هیچکس در همسایگی ما نمی‌خواهد روابط ایران و امریکا بهبود یابد. دوازده شرط وزیر امور خارجه ترامپ، پامپیو، به وضوح نشان داد که دولت امریکا برای مذاکره با ایران اماده نیست. پیش‌شروط امریکا و دولت ترامپ نشان داد که ترامپ فقط به‌خاطر یک تلاش و پروپاگاندای سیاسی که در میان حامیان خود طرفداران زیادی دارد، برای مذاکره با ایران پیشنهاداتی را ارائه کرده است. کاملا درست است که ترامپ به‌عنوان یک انسان خودخواه و خودمحور به‌دنبال چنین فرصت‌هایی می‌گردد که به‌عنوان مثال با ایران وارد مذاکره شود تا مشهوریت کسب کند، اما محدودیت‌های ایدئولوژیک او و تکیه‌اش بر روی بخش محافظه کار راست امریکا باو اجازه نمی‌دهد که با ایران مثل کره شمالی وارد مذاکره شود. یکی از خواسته‌های اصلی امریکا و دولت ترامپ در فاز اول، به‌رسمیت شناختن اسراییل توسط ایران خواهد بود. ترامپ در چهارچوب تلاش برای حل مشکل فلسطین و اسراییل، کمترین رغبتی از خود نشان نداده است. سیاست خارجی او در خاورمیانه حمایت از عربستان سعودی و کشورهای عربی منطقه برای منافع اقتصادی شخصی خود در حال و آینده، حمایت مطلق و هم‌پیمانی استراتژیک با اسراییل و دشمنی با ایران است. دشمنی با ایران در ایدئولوژی راست‌گرایانه ترامپ جایگاه خاصی را به‌خود اختصاص داده است.

مردان قدرت ما و رهبری جمهوری اسلامی ما دو فرصت بزرگ تاریخی را برای حل مشکلات کشور ما با امریکا از دست دادند. فرصت اول زمان کلینتون و خاتمی بود و فرصت دوم از ابتدای دولت اوباما. اگر مشکلات ما در هر دو صورت با امریکا حل شده بود، اکنون کشور ما در یک رابطه نهادینه شده با امریکا بسر می‌برد. حمایت رهبری از دولت احمدی‌نژاد و سیاست‌های مخرب دولت او، تیشه بر ریشه منافع ملی کشور ما زد. مشکل ما با امریکا بیشتر از انکه به ترامپ مربوط باشد، به رهبری جمهوری اسلامی ایران و سپاه مربوط می‌شود. مشکلات کشور ما به استبداد مطلق رهبری جمهوری اسلامی ایران پیوند خورده است و اینکه او شخصا می‌تواند و به‌خود اجازه می‌دهد که منافع ملی و چهار چوب‌های امنیتی کشور را تعریف کند. او رهبری‌ست که منافع ملی کشور را در ساخت چندین موشک می‌بیند و نه اقتصادی پویا. سپاهیان نفوذ سیاسی ایران در منطقه را در ماجراجویی نظامی در سوریه، عراق و یمن می‌بینند. انها به‌دنبال حمایت از دولت‌های طائفه‌گرا در عراق، سوریه، لبنان و یمن هستند و نه دولت‌های دموکراتیک. انها قدرت را در استبداد مطلق می‌دانند نه دموکراسی و نظامی‌که بر سر منافع ملی کشور با شهروندان و طبقه فرهیخته کشور به اجماع و تعریف واحدی می‌رسد.

راه برون رفت از چالش‌های عظیمی که کشورما در حال حاضر با انها روبروست خصوصا در صحنه سیاست خارجی کشور، تغییری بنیادین در رویکرد رهبری و نظام سیاسی در کشور ماست. بهترین رویکرد در حال حاضر مذاکره با کشورهای اروپایی‌ست و دادن اطمینان به‌ انها که ایران حاضر است که در سیاست خارجی خود به یک بازی برد-برد با انها تن دهد. در حال حاضر خصوصا بعد از انچه در گروه هفت کشور صنعتی G-7 در کانادا بین ترامپ و بقیه رهبران کشورهای اروپایی اتفاق افتاد، زمان ان رسیده است که سیاست خارجی کشور سریعا در جهت استفاده بهینه از این شکاف طراحی شود. نقطه شروع در سوریه است. جنگ در سوریه تمام نشده و صلح به این کشور باز نگشته است. اصولا در کشوری با این میزان خرابی، کشته و مهاجر بی‌خانمان، ایجاد صلح کار بسیار دشواری‌ست. اروپاییان به‌دلایل  مختلف مایل هستند که وضع داخلی سوریه سامان گیرد. روسیه بر سر حضور ایران در سوریه با اسرائیل معامله کرده است. پوتین همین معامله را بر سر ایران با امریکا خواهد کرد. بسیار روشن است که پیش از خروج اجباری ایران از سوریه، به‌فکر یک مصالحه با مردم سوریه و مذاکره با اروپاییان باشیم. اگر عربستان سعودی و متحدانش حدیده را در یمن به تسخیر خود درآورند، کار یمن تقریبا تمام شده است. ایران می‌بایست تلاش کند با عربستان سعودی در سوریه و یمن مذاکره کند. روابط بهتر با عربستان سعودی و حل مشکلات کشورمان با این کشور، به ناتانیاهو و ترامپ اجازه نمی‌دهد که از شکاف بین تهران و ریاض استفاده بهینه کنند. مذاکره با اروپا، ایجاد روابط بهتری با اروپا و عربستان سعودی به ایران این مجال را می‌دهد که اولا اروپا دست از حمایت از ایران بر ندارد و در نهایت کوشش را برای پایداری برجام بکار گیرد. ثانیا، دشمنی عربستان با کشور ما کاهش پیدا کند و ثالثا کشورمان بتواند دور اول ریاست جمهوری ترامپ را بهتر تحمل و سپری کند. ایران باید خود را از طریق اروپا برای مرحله بعد از دوره اول ترامپ اماده کند تا بتواند با دموکرات‌های امریکا روابط بهتری را بر قرار نماید. ترامپ یا استیضاح می‌شود و یا در انتخابات اینده شکست میخ‌خورد. اگر تحت شرایط استثنایی ترامپ مجددا انتخاب شود، تمام کنگره و یا بخشی از کنگره امریکا در دست دموکرات‌ها خواهد بود. اگر کشور ما بتواند رضایت‌مندانه با اروپا کنار بیاید و مذاکره کند، اروپاییان پلی برای روابط بهتر ایران با دموکرات‌های امریکا خواهند بود. اروپا را نباید در حال حاضر از دست داد. سیاستمداران ایرانی که مرتب به اروپا التیماتوم می‌دهند تا از برجام دفاع کند، در خامی سیاست بسر می‌برند. ایران باید به‌طور فعال با اروپاییان وارد مذاکره و مراوده‌های متعدد شودتا چالش‌های سیاسی‌اش تقلیل یابند.

فطریه توئیتری به کمیته امداد

$
0
0

زیتون-پریامنظرزاده: عیدفطر امسال برای بزرگترین نهاد حمایتی در جمهوری اسلامی بسیار متفاوت از سال‌های گذشته است، چرا این که نهاد پس از سال‌ها از حاشیه امن خارج شده و مورد سیلی از انتقادها قرار گرفته است.

کمیته امداد از نهادهایی است که به طور مستقیم زیر نظر رهبر ایران اداره می‌شود و در عمل، مورد تحقیق و تفحص قرار نمی‌گیرد. از این‌رو، صرف قرار گرفتن این نهاد در نوک پیکان انتقادها اتفاق تازه‌ای محسوب می‌شود.

شبکه‌های اجتماعی مهمترین بستر ابراز انتقادات مردم نسبت به کمیته امداد است و این موضوع با هشتگ «#نه_به_کمیته_امداد» دنبال می‌شود.

کمپین «#نه_به_کمیته_امداد»  پس از آن آغاز شد که خبرگزاری‌ها اعلام کردند بسته‌های افطار اهدایی از طرف کمیته امداد در میان ساکنان غزه از جمله شرکت‌کنندگان در راهپیمایی بزرگ بازگشت توزیع شده است.

ماجرا از آنجا آغاز شد که رسانه‌هایی چون خبرگزاری رسمی ایران (ایرنا) اوایل ماه رمضان در گزارش‌های تصویری، اعلام کردند که بسته‌های افطار اهدایی از طرف کمیته امداد امام خمینی در میان ساکنان غزه از جمله شرکت‌کنندگان در راهپیمایی «بزرگ بازگشت» توزیع شده است.

پس از آن، سیل انتقادها به این نهاد آغاز شد. انتقاد اصلی کاربران شبکه‌های اجتماعی به این نهاد حمایتی آن است که چرا در شرایطی که مردم ایران به کمک احتیاج دارند، این پول‌ها در کشورهای دیگر صرف می‌شود.

آن‌ها معتقدند که کمیته امداد این مبالغ را صرف پیشبرد ایدئولوژی حکومت در منطقه می‌کند.

معترضان در شبکه‌های اجتماعی خواستار آن شده‌اند که به عنوان قدم اول، صندوق صدقات خانگی را نابود و فیلم و عکس آنها منتشر شود، چون به اعتقاد آنها، از صندوق رای تا صندوق‌های کمیته امداد، به هیچ صندوقی نمی‌توان اعتماد کرد.

شبکه «من و تو» نیز برخلاف روال حرفه‌ای عملا در این کمپین پیش‌گام شد.

