Quantcast
Channel: سایت خبری‌ تحلیلی زیتون
Viewing all 6930 articles
Browse latest View live

دادستان اصفهان: همه افرادی که از تلگرام استفاده می‌کنند تحت تعقیب قرار می‌گیرند

$
0
0

زیتون– حسن رحیمی٬ دادستان اصفهان٬ خبر داد که «استفاده از تلگرام» قطعا به وسیله فیلترشکن انجام می‌شود و «فیلتر شکن عنوان جزایی داشته و قابل تعقیب و پیگیری است.»

به گفته دادستان اصفهان «همه افراد، سازمان‌ها و خبرگزاری‌هایی که از تلگرام استفاده می‌کنند تحت تعقیب قرار می‌گیرند.»

دهم اردیبهشت ماه بیژن قاسم‌زاده٬ بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران٬ دستور مسدودسازی پیام‌رسان تلگرام را صادر کرد.

او از ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی در ایران خواست این دستور را اجرا کنند و اعلام کرد که در غیر این صورت با پیام رسان‌ها برخورد خواهد شد.

بیش از چهل میلیون ایرانی کاربر شبکه پیام رسان تلگرام هستند.

حسن رحیمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به استفاده برخی از مراکز رسمی از تلگرام نیز گفت: «طبیعتا تصمیمی حاکمیتی مبنی بر استفاده نکردن از تلگرام گرفته شده و به همه سازمان‌ها، مراکز، دفاتر و خبرگزاری‌ها ابلاغ شده است. به دلیل مسائل خاصی که وجود دارد و مشکلات امنیتی که در این بستر متوجه کشور است، هیچ کس اجازه استفاده از تلگرام را ندارد.»

او همچنین تهدید کرد که همه افراد، سازمان‌ها و خبرگزاری‌هایی که از تلگرام استفاده می‌کنند اگر عنوان و گزارش شود مورد تعقیب قرار می‌گیرند.


درخواست ۲۰ نماینده مجلس برای رفع محدودیت سفر مولوی عبدالحمید

$
0
0

زیتون– ۲۰ نفر از نمایندگان در تذکری به وزرای اطلاعات و کشور خواستار رفع محدودیت در سفرهای مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، شدند.

این نمایندگان در تذکری کتبی این پرسش را عنوان کردند که «در شرایطی که کشور در برابر تهدیدات بیگانگان نیاز به تقویت و همبستگی ملی دارد علت ایجاد محدودیت در تردد و مسافرت‌های آقای مولوی عبدالحمید چیست؟»

در این تذکر که محمود صادقی٬ نماینده عضو فراکسیون امید مجلس٬ امروز رونوشت آن را در حساب کاربری توییتر خود منتشر کرده این تصمیم مراجع امنیتی «بسیار عجیب و تأسف‌برانگیز» توصیف شده و تأکید شده است که «حق تردد و جابه‌جایی از محلی به محلی دیگر از حقوق اساسی و بدیهی هر فرد است.»

این ۲۱ نماینده تأکید کرده‌اند که «به موجب اصول مختلف قانون اساسی از جمله اصل نوزدهم، مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند.»

خبر محدودیت سفر مولوی عبدالحمید٬ یکی از چهره‌های شاخص اهل سنت در ایران٬ پیشتر منتشر شده بود. او نه تنها از سفر به خارج از ایران محروم هست که حتی اغلب اجازه سفر به دیگر شهرهای ایران را نیز ندارد.

مولوی عبدالحمید در این رابطه گفته بود «برخی ارگان‌ها» تمایلی به مسافرت‌های داخلی و خارجی‌اش ندارند و او به همین دلیل در برخی از کنفرانس‌های دینی در خارج از کشور شرکت نکرده‌است.

امام جمعه اهل سنت زاهدان همچنین اعلام کرد که برای سفرش به شهرهای ایران «محدودیت‌هایی وجود دارد» اما این «محدودیت» به صورت رسمی به او ابلاغ نشده و «معمولاً به صورت غیررسمی» اعلام می‌شود.

 

ارتش آمریکا اجازه بستن تنگه هرمز را نمی‌دهد

$
0
0

زیتون– ارتش آمریکا اعلام کرد که تنگه هرمز در خلیج فارس باید به روی نفتکش‌ها باز بماند و آمریکا و متحدان آن برای این منظور آماده هستند.

کاپیتان ویل اوربان٬ یکی از سخنگویان ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده٬ این سخنان را در واکنش به تهدید «بستن تنگه هرمز» از سوی رییس جمهوری ایران٬ عنوان کرد.