یکی دیگر از مهمترین انتقاداتی که کاربران شبکه‌های اجتماعی به این نهاد وارد می‌دانند، پول‌شویی است؛ نهاد حمایتی با گردش مالی بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومانی (آمار سال ۱۳۹۶)، می‌تواند پوشش خوبی برای انتقال پول‌هایی باشد که در سوریه، لبنان و فلسطین مصرف می‌شود.

در مقابل، کمیته امداد مدافعانی نیز دارد. از جمله افراد تحت پوششی که از تجربیات خوب حمایت از نهاد از خود و خانواده‌شان می‌گویند.

یا افرادی که با ارسال فیلم و عکس، توضیح می‌دهند که این نهاد در شش کشور دیگر همچون تاجیکستان، عراق، لبنان هم صندوق صدقات دارد و بودجه‌ای که در آنجا هزینه می‌کند از کمک‌های مردم همان کشور است و ربطی به کمک‌های مردمی ایران ندارد.

ابوالفضل حاج حیدری، رضا نیری، حبیب‌الله شفیق و حبیب‌الله عسکراولادی‌

پرویز فتاح رئیس کمیته امداد هم می‌گوید این نهاد الگویی برای کشورهای دیگر است تا پوشش حمایتی خود را توسعه دهند.

او می‌گوید:« ما شرعاً و قانوناً از صدقه و زکات مردم نمی‌توانیم به کسی بدهیم ضمن اینکه علما هم اجازه نمی‌دهند».

فتاح سال ۹۵ هم گفته بود که «به حضرت عباس کمک‌های مردم به خارج نمی‌رود».

یکی دیگر از مهمترین انتقاداتی که کاربران شبکه‌های اجتماعی به این نهاد وارد می‌دانند، پولشویی است؛ نهاد حمایتی با گردش مالی بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومانی (آمار سال ۱۳۹۶)، می‌تواند پوشش خوبی برای انتقال پول‌هایی باشد که در سوریه، لبنان و فلسطین مصرف می‌شود.

وی تاکید کرده بود:«در برخی از کشورها دفاتر کمیته امداد و خیرین وجود دارد ولی از ایران مبلغی به آنجا نمی‌رود و این دفاتر هزینه‌ای برای کمیته امداد ندارند».

کمیته امداد امام خمینی، در ۱۹ اسفند ۱۳۵۷ و کمتر از یک ماه پس از پیروزی انقلاب به دستور آیت‌الله خمینی، برای«پشتیبانی از محرومان و مستضعفان و خودکفا کردن» آن‌ها تأسیس شد.

اعضای هیئت موسس این کمیته مهدی کروبی، حبیب الله عسکراولادی و حبیب الله شفیق بودند. پس از مدتی کمیته امداد توسط اعضای موتلفه اسلامی اداره می‌شد و بنیاد شهید توسط مهدی کروبی.

رضا نیری که توسط آیت‌الله خمینی به عنوان سرپرست کمیته امداد انتخاب شده بود، حدود ۲۷ سال و تا پایان سال ۱۳۸۵ عضو شورای مرکزی و سرپرست این نهاد بود.

پس از نیری حسین انواری از اعضای قدیمی هیئت‌های موتلفه اسلامی بیش از هشت سال و تا ۱۶ فروردین ۹۴ این مسئولیت را به عهده داشت.

حسین انواری

فتاح اولین رئیس غیر موتلفه‌ای این نهاد است هر چند با حکم رهبری، اعضای حزب موتلفه همچون حسین انواری و حمید رضا ترقی همچنان در عضای هیات امنای این نهاد حضور دارند. مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت در دولت محمود احمدی نژاد، دیگر عضو هیئت امنای کمیته امداد است.

فتاح همچنین در مصاحبه‌ای اذعان کرده بود که اعضای موتلفه‌ای شورای مرکزی کمیته امداد به دلایلی از نحوه انتصاب او دلخور بودند و حاضر نبودند در جلسه تودیع و معارفه شرکت کنند اما در نهایت در پاسخ به خواهش او در این مراسم شرکت کرده‌اند.

فتاح اذعان کرده بود که اعضای موتلفه‌ای شورای مرکزی به دلایلی از نحوه انتصاب او دلخور بودند و حاضر نبودند در جلسه تودیع و معارفه شرکت کنند اما در نهایت در پاسخ به خواهش او در این مراسم شرکت کرده‌اند.

آیت‌الله خامنه‌ای ضمن انتصاب پرویز فتاح همچنین با تغییر اساسنامه کمیته امداد نیز موافقت کرده بود.

در تغییرات جدید محسن کازرونی، امام جمعه سابق کرج و از روحانیون نسبتا جوان اصول‌گرا به عنوان رئیس هیئت امنای کمیته امداد انتخاب شده است.

پیش از این تغییرات، شورای مرکزی پس از ولایت فقیه، عالی‌ترین رکن تصمیم‌گیری در کمیته امداد بود که پیش از آن حبیب الله عسکراولادی و حسین انواری عهده‌دار آن بودند.

پرویز فتاح درباره دخالت موضوعات سیاسی در کمیته امداد گفته است:«من درباره قبل از خودم اظهار نظر نمی‌کنم اما بنده وابسته به موتلفه نیستم و مراقبت می‌کنم کمیته امداد در مسائل سیاسی و انتخاباتی دخالت نشود».

فتاح هر چند اعلام کرده که این نهاد در موضوعات سیاسی دخالت نمی‌کند اما خود یکی از نامزدهای اولیه اصول‌گرایان برای انتخابات ریاست‌جمهوری بود اما در نهایت در انتخابات چند مرحله گروه جمنا حذف شد.

رضا نیری و محمود احمدی نژاد

پرویز فتاح اخیرا در اظهار نظری متفاوتی گفته است:«دکتر روحانی شعار رفع فقر داد و منصفانه در جوار بارگاه مطهر علی بن موسی الرضا اعلام می‌کنم که ایشان به این شعار خود پایبند بوده و عمل کرده‌اند».

وی در عین حال گفته بود که «ممکن است برای عده‌ای بیان این مسائل خوشایند نباشد اما نه برای خوشایند یک عده که باید براساس اعتقادات خود عمل کنیم».

اینک اما این سخنان نمی‌تواند کمیته امداد را از گزند انتقادها در امان نگه دارد.

انتقادهایی که ورای اظهارنظرها در شبکه‌های اجتماعی، پایه‌های علمی نیز دارد. سال‌هاست که صاحب‌نظران اجتماعی به صورت تلویحی به موازی بودن این نهاد با سایر نهادهای حمایتی از جمله بهزیستی اشاره می‌کنند.

ضمن اینکه مبلغ ۵۰ هزار تومانی که ماهانه به ۵ میلیون نفر پرداخت می‌شود آن‌قدر کم است که نمی‌تواند حتی نقش مسّکِن را نیز ایفا کند.

در عین حال بحران اقتصادی، یکی از دلایل حساس شدن جامعه نسبت به نحوه هزینه‌کرد بودجه آن شده است.


خواهان و حامی مذاکره مستقیم ایران و آمریکا هستیم

$
0
0

زیتون– جمع کثیری از فعالان سیاسی و مدنی در داخل و خارج کشور، با اشاره به استقبال جهانی از دیدار رهبران آمریکا و کره شمالی و «با توجه به وضعیت ناامن و پر خطر منطقه»، طی بیانیه‌ای از حکومت و دولت ایران خواستند که «شجاعانه اعلام کند که حاضر به انجام مذاکرات بدون قید و شرط با آمریکاست تا قدمی در راه حل مشکلات و اختلافات برداشته شود».

متن کامل این بیانیه  و اسامی امضاءکنندگان آن که برای انتشار در اختیار «زیتون» قرار گرفته است، در ادامه می‌أید:

دیدار رهبران آمریکا و کره شمالی که محبوبیت چندانی در افکار عمومی بین المللی ندارند، مورد استقبال و حمایت و خرسندی بخش بزرگی از مردم جهان قرار گرفت. این رویداد نشان داد که عموم انسان ها نسبت به هر حرکتی که به آسایش و آرامش مردمان گوشه ای از جهان منجر شود، همدل و همراه اند. این دیدار همچنین بار دیگر اثبات کرد که «هر اختلافی روزی به پایان خواهد رسید».
ما افرادی از طیفهای مختلف فکری و سیاسی براین نظریم که اینک وقت آن رسیده است که بر اختلاف های دیرینه ایران و آمریکا نیز نقطه پایانی گذاشته شود. از این رو خواهان «مذاکره مستقیم و بدون هیچ پیش شرط»ی از سوی طرفین هستیم.
انقلاب بهمن۵۷ در عرصه بین الملل بدنبال اعمال سیاست «موازنه منفی» و «نه شرقی و نه غربی» بود. این اما به هیچوجه به معنای یک جدال و قهر بی پایان و پرهزینه نبوده است. دشمنی دو دولت ایران و آمریکا هزینه های سنگینی را بر کشور ما تحمیل کرده است. حال گذشته را باید چراغ راه آینده ساخت. این کاری است که اکثر کشورهای جهان کرده اند و آینده را بر دشمنی ها و اختلافات گذشته بنا نکرده اند. بدون اینکه هیچیک از حقانیت خویش کوتاه آمده باشند.
با توجه به وضعیت ناامن و پر خطر منطقه پیرامون ما و نیز بحران های مختلف و متراکمی که در داخل، زندگی روزمره بخش مهمی از مردمان و نیز سامانه اقتصادی و اجتماعی و حیات ایران و ایرانیان را تهدید می کند، ما اکنون نیازمند یک عزم جدی و مسئولانه برای تغییر سیاست ها هستیم. یکی از مهم ترین سیاست ها به تنش های بین ایران و آمریکا بر می گردد.
ما از دولت و حکومت ایران می خواهیم حال که فرصت مناسب دوران اوباما از دست رفته است، فارغ از جنگهای روانی کاخ سفیدکه در پشت آن هیاهو تاجرپیشگی خاص خویش را نیز دنبال می کند؛ با یک تصمیم ملی شجاعانه اعلام کند که حاضر به انجام مذاکرات بدون قید و شرط با آمریکاست تا قدمی در راه حل مشکلات و اختلافات برداشته شود. پیش بینی می شود دولت پر مسئله ترامپ نیز برای جلب افکار عمومی داخلی و بین المللی از این اقدام به عنوان یک امتیاز بزرگ و مثبت استقبال کند.
این مذاکرات می تواند با قدرت و از موضع حفظ منافع ملی دنبال شود. مسلم است که بنا به برخی سوابق در صورت هرگونه زیاده خواهی و یا عدم ارائه تضمین برای پابرجاماندن تعهدات، راه بازگشت همیشه باز است.
ما اطمینان داریم این اقدام مورد حمایت قاطبه مردم ایران و افکار عمومی جهانیان قرار خواهد گرفت. همه می دانند گفتگو هیچ گاه به معنای سازش و شکست نیست. مبارزان مقاوم ویتنام در اوج منازعه نظامی با آمریکایی ها، با آنان مذاکره هم می کردند.
ما امضا کنندگان این بیانیه در پشتیبانی از منافع ملی و بهبود زندگی مردم میهن و دفاع از استقلال و حفظ کیان ملی و سرزمینی مان؛ از گفتگوی مستقیم و رسمی و شفاف ایران و آمریکا حمایت می کنیم و آن را به نفع برقراری صلح و امنیت در جهان و منطقه و بهبود رفاه و آزادی و سربلندی ایران و ایرانیان می دانیم.

اسامی امضاکنندگان:
ابوالقاسم عابدین پور
احسان رضائی
احمد زمانی
احمد علوی
احمد منتظری
احمد نجاتی
اسماعیل ختائی
اسماعیل فکوری
اشرف میرهاشمی
اکبر ولائی
امیر جمشیدی
امیرحسین بهبودی
بهروز خلیق
بهناز کیانی
پروانه شمیرانی
پروین فهیمی (اعرابی)
پروین کهزادی
پروین ملک
جعفر جودکی
جلال جلالی زاده
جلال درود
جلال کیابی
جلیل ولی بیگ
جمال مشتاق
جمشید شفیعی
جمیله کدیور
جواد سلیمانی
جواد لعل محمدی
حجت نارنجی
حسن زهتاب
حسن شمس
حسن نورزاد
حسین چابک
حسین کروبی
حسین کیانی
حسین مجاهد
حسین میرزانیا
حمید احمدزاده
حمید آصفی
حیاس حسینی
خسرو میرمالک ثانی
داود فرهادپور
رحیم قیومی
رضا علوی
رضا علیجانی
رضا کاظمی
سعید رضایی
سیامک سلطانی
سیامک فرید
سیدعبدالمجید الهامی
سیدمسعود حسینی
شهرام قریشی
صادق رضائی
صدیقه وسمقی
عبدالعلی بازرگان
عبدالله مرادی
عزیز قاسم زاده
علی  نوری زاده
علی جباری
علی سلطانی
علی قنبری
علی کشتگر
علی کلایی
علیاصغر غلامی
عیسی سحرخیز
غلامحسین کرباسچی
فرانک چالاک
فرخ نعمت پور
فرهاد توانایی نیا
حسن امینی
کیوان اسکی
لقمان ستوده
مجید وثوقی
محبوبه بهمنی
محسن زینلی پور
محمد اولیائی فرد
محمد توفیقی
محمد جوادی حصار
محمد محمد پور
مرتضی صادقی
مرتضی نیکی
مرضیه درود
مرضیه زیاری
مریم احمدی
مریم درستانی
مزدک لیماکشی
مسعود شب افروز
مسعود لدنی
معصومه شاپوری
احمد بهرامی
مهدی جامی
مهراب زمانی
مهران میرزاده
مهرداد احمدزاده
مهرداد مرادخانی
میلاد ملک
مینا کیمیایی
ناصر فهیمی
هاجر فکوری
هاشم حسین پناهی
ویدا فرهودی
یدی قربانی
یونس رستمی

🍃زنده|اعتصاب غذای زنان درویش زندانی در قرچک

$
0
0

 

 


امام جمعه ایرانشهر: در ماه رمضان به ۴۱ دختر در ایرانهشر تجاوز شد

امام جمعه ایرانشهر در نماز جمعه این هفته اعلام کرد که در ماه رمضان یک باند تبهکار به ۴۱ دختر در این شهر تجاوز کرد

به گفته این امام جمعه  فقط ۳ دختر شکایت کرده اند.

دادستان انقلاب ایرانشهر از دستگیری یکی از عوامل ربودن دختران در این شهرستان توسط نیروهای امنیتی خبرداده است.


اعتصاب غذای زنان درویش زندانی در قرچک


سیل در رودسر جان ۳ نفر را گرفت



نماینده مجلس: ما را تهدید عاطفی کردند

به گزارش پارلمان‌نیوز محمدجواد جمالی نوبندگینی، عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس گفت: تهدیداتی که به ما روا می‌داشتند بیشتر در موضوع تهدیدات عاطفی بود، تهدیداتی مثل اینکه خدا از سرتان نمی‌گذرد، هیچ تهدیدی به ضرب و شتم در پیامک‌ها وجود نداشت، به علاوه در متن پیامک‌ها توهین یا ناسزا هم وجود نداشت.

برخی از نمایندگان مجلس که موافق پیوستن ایران به «لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم» بودند٬ طی روزهای اخیر خبر از دریافت پیامک‌های با متن‌های تهدید آمیز دادند.


موج شادی در میان ایرانیان با پیروزی یک بر صفر بر مراکش


خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید

مولوی عبدالحمید خواستار حضور زنان در نماز عید فطر شد

$
0
0

زیتون– مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، روز گذشته همزمان با عید فطر٬ خواستار فراهم شدن حضور زنان در نماز عید فطر شد.

مولوی عبدالحمید٬ در جریان اقامه نماز عید فطر اهل سنت سخن می‌گفت افزود: «در زمان آن حضرت (محمد، پیامبر مسلمانان) حتی زنانی که معذور بودند و نمی‌توانستند نماز بخوانند، برای دعای عید فطر شرکت می‌کردند. باید خواهران را نیز در مسائل دینی و حضور در صحنه‌های اجتماعی همراه بدانیم.»

 

 

او اضافه کرد: «همه در عرصه‌های کاری، اجتماعی و دینی، باید خواهران را در نظر داشته باشند چرا که نصف جمعیت ما را این قشر تشکیل می‌دهند. تا زمانی که زنان اصلاح نشوند و مسائل پیرامون خود را نشناسند، جامعه ساخته نخواهد شد.»

مولوی عبدالحمید سال گذشته نیز در فتوایی خواستار مشارکت بیشتر زنان در مسائل اجتماعی شده بود و در شهریور ماه سال ۹۶ نیز اعلام شد که ۲۲ زن ریاست شوراهای روستاهای خود در بخش مرکزی شهرستان خاش سیستان و بلوچستان را برعهده گرفته‌اند.

آقای عبدالحمید پیش از این نیز، در شهریورماه ۹۶ در گفت‌وگو با روزنامه «شهروند» گفته بود: «الان خانم‌ها دانشگاه می‌روند و توانایی‌هایی دارند و اگر شئونات اسلامی را رعایت کنند، مشکلی نیست.»

او افزوده بود: «ما حتی اعتراض داریم و وقتی وزرا مطرح شدند، گفتیم که اهل سنت و خانم‌ها جایی در کابینه ندارند. انتقاد ما این بود که اگر زنی در کابینه بود در همه دنیا مورد استقبال قرار می‌گرفت؛ قبلاً معاون وزیر گذاشتند پس می‌شود که وزیر هم از بین زنان انتخاب کرد و خوب بود اگر زنی در بین وزرا هم حضور داشت.»

طرح مجلس برای لغو الزام دریافت مجوز برای برگزاری تجمعات

$
0
0

زیتون–  ابوالفضل ابوترابی٬ از اعضای کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس٬ خبر از ارائه طرحی داد که بر اساس آن «دریافت مجوز برای برگزاری تجمعات» دیگر الزام آور نخواهد بود.

اصل ۲۷ قانون اساسی که تظاهرات و راهپیمایی بدون حمل سلاح و غیرمخل به مبانی اسلام را آزاد می‌داند. با این حال سال‌هاست که برگزاری هرگونه تجمع بدون مجوز ممکن نیست و عملا مجوزی هم برای راهپیمایی‌های اعتراض صادر نمی‌شود.

بر اساس تبصره ۲ ماده شش قانون احزاب در ایران نیز برگزاری راهپیمایی‌ها با اطلاع وزارت کشور بدون حمل سلاح در صورتی که به تشخیص کمیسیون ماده ۱۰ مخل به مبانی اسلام نباشد‌ و نیز تشکیل اجتماعات در میادین و پارکهای عمومی با کسب مجوز از وزارت کشور آزاد است.