کاپیتان بیل اوربان امروز (چهارشنبه) به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «نیروی دریایی آمریکا و متحدان آن در منطقه آماده‌اند که آزادی رفت و آمد و جریان آزاد تجاری را در هر کجا که قوانین بین‌المللی اجازه می‌دهد، برقرار کنند.»

حسن روحانی٬ رییس‌ جمهوری٬ با اشاره به سخنان مقام‌های آمریکایی در مورد تلاش برای قطع صادرات نفت ایران، گفته «اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود.»

روحانی ۱۲ تیرماه در دیدار با گروهی از ایرانیان مقیم سوئیس گفت: «آمریکایی‌ها مدعی شده‌اند که می‌خواهند به طور کامل جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند. آنها معنی این حرف را نمی‌فهمند، چرا که این اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود.»

او سپس افزود که «اگر شما توانستید، این کار را بکنید، تا نتیجه‌اش را ببینید.»

این سخنان رییس جمهوری تحسین قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، را به دنبال داشت که در نامه‌ای خطاب به حسن روحانی نوشت، دست او را می‌بوسد.

سلیمانی در نامه خود نوشته است: «آن چه از فرمایشات حضرتعالی در رسانه‌ها منعکس شد مبنی بر اینکه اگر نفت جمهوری اسلامی ایران صادر نشود، تضمینی برای صدور نفت کل منطقه نمی‌باشد…مایه مباهات و افتخار است.»

در پی خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و اعمال مجدد تحریم‌های این کشور علیه جمهوری اسلامی٬ صادرات نفت ایران مجددا مورد تهدید قرار گرفت.

پیشتر وزارت خارجه آمریکا پنجم تیرماه گفته بود کشورهای خریدار نفت ایران از آغاز ماه نوامبر (۱۳ آبان) و از سرگیری تحریم‌های آمریکا علیه تهران، باید تمام واردات خود از این کشور را متوقف کنند.

جمهوی اسلامی طی هفته‌های گذشته تلاش‌هایی را برای حفظ تعاملات اقتصادی با اروپا و آسیا، از جمله در زمینه فروش نفت که اقتصاد ایران به آن وابسته است، انجام داده‌ است.

با این حال گزارش‌های مختلفی در مورد نتیجه این تلاش‌ها منتشر شده که لزوما تصویر روشنی از شرایط پیش‌رو نمی‌دهد. با این حال مشتریان سابق ایران از جمله ژاپن و هند تمایلی به ادامه خرید نفت از ایران نشان نمی‌دهند.

🍃زنده|روحانی: بسته پیشنهادی سه کشور اروپایی مایوس‌کننده است

$
0
0

 

 


روحانی: بسته پیشنهادی سه کشور اروپایی مایوس‌کننده است

حسن روحانی در گفتگوی تلفنی با آنگلا مرکل بسته پیشنهادی سه کشور اروپایی را مایوس‌کننده دانست.

Risultati immagini per ‫حسن روحانی در گفتگوی تلفنی‬‎

او گفت: انتظار ارائه یک بسته روشن و صریح از سوی سه کشور اروپایی درباره برجام داشتیم. اگر نسبت به آینده امیدوار باشیم، به همکاری با اروپا ادامه خواهیم داد.

حسن روحانی همچنین در گفتگوی تلفنی با امانوئل مکرون نیز گفت: بسته پیشنهادی اروپا دربرگیرنده همه خواسته‌های ما نیست. امیدواریم مذاکرات فردا در وین، خواسته‌های ایران را برای ادامه همکاری در برجام تامین کند./ ایرنا


واکنش نیروی دریایی آمریکا به تهدید بستن تنگه هرمز

 



معاون دادستان کل کشور : موضوع رفع فیلتر توییتر بایگانی شد

معاون دادستان کل کشور اعلام کرد: موضوع رفع فیلتر توییتر قابل طرح در جلسه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه نیست و این درخواست در همان تاریخ بایگانی شده است.

روز گذشته وزیر ارتباطات پس از انتشار خبری مبنی بر در دستور کار قرار گرفتن فیلترینگ اینستاگرم گفت که موضوع پیگیری برخی برای «فیلتر» سرویس‌های مختلف اینترنتی تازگی ندارد و «رفع فیلتر» توییتر در صف انتظار جلسه کارگروه تعیین مصادیق قرار دارد./ایلنا



گرد و غبار سیستان و بلوچستان را فرا گرفت

محسن حیدری، ‌سرپرست اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان اعلام کرد که گرد و غبار ۴۰ شهر و ۸ هزار روستای سیستان و بلوچستان را فرا گرفته است‌.