ابوالفضل ابوترابی به خبرگزاری خانه ملت٬ ارگان اطلاع رسانی مجلس٬ در این رابطه گفت: «کلیات این طرح در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور تصویب و برای بررسی جزئیات به کارگروه تخصصی ارسال شد. دولت نیز طی تصمیمی فضاهایی را برای برگزاری تجمعات مشخص کرده اما مصوبه دولت ضمانت اجرایی ندارد.»

به گفته او  در تجمعات زیر ۳۰۰ نفر نماینده مجلس، در تجمعات کمتر از ۷۰۰ نفر رئیس مجمع نمایندگان آن استان، در تجمعات کمتر از ۲ هزار نفر نواب رئیس مجلس و در تجمعات بالای ۲ هزار نفر رئیس مجلس در جمع معترضان باید حاضر و صدای آنها را بشنود و پاسخ دهد.

هیئت وزیران ایران با ابلاغ شرایط «ساماندهی» تجمعات در شهرهای بزرگ و کوچک ایران، چندین وزرشگاه و پارک در نقاط مختلف تهران را به عنوان محل تجمعات در پایتخت تعیین کرد. ضلع شمالی مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان یکی از مکان‌های «مناسب» برای تجمعات تعیین شده است.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، در جلسه روز یکشنبه ۲۰ خرداد هیئت وزیران٬ ورزشگاه‌های دستجردی، تختی، معتمدی، آزادی٬ و شهید شیرودی، و بوستان‌های گفت‌وگو، طالقانی، ولایت، پردیسان، هنرمندان، و شهر و همچنین ضلع شمالی مجلس شورای اسلامی به عنوان محل‌های «مناسب» تجمع در کلانشهر تهران تعیین شدند.

پیشتر بهرام سرمست٬ مدیرکل سیاسی وزارت کشور ایران خبر داده بود که مصوبه تعیین مکان‌های خاص برای برگزاری تجمعات قانونی در تهران، مراکز استان‌ها و شهرهای کشور در هیئت دولت تصویب شده، اما هنوز ابلاغ نشده است.

خانواده محمد ثلاث برای آخرین ملاقات به زندان فراخوانده شدند

$
0
0

زیتون– خانواده محمد ثلاث٬‌ درویش زندانی٬ برای آخرین ملاقات به زندان فراخوانده شدند.

فائزه عبدی‌پور٬ از دراویش فعال در توییتر خبر داد که از زندان رجایی‌شهر با خانواده درویش محمد ثلاث تماس گرفتند و گفتند که فردا برای آخرین ملاقات با او به زندان بروند.

۱۵ فروردین ماه امسال اعلام شد که محمد ثلاث به سه بار قصاص محکوم شده است.

محمد ثلاث متهم بود که در جریان درگیری مأموران پلیس با دراویش گنابادی در خیابان پاسداران تهران، با راندن اتوبوس به سمت مأموران انتظامی باعث کشته شدن سه تن از آنها شده است.

اولین جلسه رسیدگی به پرونده درگیری‌های خیابان گلستان پاسداران و کشته شدن سه مأمور نیروی انتظامی در دادگاه کیفری تهران بیستم اسفندماه سال گذشته به صورت علنی برگزار شد؛ اما پخش تلویزیونی آن ناگهانی قطع شد.

محمد ثلاث در این دادگاه با تاکید بر اینکه «نیروی انتظامی موظف است نظم را برقرار کند نه اینکه با چماق مردم را بزند» گفت: «۱۷ جای شکسته روی سر من وجود دارد آنها اول چندین ضربه به من وارد کردند و باعث عصبانیت من شدند.»

اسفندماه سال گذشته در جریان درگیری میان دراویش گنابادی و نیروی انتظامی در محدوده خیابان پاسداران تهران سه مامور پلیس کشته شدند.

در شب درگیری در ۳۰ بهمن ماه، یک اتوبوس به صف مأموران امنیتی حمله کرد.

در کیفرخواستی که محمد شهریاری، معاون دادستان و سرپرست دادسرای جنایی تهران خواند، محمدرضا ثلاث، یکی از دراویش گنابادی، به سه فقره قتل عمد متهم شد.

محمد ثلاث اما در جریان دادگاه با تاکید بر اینکه «اتهامات انتسابی را قبول ندارم»٬‌ ادامه داد: «شب پیش از حادثه یکی از برادران ایمانی‌ام به نام نعمت الله ریاحی با من بود اما صبح فردا او را به اتهام دزدی خودروی پراید دستگیر کردند. چگونه ممکن است شخصی که سه هکتار باغ دارد، خودرو بدزدد.»

در دومین جلسه رسیدگی به پرونده محمد ثلاث، که ۲۱ اسفندماه برگزار شده بود٬ او به قتل عمد سه مأمور انتظامی در درگیری‌های پاسداران متهم شد، نماینده مدعی‌العموم با رد اظهارات محمد ثلاث، او را به حمله «سازماندهی شده» به مأموران انتظامی متهم کرد.

🍃 فرزانه روستایی برنده جایزه «روزنامه‌نگار نو» شد

$
0
0

زیتون– فرزانه روستایی، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر ایرانی ساکن سوئد، برنده «جایزه روزنامه‌نگار نو» این کشور در بخش زبان‌های غیرسوئدی شده است.

بنا به گزارش رسانه‌های سوئدی، این جایزه، شامل لوح تقدیر، دیپلم و ۳۰۰۰۰ کرون وجه نقد، روز جمعه ۲۵ خرداد به فرزانه روستایی اهدا شد.

این جایزه امسال به‌طور مشترک به فرزانه روستایی به عنوان بهترین روزنامه‌نگار و ال‌کامپیس (عرب زبان) به عنوان طراح بهترین پلاتفرم رسانه‌ای اهدا شد.

روستایی. از همکاران روزنامه‌های اصلاح‌طلب، در سال ۱۳۹۰ به کمک موسسه «فویو» مستقر در شهر کالمار سوئد و «فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران» به سوئد پناهنده شد. او در دوره اقامت چندساله‌اش در سوئد به روزنامه‌نگاری اشتغال داشته و در رسانه‌های فارسی‌زبان عمدتا به عنوان تحلیل‌گر مسائل ایران و تحولات خاورمیانه شناخته می‌شود.

روستایی از موسسین «زیتون» و عضو شورای سیاست‌گذاری این رسانه است.

به یاد محمدامین قانعی‌راد؛ جامعه‌شناس مردم‌دار

$
0
0

شرق: محمدامین قانعی‌راد جامعه‌شناسی برجسته و همیشه همراه مطبوعات بود. او را علاوه‌بر فعالیت آکادمیک، فردی صلح‌طلب و فعال حقوق بشر می‌شناختند. قانعی‌راد در دوران ریاستش بر انجمن جامعه‌شناسی، دوران تازه‌ای را برای این انجمن علمی و خصوصی رقم زد. این مطلب، ادای دینی به جامعه‌شناس فقید است که سه روز پیش به دلیل بیماری سرطان از دنیا رفت.

یک جامعه‌شناس عمومی
حمیدرضا جلایی‌پور : دکتر محمدامین قانعی‌راد جامعه‌شناسی برجسته بود و مثل باقی جامعه‌شناسان وظایف علمی-تحقیقی خود را به‌خوبی انجام می‌داد و کتاب‌های درخور توجهی به‌ویژه در زمینه جامعه‌شناسی علم در ایران نوشته است؛ ولی ویژگی‌ای که قانعی‌راد را برجسته می‌کند، این است که او در کنار جامعه‌شناس آکادمیک‌بودن و در کنار یک محقق برجسته‌بودن، جامعه‌شناس حوزه عمومی بود؛ یعنی جامعه‌شناس صرفا دانشگاهی یا جامعه‌شناس به‌عنوان کارشناس دولت نبود. ایشان جامعه‌شناس حوزه عمومی بود؛ یعنی حوزه‌ای که در نفوذ دولت یا خانواده یا بخش خصوصی نیست. ایشان واقعا جامعه‌شناس حوزه عمومی بود و در این زمینه یا در عرصه آزاد نقد و بررسی، مهم‌ترین مسائل جامعه را به بحث می‌گذاشت و از آنها گفت‌وگو می‌کرد و در نشست‌های مربوط به آنها شرکت می‌کرد. به‌عنوان مثال، قانعی‌راد درباره نظام علمی-دانشگاهی ایران و معضلاتش در حوزه عمومی، بحث و در این حوزه از استقلال دانشگاه‌ها دفاع می‌کرد. در حوزه عمومی بود که برخلاف کسانی که دید تقابلی داشتند، او از ضرورت همکاری و گفت‌وگوی نخبگان دانش حمایت می‌کرد. مثلا او به‌شدت طرفدار گفت‌وگوی روحانیون، دانشگاهیان و روشنفکران بود و واقعا در جلسات گوناگون شرکت می‌کرد و فقط خود را در دانشگاه نگاه نداشته بود. قانعی‌راد در همین اواخر حسابی به بحث تجاری‌شدن دانشگاه پرداخت یا به‌طور عمیق و جامعه‌شناختی به بحث فرسایش اقلیمی ایران و بحران آب می‌پرداخت. او با اینکه بیماری سرطانش حاد شده بود، بی‌توجه به این مریضی جانکاه، مشارکتی فعال در بررسی اعتراضات دی‌ماه ۱۳۹۶ داشت. این حرکت او؛ یعنی مشارکت در مباحث عمومی جامعه، او را برجسته می‌کرد. یعنی هم مشارکت می‌کرد و هم عمیق بررسی و بحث می‌کرد. همین باعث شد که مرحوم قانعی‌راد را برجسته می‌کرد. مرحوم قانعی‌راد در کنار تحقیق و کار دانشگاهی‌اش‌ ۳۰ سال در خدمت انجمن جامعه‌شناسی بود و ۳۰ سال به گروه‌های علمی این انجمن کمک می‌کرد. خودش دو دوره رئیس انجمن بود و وقتی هم که نبود، باز در خدمت انجمن بود. به عبارت دیگر پاتوق اصلی او در درجه اول همین انجمن جامعه‌شناسی بود و بی‌جهت نبود که در رنکینگ‌های وزارت علوم، انجمن جامعه‌شناسی، به‌عنوان اولین انجمن علمی کشور شناخته می‌شد. اینها باعث می‌شد که مرحوم قانعی‌راد به درستی در میان جامعه‌شناسان برجسته باشد. همه آثار مرحوم قانعی‌راد درخور توجه است، ولی توجه کنید، کار مهم او این بود که یک‌سری مفاهیم را به حوزه عمومی آورد؛ مثلا مفهوم جامعه علمی، مفهوم ضرورت ارتباطات علمی، مفهوم استقلال دانشگاه‌ها، مفهوم همکاری نخبگان دانش، ضرورت گفت‌وگو بین نخبگان، ضرورت تعامل بین بخش‌های مختلف جامعه و… . می‌شود گفت مرحوم قانعی‌راد از دموکراسی عمیق و کیفی در ایران دفاع می‌کند، خصوصا از دموکراسی گفت‌وگویی و مشارکتی؛ یعنی آقای قانعی‌راد فقط از دموکراسی پارلمانی دفاع نمی‌کرد و ساماندهی نظام سیاسی ایران را فقط از منظر دموکراسی پارلمانی نمی‌دید، هرچند او دموکراسی پارلمانی را به‌شدت قبول داشت و از این نظر جامعه‌شناس وبری شناخته می‌شد، ولی فراتر آمده بود. او متأثر از اندیشه‌های هابرماس بود و کتاب بسیار خوبی را به همراه دکتر علی پایا در مورد هابرماس تهیه کرد. قانعی‌راد از دموکراسی گفت‌وگویی و اهمیت گفت‌وگو، خصوصا در بخش‌های فعال جامعه دفاع می‌کرد. از مشارکت مردم دفاع می‌کرد. به عبارت دیگر او اصلا به دنبال یک دموکراسی ظاهری، باسمه‌ای و دموکراسی‌ای که از کالبد آن پوپولیسم بیرون بیاید نبود و به این معنا خیلی آشکار منتقد پوپولیسم بود و چند سخنرانی درخشان در نقد ترامپیسم داشت.
من خاطرات مشترکی به اندازه ۳۰سال با مرحوم قانعی‌راد دارم. اولین‌باری که با وی آشنا شدم، قانعی‌راد و من در دانشگاه تهران در مقطع فوق‌لیسانس تحصیل می‌کردیم. او در درس دکتر توسلی درباره جامعه مدرن از دیدگاه پارسونز کنفرانس داد. هیچ‌وقت از خاطرم نمی‌رود که این کنفرانس به‌قدری عالی بود که دکتر توسلی دو ساعت به او وقت داد که در دو نوبت بحثش را ارائه دهد. از همان‌جا می‌شد فهمید که جامعه‌شناسی ایران با فردی جدی روبه‌رو می‌شود. خاطره دیگرم با او این بود که در طول ۲۰ سال هروقت برای من یا پسرم مشکل درست می‌شد، او از اولین جامعه‌شناسانی بود که به منزل ما می‌آمد و با خانواده ما همراهی و همدلی می‌کرد. بسیار فرد جوانمردی بود. همین اواخر خود قانعی‌راد بیمار بود، اما خودش با وجود آن بیماری، دوستان جامعه‌شناس را گرد هم جمع کرد که همه با هم به خدمت استاد غلامعباس‌ توسلی برای بازدید عید برویم یا هروقت برهه‌های سخت از راه می‌رسید؛ مثل سال‌های ۸۴ و ۸۸ و ۹۲، مرحوم قانعی‌راد مشارکت جدی در مباحث داشت، بدون اینکه بهانه و توجیه بیاورد، به طور فعال در جلسات شرکت و بحث می‌کرد. مرحوم قانعی‌راد جامعه‌شناسی حوزه عمومی و مردم‌مدار را در ایران به‌شدت تقویت کرد و من اعتقاد دارم راه ایشان با نسل جدید جامعه‌شناسان پرقدرت ادامه پیدا خواهد کرد.

کشاندن دانش جامعه‌شناسی به عرصه اجتماعی
عباس عبدی: به نظر من، مهم‌ترین ویژگی دکتر قانعی‌راد این بود که او دانش جامعه‌شناسی را به یک عرصه اجتماعی کشانده و در ارتباط با مسائل مردم قرار داده بود؛ هم از حیث مشارکت در انجمن جامعه‌شناسی و تأسیس آن و هم از نظر طرح مسائل مهم اجتماعی. این دو حوزه، همان موضوعات مورد نیاز جامعه ماست و مرحوم قانعی‌راد به‌خوبی در این دو زمینه فعال بود.
حوزه تخصصی مرحوم قانعی‌راد جامعه‌شناسی علم بود؛ ولی آنچه برای من به‌عنوان کسی که علاقه‌مند به او و فعال در حوزه جامعه‌شناسی است، در درجه اول اهمیت قرار دارد، همین دو نکته‌ پیش گفته؛ یعنی کشاندن دانش جامعه‌شناسی به عرصه اجتماع و مسائل مردم و نیز مشارکت در تأسیس نهاد مدنی علم بود. او جامعه‌شناس کنشگر به این معنا بود که اعتقاد داشت جامعه‌شناسی علمی است که با مسائل جامعه ارتباط دارد. روشن است الزامات توجه به مسئله اجتماعی برای یک جامعه‌شناس، امری ضروری برای دانش او است؛ ولی برای یک دانشمند فیزیک و شیمی امری اخلاقی است. بنابراین، همین وجهه علمی او برای ما اهمیت داشت و در همه حوزه‌هایی که برای یک جامعه‌شناس حائز اهمیت بود، وارد می‌شد. شما می‌توانستید با عقاید او موافق یا مخالف باشید، این مسئله مهمی نبود؛ مهم این بود که او انرژی زیادی در پیشبرد این هدف علمی صرف می‌کرد. به خاطر دارم همان اولین‌باری که سال گذشته مرحوم قانعی‌راد از بیمارستان مرخص شد، با چند نفر از دوستان به منزلش رفتیم، نکته جالب برای من این بود که مرحوم قانعی‌راد بیش از آنکه بخواهد درباره بیماری‌اش که برای ما هم مهم بود، حرف بزند، از مسائل جامعه‌شناسی و این نوع حوزه‌ها گفت‌وگو می‌کرد و خیلی در بند بیماری نبود. جلسه دیگری که حدود دو، سه ماه پیش دوستان برای تقدیر و تشکر از ایشان ترتیب داده بودند نیز همین منوال را داشت؛ آنجا هم با اینکه از نظر جسمی تکیده شده بود، اما هنوز با انرژی و پرروحیه عمل می‌کرد و همین روحیه قوی و انرژی و کوشش او برای شکل‌گیری یک نهاد مدنی علمی و از همه مهم‌تر چالشی که با مسائل اجتماعی پیدا می‌کردند، جزء ویژگی‌های منحصربه‌فرد او بود. به‌هرحال مرگ حق است و می‌آید و دوستان دیگری هستند که باید کوشش کنند تا جایی که می‌توانند جای خالی او را پر کنند.