حیدری افزود: « طوفان گردوخاک یکی از پدیده‌های مخرب جوی است که به لحاظ علمی شرایط خاصی دارد و زمانی گزارش می‌شود که سرعت وزش باد حداقل ۵۴ کیلومتر بر ساعت و دید افقی هم‌زمان نیز کمتر از هزار متر باشد.»/ایسنا


ترور یه روحانی اهل سنت در خاش


اعتراض ایران به آلمان، بلژیک و فرانسه به خاطر بازداشت دیپلمات ایرانی

وزارت خارجه جمهوری اسلامی در ارتباط با بازداشت یک دیپلمات ایرانی توسط پلیس آلمان، به کشورهای آلمان، بلژیک و فرانسه به شدت اعتراض کرده است.

Risultati immagini per ‫وزارت خارجه جمهوری اسلامی‬‎

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی گفت: «در پی دستگیری یکی از دیپلمات های کشورمان در کشور آلمان که به درخواست پلیس فرانسه صورت گرفته، سفرای فرانسه و بلژیک و کاردار سفارت آلمان (در غیاب سفیر) به وزارت خارجه فراخوانده شدند.»


صد هزار خودرو با تخلف وارد ایران شد


صدراعظم اتریش خواستار شفافیت کامل ایران درباره دیپلمات بازداشتی شد

صدراعظم اتریش در گفت‌وگو با حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران از او خواست که برای «شفافیت کامل» در مورد اتهام دخالت دیپلمات ایرانی در پرونده اقدام برای بمبگذاری در نشست سازمان مجاهدین خلق، با دولت اتریش همکاری کند.

سباستین کورتز درباره اسدالله اسدی، دیپلمات بازداشتی توسط پلیس آلمان ، گفت: «ما انتظار شفافیت کامل داریم و مایلم که از شما آقای رئیس‌جمهوری تشکر کنم که به ما اطمینان دادید برای شفاف‌سازی کمک خواهید کرد».

اسدالله اسدی روز یکشنبه در نزدیکی شهر آشافنبورگ واقع در ایالت بایرن آلمان دستگیر شد./بی‌بی‌سی فارسی


خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید

ترور یک عالم هل سنت

$
0
0

زیتون– مولوی عبدالشکور کرد (ترشابی) از علمای هل سنت٬ ساعاتی پیش ترور شد.

این روحانی اهل سنت مقابل مسجد جامع توحیدیه شهر خاش توسط افراد ناشناسی ترور شده است.

او فرزند مولوی عبدالستار٬ امام جمعه فقید اهل سنت خاش بود.

محمد احمدی بولاغ٬ معاون سیاسی اجتماعی فرماندار خاش٬ ضمن تایید این خبر به ایرنا گفت که عبدالشکور کرد (ترشابی) از نخبگان علمی و دانشگاهی، محقق و فعال در مبحث وحدت و انسجام اسلامی خاش بوده است.

معاون سیاسی اجتماعی فرماندار خاش ادامه داد که حادثه ترور این عالم اهل سنت برای مردم خاش ناگوار بوده و تلاش ها برای شناسایی و دستگیری متهمان ادامه دارد.

مراسم تشییع جنازه این روحانی اهل سنت خاش ساعت ۱۷ فردا با حضور مولوی اسماعیل زهی امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان و اقشار مختلف مردم و مسئولان در مصلی بزرگ اهل سنت این شهرستان برگزار می شود.خاش در ۱۸۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده است.

مجوز فعالیت بانک سرمایه‌گذاری اروپا در ایران صادر شد

$
0
0

زیتون– نمایندگان پارلمان اروپا به طرحی رای دادند که به «بانک سرمایه‌گذاری اروپا» اجازه می‌دهد با ایران همکاری کند.

در پی خروج دولت دونالد ترامپ از «برجام» و بازگشت تحریم‌های ایالات متحده علیه تهران، بانک سرمایه‌گذاری اروپا «نقش کلیدی» در تلاش‌های اتحادیه اروپا برای حفظ روابط مالی و تجاری با ایران دارد.

بانک سرمایه‌گذاری اروپا، ای‌آی‌بی، که بازوی سرمایه‌گذاری غیر سودآور اتحادیه اروپا است، ستون اصلی تلاش‌های اتحادیه اروپا برای حفظ روابط تجاری خود با ایران، در تقابل با تحریم‌های جدید آمریکا، را تشکیل می‌دهد.