جامعه‌شناس مردم‌مدار
دکتر هادی خانیکی: شناختی که من از دکتر قانعی‌راد دارم، شامل این ویژگی‌هاست: اول اینکه جامعه‌شناسی عمیق در حوزه‌های کلاسیک و نظری بود؛ یعنی مجموعه‌ای از دانسته‌های پراکنده و سطحی نظریه‌ها و رویکردهای او را تشکیل نمی‌داد، به اندیشه و آرای جامعه‌شناسان کلاسیک به‌خوبی وقوف داشتند و این وقوف او همراه با تأمل و تفکر در اجزای این نظریه‌ها بود. به عبارت دیگر، قدرت تلفیق و کاربرد نظریه‌های بنیادین جامعه‌شناسی را داشت و با قوت و قدرت می‌توانست آن را به دانشجویانش در سطوح عالی منتقل کند.
دوم اینکه در عین حال یک تمرکز جدی بر حوزه جامعه‌شناسی داشت، به عبارت دیگر نسبت به استقلال و توانمندی جامع‌شناسی در برابر دانش‌های دیگر نظیر فلسفه و روان‌شناسی می‌اندیشید و ابایی هم از طرحش نداشت. در عین حال که به مفهوم واقعی کلمه جامعه‌شناس بود، اما از حوزه علوم دیگر هم مطلع بود، اما زاویه نگاهش جامعه‌شناسانه بود. شاید بشود گفت که در کنار این دو ویژگی که تسلط و تبحر او را در جامعه‌شناسی نشان می‌داد، وقوف و آگاهی‌های نسبتا جامعی از فرهنگ و تاریخ و تمدن ایرانی و اسلامی داشت و از‌ آنجایی که اصلا شاید بشود گفت یکی از مهم‌ترین مبانی ورود او به جامعه‌شناسی، جامعه‌شناسی علم بود و پیگیر دلایل زوال اندیشه علمی بعد از شکوفایی در تمدن ایرانی و اسلامی بود، به همین دلیل در تاریخ و ادبیات و فرهنگ ایران مطالعه و مداقه درخوری داشت. قانعی‌راد بر سنت‌داری و تبارداشتن جامعه‌شناسی ایرانی هم تمرکز داشت. به این اعتبار در اهتمام به گردآوری و تبیین داشته‌های جامعه‌شناسان معاصر ایرانی یا کسانی که در حوزه تغییرات اجتماعی و تحولات اجتماعی کارهای ارزنده‌ای داشتند، فکر می‌کرد و چه در قالب کار انجمن جامعه‌شناسی ایران و گروه‌های مختلفش و چه در قالب تحقیقات شخصی، به این مسائل اهتمام ویژه داشت. برخورد همدلانه در عین نقد علمی با چهره‌های شاخص و روشنفکران مؤثر معاصر مثل مرحوم دکتر علی شریعتی در کار قانعی‌راد کاملا گویاست. علاوه بر این در حوزه عمل کنشگری دکتر قانعی‌راد و ورود او به حوزه فعالیت در جامعه مدنی و تقویت نهادهای مدنی مثل انجمن‌های علمی و تخصصی و تلاش برای مسئله‌محورکردن دانش، آموزش و پژوهش علوم اجتماعی و ترغیب جامعه‌شناسی ایرانی به ورود صریح و مؤثر به حوزه مسائل و دغدغه‌های ملی و اجتماعی هم از ویژگی‌های ممتاز او بود. در واقع دفاع از جامعه‌شناسی مردم‌مدار و مسئله‌محور و پرداختن هزینه‌های لازم برای نگاه به جامعه‌شناسی از این منظر که طبیعتا فعالیت در حوزه عمومی، فعالیت در فضای رسانه‌ای، فعالیت بر سر مسائل حتی سخت و دشوار اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی ازجمله فعالیت‌های کم‌نظیر، شجاعانه و در عین حال مؤثر او در سال‌های اخیر بود.

عاشق شو ار نه روزی کار جهان سرآید
دکتر مسعود فراستخواه: یک ویژگی مرحوم قانعی‌راد، تمایز او به معنای بوردیویی (جامعه‌شناس فرانسوی) کلمه بود؛ یعنی قانعی‌راد اهل علمی مایل به تمایزداشتن بود. درواقع این تمایزداشتن به این صورت در وی متبادر می‌شد که مباحث را از آن خودش می‌کرد، حتی وقتی از نظرات دیگران استفاده می‌کرد، می‌کوشید که نقش خود را به آن بزند و این ویژگی سبب می‌شد که او فرد متمایزی باشد و این تمایز اهمیت او را به‌عنوان یک جامعه‌شناس شکل می‌داد. او حتی وقتی کتابی را می‌خواند، به‌جای اینکه صرفا راوی آن کتاب شود، اقتباس و تعبیر خود را از کتاب می‌پروراند. درواقع راوی دیگران نبود، بلکه بیشتر مفسر دیگران و تلفیق‌کننده بود. این ویژگی اهمیت او را برای جامعه‌شناسی ایران شکل داد. البته حافظه نیرومند او، گفتار و نوشتار روان او، بیانی که خشک نبود و وسواس نداشت، از ویژگی‌های بارز او بود و به نظر می‌رسد ذهن خسته امروز نیازمند زبانی شبیه به زبان قاطع او باشد و همین‌ها باعث می‌شد او بتواند با مخاطب خود ارتباط خوبی برقرار کند.
دومین ویژگی که اهمیت مرحوم قانعی‌راد را می‌تواند برای ما توضیح دهد، اجتماع‌سازی او بود که از قضا چیز کوچکی هم نبود. بسیاری از کنشگرانی که در حوزه جامعه‌شناسی کار می‌کنند، وظیفه‌شان صرفا تولید معنا نیست، بلکه شاید رابطه مهم‌تر از تولید معنا باشد. یکی از ویژگی‌های او اجتماع‌سازی بود. او می‌توانست اجتماع علمی ایجاد کند. او می‌توانست گروه و حلقه و ارتباط ایجاد کند و این سبب می‌شد او برای جامعه‌شناسی ایران مهم شود و این را می‌شد در انجمن جامعه‌شناسی و دیگر اماکن علمی نشان داد. البته این مسئله از ویژگی دیگر او ناشی می‌شود که همان برون‌گرایی بود. میل به موفقیت در قانعی‌راد بسیار بالا بود. او می‌خواست موفق شود، در انجمن جامعه‌شناسی وارد شد و تا ریاست انجمن پیش رفت. او علاقه داشت موفق شود و یک دانشمند برون‌گرا بود که میل به موفقیت داشت. با اینکه اهل معرفت بود و نشانه‌های عرفانی در خانواده پدری او بود، اما روحیه اعتزال و گوشه‌گیری و درون‌گرایی در وی نبود. مخصوصا من از نزدیک حس می‌کردم که در یکی، دو سال گذشته که متوجه بیماری شده بود، با روحیه بالایی سعی می‌کرد بر محدودیت‌های بدنی خود فائق آید و درگیری و فعالیتش با علم بیشتر شده بود. گاهی که تماشایش می‌کردم، احساس می‌کردم که به این شعر حافظ رسیده که می‌گوید: عاشق شو ار نه روزی کار جهان سرآید… نقش او را در موفقیت انجمن جامعه‌شناسی نیز نمی‌شود انکار کرد. بزرگانی در تأسیس انجمن تلاش کردند و قانعی‌راد نیز جزئی از آنها بود. میل به اجتماع‌سازی در قانعی‌راد سبب می‌شد که در انجمن جامعه‌شناسی نقش بسزایی داشته باشد و در دوره‌هایی که در انجمن مسئولیت برعهده گرفت، با علاقه بسیار تمام فرصت خود را وقف کار در انجمن کرد و شبکه اجتماعی انجمن را بیش از پیش توسعه داد. او در کنار زنده‌یاد دکتر عبداللهی و همچنین دکتر معیدفر و دکتر سراج‌زاده، دکتر توسلی و پیشینیان، این کار را توسعه دادند. ارتباط انجمن جامعه‌شناسی با بیرون از این انجمن و سازمان‌های دولتی و غیردولتی و مخاطب‌های عادی از تلاش‌های او بود و درواقع ارتباطات انجمن جامعه‌شناسی را توسعه داد و این همان‌چیزی بود که مرحوم قانعی‌راد در آن نظریه داشت.


🍃زنده|تجمع در ایرانشهر در اعتراض به تجاوز دسته‌جمعی به ۴۱ دختر این شهرستان

$
0
0

 


تجمع در ایرانشهر در اعتراض به تجاوز دسته‌جمعی به ۴۱ دختر این شهرستان

حدود ۵۰ نفر از مردم ایرانشهر در اعتراض به تعرض انجام شده به تعدادی از دختران این شهرستان در مقابل فرمانداری تجمع کردند و خواهان اشد مجازات برای ربایندگان شدند.

در همین رابطه مولوی محمد طیب ملازهی امام جمعه مسجد نور اهل سنت این شهر که اولین بار خبر این تجاوز دشته جمعی به ۴۱ دختر در این ششهرستان را اعلام کرده بود گفت: همگی ما در موضوع تجاوز به دختران دغدغه داریم اما هیچ کس اکنون حق تجمع ندارد.

 


چهره ابوعلی سینا از روی دفترچه‌های تامین اجتماعی حذف شد

چهره بوعلی سینا از روی دفترچه‌های تامین اجتماعی حذف شد. استاندار همدان  در اعتراض به این کار گفت: حذف چهره جهانی بوعلی سینا از روی دفترچه‌های تامین اجتماعی مصیبت است.حذف تصویر ابن سینا از روی دفترچه های بیمه تامین اجتماعی (+ عکس)

به گزارش ایسنا، «محمدناصر نیکبخت» استاندار همدان در جلسه قرارگاه اقتصاد مقاومتی این استان با بیان این مطلب گفت: حذف عکس این شخصیت جهانی بسیار جای تاسف دارد و بنده بخاطر این حرکت تاسف بار ناراحت شدم.

​استاندارهمدان گفت: در این زمینه اعتراض خود را بصورت مکتوب به دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، وزیر کشور، وزیرکار، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارش کردم و خواستار پیگیری شدم./عصر ایران



اختصاص ۲۰۰ سرور به تلگرام طلایی از محل بیت المال

عبدالصمد خرم‌آبادی دبیرکارگروه فیلترینگ اعلام کرد: ۲۰۰ سرور به تلگرام طلایی از محل بیت المال اختصاص داده شده تا به این وسیله تلگرام زنده بماند/.فارس


قائم مقام صدا و سیما: راهی برای واریز حق پخش پیدا نکنیم نمی‌توانیم بازی ایران و اسپانیا را پخش کنیم

علی‌اصغر پورمحمدی، قائم‌مقام صدا و سیما گفت: اگر تا چهارشنبه حق پخش تلویزیونی پرداخت نشود نمی‌توانیم بازی ایران و اسپانیا را پخش کنیم. حق پخش خریداری شده‌ اما به خاطر مشکلات، نتوانستیم واریز کنیم. نیاز به رایزنی جدی با بانک مرکزی برای یافتن راهی برای رساندن پول به شرکت مربوطه است.