قانون‌گذاران اروپا با تصویب مجوز فعالیت بانک سرمایه‌گذاری اروپا در ایران، بر تلاش‌های مخالفان پیروز شدند و تلاش های خود برای حفظ برجام، پس از خروج آمریکا، را زنده نگاه داشتند.

با این حال رویترز نوشت که این تصمیم نمایندگان پارلمان اروپا الزام‌آور نیست. پیش از این گفته شده بود این بانک «مخالف» انجام همکاری‌ها است.

ایران در زمستان گذشته به طور بالقوه به فهرست کشورهای واجد شرایط برای فعالیت بانک سرمایه‌گذاری اروپایی افزوده شده بود، ولی ارتقاء این موقعیت باید به تصویب دولت‌ها و پارلمان اروپا می‌رسید.

فرمانده کل سپاه: دشمن می‌فهمد استفاده از تنگه هرمز برای همه یا هیچ‌کس چه معنایی دارد

$
0
0

زیتون– محمدعلی جعفری٬ فرمانده کل سپاه پاسداران٬ گفت که «شرایط عملی شدن تهدید رییس جمهوری» وجود دارد.

فرمانده کل سپاه امروز  با اشاره به «مواضع قاطعانه رییس‌ جمهوری» در برابر «شیطنت اخیر آمریکایی‌ها در طراحی تحریم‌های جدید نفتی علیه ایران» نسبت به عملی شدن آن در صورت لزوم و تاکید بر همراه بودن آحاد مردم و مسئولین نظام در این زمین٬ اظهار امیدواری کرد.

پیشتر حسن روحانی٬ رییس‌ جمهوری٬ با اشاره به سخنان مقام‌های آمریکایی در مورد تلاش برای قطع صادرات نفت ایران، گفته «اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود.»

روحانی ۱۲ تیرماه در دیدار با گروهی از ایرانیان مقیم سوئیس گفت: «آمریکایی‌ها مدعی شده‌اند که می‌خواهند به طور کامل جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند. آنها معنی این حرف را نمی‌فهمند، چرا که این اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود.»

او سپس افزود که «اگر شما توانستید، این کار را بکنید، تا نتیجه‌اش را ببینید.»

این سخنان رییس جمهوری تحسین قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، را به دنبال داشت که در نامه‌ای خطاب به حسن روحانی نوشت، دست او را می‌بوسد.

سلیمانی در نامه خود نوشته است: «آن چه از فرمایشات حضرتعالی در رسانه‌ها منعکس شد مبنی بر اینکه اگر نفت جمهوری اسلامی ایران صادر نشود، تضمینی برای صدور نفت کل منطقه نمی‌باشد…مایه مباهات و افتخار است.»

در پی خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و اعمال مجدد تحریم‌های این کشور علیه جمهوری اسلامی٬ صادرات نفت ایران مجددا مورد تهدید قرار گرفت.

پیشتر وزارت خارجه آمریکا پنجم تیرماه گفته بود کشورهای خریدار نفت ایران از آغاز ماه نوامبر (۱۳ آبان) و از سرگیری تحریم‌های آمریکا علیه تهران، باید تمام واردات خود از این کشور را متوقف کنند.

جمهوی اسلامی طی هفته‌های گذشته تلاش‌هایی را برای حفظ تعاملات اقتصادی با اروپا و آسیا، از جمله در زمینه فروش نفت که اقتصاد ایران به آن وابسته است، انجام داده‌ است.

با این حال گزارش‌های مختلفی در مورد نتیجه این تلاش‌ها منتشر شده که لزوما تصویر روشنی از شرایط پیش‌رو نمی‌دهد. با این حال مشتریان سابق ایران از جمله ژاپن و هند تمایلی به ادامه خرید نفت از ایران نشان نمی‌دهند.

روز گذشته ارتش آمریکا اعلام کرد که تنگه هرمز در خلیج فارس باید به روی نفتکش‌ها باز بماند و آمریکا و متحدان آن برای این منظور آماده هستند.

کاپیتان ویل اوربان٬ یکی از سخنگویان ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده٬ این سخنان را در واکنش به تهدید «بستن تنگه هرمز» از سوی رییس جمهوری ایران٬ عنوان کرد.

کاپیتان بیل اوربان روزگذشته (چهارشنبه) به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «نیروی دریایی آمریکا و متحدان آن در منطقه آماده‌اند که آزادی رفت و آمد و جریان آزاد تجاری را در هر کجا که قوانین بین‌المللی اجازه می‌دهد، برقرار کنند.»

اظهار یاس رییس جمهوری ایران از بسته پیشنهادی اروپا

$
0
0

زیتون– حسن روحانی٬ رییس‌ جمهوری ایران٬ بسته پیشنهادی سه کشور اروپایی در مورد ادامه روند همکاری ها در برجام را مایوس کننده دانست.

حسن روحانی عصر امروز (پنجشنبه) در تماس تلفنی با صدر اعظم آلمان، ضمن اشاره به ارائه بسته پیشنهادی سه کشور اروپایی در ارتباط با چگونگی عمل به تعهدات و همکاری هایشان در برجام، آن را مایوس کننده عنوان کرد و گفت: «متاسفانه در بسته پیشنهادی ارائه شده راهکار عملیاتی و شیوه مشخصی برای ادامه همکاری‌ها وجود نداشت و یک سری تعهدات کلی در حد بیانیه‌های سابق اتحادیه اروپا عنوان شده بود.»

روحانی با بیان این که برجام یک تعهد متقابل و دوطرفه بوده و بعد از حدود دو ماه انتظار ارائه یک برنامه روشن از سوی سه کشور اروپایی داشتیم، اظهار امیدواری کرد اجلاس فردای وزرای ۵ کشور اروپایی در وین، پیام صریح، روشن و امیدوار کننده ای برای ادامه برجام به همراه داشته باشد.

رییس جمهوری ایران با اشاره به خروج یکجانبه آمریکا از برجام و فرصت محدودی که در اختیار اروپا قرار گرفت تا مواضع خود را به طور روشن و صریح درباره چگونگی ادامه برجام اعلام کنند، ادامه داد که پس از خروج آمریکا از برجام مشکلاتی در زمینه اقتصادی، روابط بانکی و نفتی ایجاد شده و شرکت های سرمایه گذار در ایران برای ادامه فعالیتشان دچار تردید شدند.

صدراعظم آلمان نیز در این گفتگوی تلفنی، با اشاره به این که در بسته پیشنهادی به ایران موضوعات کلی و اصولی مورد اشاره قرار گرفته و در زمینه جزئیات باید گفتگوها ادامه پیدا کند، گفت: «آن چه اهمیت دارد این‌است که می دانیم و یقین داریم می خواهیم در برجام بمانیم و معتقدیم باید با آرامش ادامه روند گفتگوها به انجام برسد.»

حسن روحانی در همین مورد با رییس جمهوری فرانسه نیز تماس گرفت. او با اشاره به بررسی بسته پیشنهادی سه کشور اروپایی درباره برجام از سوی ایران، بر ضرورت توجه جدی به نکات مد نظر و تامین خواسته‌های جمهوری اسلامی ایران برای ادامه روند همکاری‌ها در اجلاس فردای وزرای خارجه ۵ کشور در وین تاکید کرد.

رییس جمهوری آمریکا در تماسی تلفنی با امانوئل مکرون تلاش فرانسه در روند حفظ برجام در ماه‌های گذشته را مثبت دانست٬ اما تاکید کرد که بسته پیشنهادی اروپا درباره ادامه روند همکاری‌ها در برجام دربرگیرنده همه خواسته‌های ما نیست و امیدواریم روند مذاکرات وزرای ۵ کشور فردا در وین، بتواند خواسته‌های ایران را برای ادامه همکاری در برجام تامین کند.
رییس جمهوری ایران با اشاره به فعالیت‌های اقتصادی و روابط بانکی و مشکلات به وجود آمده برای برخی شرکت‌های اروپایی در پروژه‌های ایران، بواسطه خروج یکجانبه آمریکا از برجام، گفت: «انتظار ما از اروپا ارائه یک برنامه عملیاتی روشن و دارای زمان بندی تا بتواند نقشی جبران کننده در قبال خروج آمریکا داشته باشد.»
امانوئل مکرون نیز در این مکالمه تلفنی با اشاره به اراده فرانسه برای پایبندی به تعهدات خود در برجام، بر ضرورت تلاش برای ادامه همکاری‌ها و گفتگو‌های فی مابین برای تداوم این توافق مهم تاکید کرد.
رییس جمهور فرانسه با بیان اینکه اروپا برای حفظ برجام به تلاش‌های خود ادامه می‌دهد، افزود: «نشست وزرای ۵ کشور در وین می‌تواند توازن خوبی میان موضوعات سیاسی و اقتصادی برای ادامه روند همکاری ایجاد کند.»

 


هجدهِ طلایی

$
0
0

مرتضی پرورش معلم است. سال‌هاست در روستایی نزدیک همدان ادبیات درس می‌دهد. جایی که درس می‌دهد معمولی نیست و شاگردانش هم معمولی نیستند. روایت مرتضی پرورش را بخوانید تا ببینید هنوز رسومی هست که از بین نرفته؛ رسمِ عیاری.