ثبت رکورد جدید در بازار بورس اوراق بهادار تهران

با افزایش نقدینگی در بازار بورس اوراق بهادار تهران، شاخص کلی این بازار به بالاترین سطح رسیده و رکورد جدیدی را ثبت کرده است.
شاخص کلی بورس امروز یکشنبه (۲۷ خرداد) به بالای ۱۰۲ هزار و ۴۵۲ واحد رسید که بیشترین میزان از زمان شروع فعالیت تالار بورس تهران بوده است.




مسلمانان اهل سنت در تهران نمازخانه و مسجد ندارند

حجت نظری، عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه پیش از این نیز اعلام کردم لازم است برای مسلمانان اهل سنت مسجدی ساخته شود، گفت: حدود یک میلیون نفر از مسلمانان اهل سنت در تهران زندگی می‌کنند، اما نمازخانه و مسجد ندارند./ ایلنا



مطهری: شاید علم‌الهدی بتواند به کشف منبع پیامک‌های تهدی آمیز کمک کند

علی مطهری از هشدار علم الهدی به مجلس درباره تصویب FATF انتقاد کرد.

نایب رییس مجلس ایران در یادداشتی در ایسنا نوشت: «آقای علم الهدی امام جمعه مشهد به نمایندگان مجلس هشدار داده است که “حواستان جمع باشد که در تاریخ اسمتان دنبال مملکت فروشان نیاید و نگویند شما هم با تصویب FATF جزو مملکت فروشان بودید.”

او تاکید کرد که « اگر بنا بود نمایندگان مجلس تشخیص‌های آقای علم الهدی را ملاک تصمیم‌های خود قرار دهند امروز اثری از جمهوری اسلامی نبود و انقلاب اسلامی را دو دستی تقدیم آمریکا و اسرائیل کرده بودیم؛ چرا که همیشه انقلاب‌ها بیشترین ضربه را از ناحیه دوستان ناآگاه خود دریافت می‌کنند.»

مطهری همچنی افزود: «این گفته آقای علم الهدی شاید بتواند به کشف منشأ پیامک‌های بعضا تهدیدآمیز ارسالی از مشهد برای نمایندگان در ایام طرح لایحه مرتبط با FATF کمک کند.»


خانواده محمد ثلاث برای آخرین ملاقات فراخوانده شدند

 



خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید

اعتراض وکیل محمد ثلاث به روند غیر حقوقی این پرونده

$
0
0

زیتون– زینب طاهری٬ وکیل محمد ثلاث٬ با انتشار مواردی از تناقضات این پرونده که منجر به صدور حکم برای او شد٬ به این حکم اعتراض کرد.

۱۵ فروردین ماه امسال اعلام شد که محمد ثلاث به سه بار قصاص محکوم شده است.

محمد ثلاث متهم بود که در جریان درگیری مأموران پلیس با دراویش گنابادی در خیابان پاسداران تهران، با راندن اتوبوس به سمت مأموران انتظامی باعث کشته شدن سه تن از آنها شده است.

امروز خانواده محمد ثلاث٬‌ درویش زندانی٬ برای آخرین ملاقات به زندان فراخوانده شدند. 

وکیل محمد ثلاث در کانال تلگرامی‌اش خبر از وجود شاهدان جدیدی داد که حاضر به «شهادت شده‌اند که راننده اتوبوس را دیده‌اند و او یک مرد جوان بوده است.»

به گفته او همچنین «هیچ شاهد و فیلمی دال بر اینکه محمد ثلاث پشت اتوبوس بوده وجود ندارد.»

زینب طاهری همچنین تاکید کرد که از اتوبوس انگشت‌نگاری نشده و مدرکی دال بر گناهکاری او موجود نیست.

این وکیل دادگستری در ادامه به این موضوع اشاره کرد که به جای آنکه بازسازی صحنه جرم در محل وقوع حادثه و با حضور متهم٬ وکیل او٬ شهود ماجرا و پرسنل ناجا برگزار شود، بازسازی صحنه جرم بدون حضور متهم، وکیل او و شهود ماجرا و در محل اگاهی شاپور انجام شده است.

او این سوال را نیز مطرح کرد که با وجود تعداد زیادی دوربین در محل حادثه چرا هیچ‌کدام از فیلم دوربین‌های محل وجود ندارد؟ چرا هیچ شاهدی حتی از پرسنل ناجا حاضر نشد شهادت دهد او پشت فرمان اتوبوس بوده؟

وکیل محمد ثلاث در بخش پایانی به شکنجه محمد ثلاث اشاره و اعترافات اولیه او را حاصل از شکنجه دانست.

اولین جلسه رسیدگی به پرونده درگیری‌های خیابان گلستان پاسداران و کشته شدن سه مأمور نیروی انتظامی در دادگاه کیفری تهران بیستم اسفندماه سال گذشته به صورت علنی برگزار شد؛ اما پخش تلویزیونی آن ناگهانی قطع شد.

محمد ثلاث در این دادگاه با تاکید بر اینکه «نیروی انتظامی موظف است نظم را برقرار کند نه اینکه با چماق مردم را بزند» گفت: «۱۷ جای شکسته روی سر من وجود دارد آنها اول چندین ضربه به من وارد کردند و باعث عصبانیت من شدند.»

اسفندماه سال گذشته در جریان درگیری میان دراویش گنابادی و نیروی انتظامی در محدوده خیابان پاسداران تهران سه مامور پلیس کشته شدند.

در شب درگیری در ۳۰ بهمن ماه، یک اتوبوس به صف مأموران امنیتی حمله کرد.

در کیفرخواستی که محمد شهریاری، معاون دادستان و سرپرست دادسرای جنایی تهران خواند، محمدرضا ثلاث، یکی از دراویش گنابادی، به سه فقره قتل عمد متهم شد.

محمد ثلاث اما در جریان دادگاه با تاکید بر اینکه «اتهامات انتسابی را قبول ندارم»٬‌ ادامه داد: «شب پیش از حادثه یکی از برادران ایمانی‌ام به نام نعمت الله ریاحی با من بود اما صبح فردا او را به اتهام دزدی خودروی پراید دستگیر کردند. چگونه ممکن است شخصی که سه هکتار باغ دارد، خودرو بدزدد.»

در دومین جلسه رسیدگی به پرونده محمد ثلاث، که ۲۱ اسفندماه برگزار شده بود٬ او به قتل عمد سه مأمور انتظامی در درگیری‌های پاسداران متهم شد، نماینده مدعی‌العموم با رد اظهارات محمد ثلاث، او را به حمله «سازماندهی شده» به مأموران انتظامی متهم کرد.

جرئیات جدید از پیامک‌های تهدیدآمیز به نمایندگان مجلس

$
0
0

زیتون– برخی از نمایندگان مجلس خبر از دریافت ۲۰۰ تا ۶۰۰ پیامک تهدید آمیز در خصوص پیوستن ایران به «لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم» دادند.

محمد محمودی شاه‌نشین٬ عضو فراکسیون امید٬ در این رابطه به وب سایت اعتماد آنلاین گفت: «یک یا دو پیامک برای نمایندگان ارسال نشده است؛ برای بنده بیش از ۲۵۰ یا ۳۰۰ پیامک دریافت کردم و پیامک‌های ارسال شده با کد مشهد بیش از سایر کدها بود.»

به گفته او در هفته‌های اول با مهربانی و محبت پیام می‌دانند مبنی بر اینکه عدم تصویب قوانین مرتبط با fatf همراهی با شهدا است. هفته دوم با کمی تهدید عنوان می‌شد که آخرتتان را می‌بازید و استقلال و آزادی کشور مطرح است. اما روزهای آخر پیام می‌دادند که اگر مردید چطور می‌خواهید جواب خدا را بدهید.

محمودی شاه‌نشین در ادامه تاکید کرد که بخشی از این پیامک‌ها قطعا سازماندهی شده است و گروه‌های همگن و هم‌سو هستند اما بخشی از پیامک‌ها هم فردی است. برخی پیامک‌ها تکرار یک حدیث است که مشخص است سازماندهی شده است.

پیشتر علیرضا رحیمی٬ دیگر عضو فراکسیون امید مجلس٬ در توییترش خبر داده بود که پس از بررسی‌های صورت گرفته مشخص شد که حلقه‌ای تندرو در مشهد مسئول تهدید پیامکی نمایندگان مجلس است.

مصطفی کواکبیان از دریافت قریب به ۶۰۰ پیامک و پروانه مافی هم از دریافت ۱۴۰ پیامک تهدیدآمیز و حاوی کلمات توهین آمیز خبر دادند.

کواکبیان در گفت‌وگوی با ایسنا این سوال را مطرح می‌کند که پول این‌ها (پیامک‌ها) از کجا می آید؟ و بلافاصله بدون آنکه بصورت مستقیم به مبداء ارسال این پیامک‌ها اشاره کند، می‌گوید که« البته خوب است که تشکل های بسیج دانشجویی اینقدر دغدغه مند هستند، اما من هم جانبازم و دلم برای مملکت می سوزد. چرا به ما می‌گویند به خون شهدا خیانت نکنید؟! بدانید که شهدا قطعا از اینکه آمریکا چوب لای چرخ بانک‌های ما بگذارند، ناراحت خواهند بود.»

مافی نیر تصریح می‌کند که «شماره هایی که برای ما پیامک ارسال کرده اند، مشخص است و حتی معلوم است که آن ها را دسته ای برای مجموعه ای از نماینده ها ارسال کرده‌اند. چون در ابتدای برخی از آنان آمده بود که «آقای نماینده» و در برخی پیامک ها هم نام من را ذکر کرده بودند.»
اما فعالیت علیه نمایندگان به ارسال پیامک محدود نشد. معاون پارلمانی رییس‌جمهور با اشاره به اینکه «بخش‌های آشکار بحث‌های مجلس مربوط به من است و بخش های پنهان مجلس مربوط به دستگاه‌های ذی‌ربط بوده و از صلاحیت ما در دولت خارج است» گفت: «تعدادی از نمایندگان در جریان بررسی لایحه مقابله با تامین مالی تروریسم به من گفتند که عده‌ای به دفاترمان در شهرستان‌ها مراجعه و ما را تهدید کرده‌اند و بعضا هم گفتند برای ما پیامک‌های تهدیدآمیز ارسال شده است. من این مقدار خبر دارم ولی بررسی منشا ارسال پیامک‌ها در حوزه صلاحیت من نیست.»

لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم که ۲۰ خردادماه در مجلس به رای گذاشته شده بود با ۱۳۸ رای موافق و ۱۰۳ رای مخالف و ۶ رای ممتنع برای مدت دو ماه مسکوت ماند.

در حاشیه تصویب لایحه الحاق جمهوری اسلامی به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم نمایندگان اصولگرای مجلس در اعتراض به تصویب این لایحه چندین بنر و پلاکارد را بر زمین پهن کردند و با تجمع دور رییس مجلس شورای اسلامی دقایقی مانع ادامه کار مجلس شدند.

کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم، یکی از پیمان‌نامه‌های سازمان ملل متحد است که با هدف تشویق دولت‌ها و همکاری بین کشورها برای قطع منابع مالی گروه‌هایی که تروریستی توصیف می‌شود، در سال ۱۹۹۹ میلادی تصویب شد.

تاکنون ۱۸۷ کشور جهان به این کنوانسیون پیوسته‌اند.

تجمع مردم ایرانشهر در اعتراض به تعرض به دختران

$
0
0

زیتون– مردم ایرانشهر در اعتراض به تعرض انجام شده به تعدادی از دختران این شهرستان در مقابل فرمانداری تجمع کردند و خواهان اشد مجازات برای ربایندگان شدند.

به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان از فرماندار ، مسئولان امنیتی و قضایی خواستند تا متهمان و متجاوزان را در اسرع وقت دستگیر کنند و به مجازات برسانند.

معترضان خواستار معرفی عوامل ناامنی در ایرانشهر بودند.

روز جمعه خبر تجاوز به تعدادی از دختران ایرانشهری در تریبون نمازجمعه این شهر مطرح شد.

به گفته مولوی طیب٬ امام جمعه اهل سنت ایرانشهر٬ یک باند چهار نفره در این شهر دستگیر شدند که اعتراف کرده ۴۱دختر را دزدیدند و به آنها به صورت گروهی تجاوز کرده و بعد آن‌ها را رها کردند.

در حالی که تا کنون تنها ۳خانواده از قربانیان به دادگاه مراجعه و شکایت کرده اند.

علی موحدی‌راد٬ دادستان زاهدان٬ اما تجاوز به ۴۱ دختر در ایرانشهر را تکذیب کرد.

او با استناد به اینکه تنها «سه نفر شاکی خصوصی» تاکنون برای این موضوع به دادسرا مراجعه کرده‌اند٬ وقوع تجاوز گروهی در ابعاد وسیع را تکذیب کرد.

به گفته داستان زاهدان «اتهامات مطرح شده از سوی آنان مربوط به یکی دو روز اخیر نبود و یکی از خانم ها مدعی شد دی ماه پارسال، یکی دیگر اردیبهشت و دیگری خردادماه مورد تجاوز قرار گرفتند.»

علی موحدی‌راد در ادامه تاکید کرد که از سه شاکی یادشده فقط یک نفر حاضر به انجام معاینات پزشکی در پزشکی قانونی شده است.

 

 

تا مشخص شدن قاتل واقعی صبر کنید

$
0
0

زیتون– نامه‌ای سرگشاده از سوی جامعه درویشان گنابادی خطاب به خانواده جان باختگان ناجا منتشر شده که در آن خواستار صبر تا مشخص شدن راننده اتوبوس مرگ شده‌اند.

۱۵ فروردین ماه امسال اعلام شد که محمد ثلاث به سه بار قصاص محکوم شده است.

محمد ثلاث متهم بود که در جریان درگیری مأموران پلیس با دراویش گنابادی در خیابان پاسداران تهران، با راندن اتوبوس به سمت مأموران انتظامی باعث کشته شدن سه تن از آنها شده است.

امروز خانواده محمد ثلاث٬‌ درویش زندانی٬ برای آخرین ملاقات به زندان فراخوانده شدند. 

در نامه دراویش آمده است قریب به دو دهه است که ما درویشان گنابادی را با دروغ‌پراکنی و شایعه‌سازی، از نظر مذهب و دین و عقیده و مرام و مسلک روبروی مردم قرار داده‌اند تا در وقت مقتضی از سرکوب ما به دست مردم عزیز به منافع و مطامع خویش برسند و برای تشکل‌هاشان بودجه تعریف کنند و به مقام برسند و جیفه‌ی دنیوی‌شان را با خالی کردن توشه‌ی معنویت مردم پر کنند.

خانواده دراویش گنابادی در ادامه تاکید کردند به رغم تبلیغات منفی که علیه درویشان کرده‌اند تا ذهن شما را علیه ایشان بشورانند و مسموم کنند باید به استحضارتان برسانیم که درویشان گنابادی نیز در آن شب تلخ، پاره‌‌ای از تن خود را از دست دادند. سردار محمد راجی، درویش شریفی که در دوران جنگ تحمیلی از فرماندهان دلیر و شجاع بود تنها به دلیل اینکه درویش بوده است به دست عوامل همان اراده‌ی پشت‌پرده به شکلی دلخراش شکنجه و قصابی شد و جان باخت و با این حال حتی اجازه ندادند خانواده‌اش جنازه‌اش را ببینند و در خاکسپاری‌اش حاضر شوند. آنها که مسئول قتل سردار راجی بودند پیکر او را شبانه و غریبانه به خاک سپردند اما برای شهدای شما که پاره‌های تن و جگرگوشه ما درویشان نیز بوده‌اند مراسمی باشکوه برگزار کردند تا همچنان بذر نفاق و کینه بین ما و شما بکارند و بر طبل نفرت و دشمنی بکوبند.

امضا کنندگان این نامه در پایان این تقاضا را مطرح کرده‌اند که «با سعه‌ی صدر و صبوری، اجرای حکم قصاص آقای ثلاث را به تعویق بیندازید و از دادگاه بخواهید زمانی حکم قصاص او را به موقع اجرا بگذارد که پرونده‌ی او در یک دادرسی عادلانه و با حضور وکیل و طی کلیه‌ مراحل قانونی رسیدگی کامل شود زیرا اگر قاتل کسی دیگر بوده باشد، آنگاه خون ثلاث به ناحق بر زمین خواهد ریخت و نفع آن به جیب کسانی خواهد رفت که به تفرقه و دشمنی مردم با مردم نیازمند هستند.»

اولین جلسه رسیدگی به پرونده درگیری‌های خیابان گلستان پاسداران و کشته شدن سه مأمور نیروی انتظامی در دادگاه کیفری تهران بیستم اسفندماه سال گذشته به صورت علنی برگزار شد؛ اما پخش تلویزیونی آن ناگهانی قطع شد.

محمد ثلاث در این دادگاه با تاکید بر اینکه «نیروی انتظامی موظف است نظم را برقرار کند نه اینکه با چماق مردم را بزند» گفت: «۱۷ جای شکسته روی سر من وجود دارد آنها اول چندین ضربه به من وارد کردند و باعث عصبانیت من شدند.»

اسفندماه سال گذشته در جریان درگیری میان دراویش گنابادی و نیروی انتظامی در محدوده خیابان پاسداران تهران سه مامور پلیس کشته شدند.

در شب درگیری در ۳۰ بهمن ماه، یک اتوبوس به صف مأموران امنیتی حمله کرد.

در کیفرخواستی که محمد شهریاری، معاون دادستان و سرپرست دادسرای جنایی تهران خواند، محمدرضا ثلاث، یکی از دراویش گنابادی، به سه فقره قتل عمد متهم شد.

محمد ثلاث اما در جریان دادگاه با تاکید بر اینکه «اتهامات انتسابی را قبول ندارم»٬‌ ادامه داد: «شب پیش از حادثه یکی از برادران ایمانی‌ام به نام نعمت الله ریاحی با من بود اما صبح فردا او را به اتهام دزدی خودروی پراید دستگیر کردند. چگونه ممکن است شخصی که سه هکتار باغ دارد، خودرو بدزدد.»

در دومین جلسه رسیدگی به پرونده محمد ثلاث، که ۲۱ اسفندماه برگزار شده بود٬ او به قتل عمد سه مأمور انتظامی در درگیری‌های پاسداران متهم شد، نماینده مدعی‌العموم با رد اظهارات محمد ثلاث، او را به حمله «سازماندهی شده» به مأموران انتظامی متهم کرد.

Viewing all 6930 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>