رسماً «مهاجران» است، اما محلی‌ها «ماران» می‌گویند. معمولاً جزوِ آخرین روستاهایی است که معلّمان در سازمان‌دهیِ سالانه انتخاب می‌کنند. تعدادی معلّم پایِ‌ثابت هم دارد. معلمی در ماران اخصّ است از معلمی به‌معنای عامِ کلمه.

ذاتاً یاغی هستند و اسطوره‌هایشان را می‌ستایند. اخلاق در آن‌جا معنای خودش را دارد. خون عنصری مهم در فرهنگ مارانی‌هاست: خون عشیره برایشان حکم ناموس دارد. برای همین است که هیچ‌گاه از خون نمی‌گذرند. اگر به یک مارانی اهانت شود، نه اولیای مدرسه و نه مراجع قانونی مطلع نمی‌شوند؛ اما تسویه‌حساب به فردا نمی‌ماند. و در این تسویه‌حساب‌ها بهای سنگین می‌پردازند. آبرو برایشان از جان پربهاتر است. مناسبات خانواده مقدس‌ترین اعتقادشان است. و این اعتقاد مقدس سنّ‌وسال نمی‌شناسد.

کودکی‌ام پر است از صدای پدر درباره حکایت‌های حماسیِ عیاران «ماران». با آن سردسته‌های نامی که ریشه بسیاری از وقایع زندگی‌شان را بعدها در افسانه‌های محلی و ملی و گاهی در اساطیر بازجُستم. مَمّد مارانی را با قدِّ بلندش چه‌قدر دوست داشتم وقتی یاغی شده‌بوده و برای گرفتنش قزاق از تهران گسیل می‌کنند. یک‌تنه، برنو بر این کتف و تازه‌عروس بر ترکِ اسب به‌سمت کجا می‌تاخته و قزاق‌ها دنبالش. در خرابه‌ای دهنه اسب را می کشد و دختر را مثل پرّ کاهی از ترک اسب بر زمین می‌گذارد تا رهوارتر بتازد: «می‌آیم دنبالت. این‌ها دنبال من‌اند، به تو کار ندارند.» پاشنه که می‌کوبد، اسب پرواز می‌کند. دختر ضجّه می‌زند: «می‌گفتند غیرتی‌تر از محمد توی ماران نیست؛ این بود غیرتت؟» این حرف نه فقط بر خودش، که بر اسب هم گران می‌آید که همان دم گردن رقّ می‌کند و برمی‌گردد سمت تازه‌عروس. مَمّد مارانی خم شده‌بوده تا دخترک را باز مثل پرّ کاه بلند کند که سردسته قزاق داغش می‌کند. جنازه را بارِ اسب می‌کنند و می‌برند؛ پاهایش بر زمین کشیده می‌شده. رضاشاه جنازه را که می‌بیند، یک کشیده به قزاق می‌زند و درجه‌اش را می‌کَند: «چه‌طور دلت آمد چنین جوانی را بزنی؟ این را باید زنده می‌آوردی پیش من.»

یک‌بار با ماشین پدر به روستایی رفتیم. چهارپنج‌ساله بودم. خانه پیرزنی، لب جاده و با فاصله از دیگر خانه‌ها. پیرزن مهر و محبت خالص بود. نسبتی خانوادگی داشتیم. دو تخم‌مرغ رنگی و جورابی پشم‌بافت به من داد، هرچند از عید گذشته‌بود. مادر جوراب را چند سال بعد از کمد درآورد و پوشیدمش. پدر قصه پیرزن را گفت. زن جوانی بوده و پسر بزرگش شیرخواره بوده. شوهر به کاری بوده که گاهی چند روز از خانه غایب می‌شده؛ زن جوانش آن‌قدر شرزه بوده که شوهر دل‌نگرانش نباشد. شب سردسته‌ی عیارانِ ماران با سه یارش از دیوارهای خانه سرازیر می‌شوند. انبار را باز می‌گشایند و نه‌چندان کم‌صدا بر پشت اسب‌هاشان بار می‌زنند. از زنی جوان با بچه شیرخواره به آغوش چه برمی‌آید؟ زن بیدار می‌شود و درمی‌یابد به دزدی آمده‌اند. کودک را می‌آورد روی مهتابی. نیشگونش می‌گیرد. طفلک گریه سرمی‌دهد و خانه را روی سر می‌گذارد. زن بلندبلند قربان‌صدقه‌اش می‌رود: «گریه نکن شیره جانم! عزیزکم! گرسنه‌ای؟ بگذار ببینم دایی‌ات چیزی در خانه باقی می‌گذارد برایت بیاورم.» سردسته می‌شنود و دستور می‌دهد هرچه را برداشته‌اند، برگردانند. می‌گوید: «این زن وظیفه برادری بر عهده‌ام گذاشت. از این خانه نمی‌شود چیزی برد.»

زن نمی‌گذارد بروند؛ شبانه مهمانشان می‌کند. از آن روز تا پایان عمرِ سردسته مارانی، تمام حقوق خواهربرادری بین آن دو رعایت می‌شده‌است. زن مال مال‌باختگان را هم به وساطت بهشان برمی‌گردانده.

این شمایل اساطیری و پهلوانی چندان دیگر در مهاجران به‌دید نمی‌آید، یا شاید با این وسعت افسانه‌ای دیگر نه. اما در زمینه‌ای محدود، در ابعادی کوچک‌تر هنوز خود می‌نمایاند. مثلاً در ابعاد دانش‌آموزی دوازده‌ساله شاید. که هم‌زمان که زخم عمیق چاقو بر گردن و سینه‌اش هست، اما شاگرد اول یا دوم مدرسه هم هست. در ماران رابطه معکوس لات‌بودن و درس‌خوان‌نبودن، مانند مدارس شهری، معنا ندارد. آزمون نیمه سال بود. همه سؤال‌ها را درست جواب داده‌بود و روی تنهاسؤال چهارگزینه‌ایِ برگه‌اش خم مانده‌بود. رقیبش، چهار صندلی جلوتر، او هم با سری خم بر برگه آزمون، در سؤالی دیگر وامانده‌بود. هر دو با بیست فقط یک جواب فاصله داشتند. پسرک دستش را بالا گرفت و اجازه خواست. وقتی می‌گفت آب بخورم، اطمینان داشتم که فقط می‌خواهد آب بخورد. گفتم استرس دارد و لازم است برود. اجازه دادم. رفت و آمد. چند دقیقه بعد بلند شد و برگه را تحویل داد و رفت. جواب را یافته‌بود. رقیبش هنوز سر در برگه داشت که وقت تمام شد. ساعتی بعد در دفتر بودم که در زدند. پسرک بود. گفت: «آقا اجازه! می‌شود برگه‌ام را بدهید؟» برای چه می‌خواست؟ برگه را بیرون کشیدم و بیستش را نشانش دادم. خودکارش را از جیب شلوار بیرون آورد و روی جواب درست سؤالِ چهارگزینه‌ای خط کشید. گفت: «رفتم دست‌شویی، از محمد تقلب کردم. نوزده بدین.» رقیبش را می‌گفت. گفتم: «یک نمره هم برای تقلب کم می‌کنم؛ هجده.» گفت: «بله آقا! هجده.» و رفت. فهمیدم مارانی‌ها توهین خودشان به خودشان را هم تحمل نمی‌کنند. طلایی‌ترین هجدهی بود که در تمام دوران تدریسم داده‌ام. درس زندگی‌ام است.

منبع: جامعه نو

قطعی برق‌ و خاموشی دولت

$
0
0

زیتون-سینا پاکزاد: خاموشی‌های گسترده به دلیل گرمای هوا و کمبود برق موجب شد که ساعات کار ادارات استان تهران از امروز شنبه تغییر یابد و کارمندان به طور بی‌سابقه‌ای ساعت ۶ صبح در محل کار حاضر شوند. بحث‌های بسیاری درباره پیامدهای اجتماعی این تصمیم در جامعه آغاز شده اما مهم‌تر از همه، شرایط اضطراری ایران است که دولت را مجبور کرده و چنین تصمیم‌هایی را اتخاذ کند.

حدود دو هفته است که قطعی برق زندگی مردم ایران به‌خصوص پایتخت‌نشینان را تحت تاثیر قرار داده و مقام‌های مسئول در وزارت نیرو با اظهار اینکه «خاموشی برنامه‌ریزی‌شده نداریم» زیر بار کاستی تامین برق نرفتند. تا اینکه چند روز پیش یکی از مقام‌های شرکت توانیر در گفت‌وگو با رسانه‌ها اظهار داشت که خاموشی برنامه‌ریزی شده پس از ۲۰ سال به کشور بازگشته است.

علاوه بر قطعی برق، بعضی از مردم می‌گویند که با نوسان برق مواجه هستند و بخشی از روشنایی‌ها و پریزها از مدار خارج شده و بخشی دیگر جریان برق دارد. این نوسان برق به وسایل برقی آسیب وارد می کند؛ آن هم در شرایطی که بحران قیمت ارز قیمت لوازم خانگی را بطور چشم‌گیری افزایش داده است

علاوه بر قطعی برق، بعضی از مردم می‌گویند که با نوسان برق مواجه هستند و بخشی از روشنایی ها و پریزها از مدار خارج شده و بخشی دیگر جریان برق دارد. این نوسان برق به وسایل برقی آسیب وارد می‌کند؛ آن هم در شرایطی که بحران قیمت ارز قیمت لوازم خانگی را بطور چشم‌گیری افزایش داده است.

نبود سرمایه گذار و احتمال وخیم تر شدن شرایط

ظرفیت تولید برق کشور ۷۸ هزار و ۷۲۶ مگاوات است که ۸۱ درصد آن با نیروگاه های حرارتی و ۱۵ درصد آن با نیروگاه های برق آبی تامین می شود. این درحالی‌ست که با توجه به کاهش بارش در ایران، تنها ۵۰ درصد نیروگاه های آبی قادر به فعالیت هستند. از سوی دیگر، شرکت مدیریت شبکه برق ایران طی گزارشی از افزایش چشم‌گیر میزان مصرف برق خبر داده است. به عنوان مثال، روز پنجم تیرماه امسال مصرف برق نسبت به روز مشابه سال گذشته ۲۸ درصد افزایش داشته است.

اتلاف حدود ۱۰ درصدی برق در شبکه کشور نیز یکی از مشکلاتی است که موجب می‌شود تولید ۶۰ هزار مگاواتی نیروگاه های ایران جوابگوی مصرف نباشد. علاوه بر این، سوء مدیریت وزارت نیرو و سرمایه‌گذاری نشدن در بخش‌های نیروگاهی موجب بروز شرایط کنونی شده است.

کمبود برق بار دیگر عدم موفقیت ایران در راه اندازی انرژی‌های تجدیدپذیر را مطرح می کند. سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در تولید انرژی کشور ۰.۴۶ درصد است. حتی بازدهی نیروگاه‌های حرارتی نیز از آغاز ریاست جمهوری حسن روحانی تا کنون تنها ۰.۵ درصد افزایش داشته است.

در شرایطی که در ماه‌های اخیر کشور با اعتراض های سراسری روبرو بوده است، قطعی و نوسان برق می‌تواند با تحت تاثیر قرار دادن زندگی مردم و افزایش نارضایتی عمومی، امنیت عمومی را تهدید کند

ششمین برنامه توسعه دولت را موظف کرده که برای حفظ محیط زیست منابع پاک را توسعه دهد. با برداشته شدن بخشی از تحریم های هسته‌ای ایران، چشم‌انداز جذب سرمایه در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر، ۱۰ میلیارد دلار برای سال ۲۰۱۸ ، و ۶۰ میلیارد دلار برای سال ۲۰۲۵ درنظرگرفته شد. سال گذشته نیز در خبرها اعلام شد که شرکت سرمایه‌گذاری کوئرکاس، که یکی از شرکت‌های فعال در زمینه انرژی تجدیدپذیر است، بیش از نیم میلیارد یورو در پروژه نیروگاه های خورشیدی در ایران سرمایه‌گذاری خواهد کرد. حالا با خارج شدن امریکا از برجام این سرمایه‌ها به احتمال قوی جذب نخواهند شد و سیستم برق کشور مجبور است با نیروگاه‌های فرسوده کنونی ادامه کار دهد.

بر اساس قانون حمایت از صنعت برق مصوب آبان ۱۳۹۴، تعرفه انشعاب های برق باید به هزینه تمام شده برسد. چون در روستاها یک دهم و در شهرها یک سوم هزینه انشعاب برق از مشترکین دریافت می‌شود. بر این اساس، وزارت نیرو در نیمه دوم سال ۱۳۹۶ هزینه انشعاب را ۲۵ درصد افزایش داد اما این افزایش قیمت با مخالفت مجلس روبرو و متوقف شد.

اما مصوبه دیگر هیات دولت، مبنی بر اجازه یافتن وزارت نیرو برای افزایش ۷ درصدی تعرفه آب و برق محقق شد و از اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ به اجرا درآمد. با این وجود وزارت نیرو که یکی از پول‌سازترین وزارتخانه های ایران است از کمبود بودجه گلایه دارد. یکی از نشانه‌های کمبود بودجه آن است که بخشی از حقوق کارکنان شرکت برق به صورت کارت خرید به آنها داده می شود.

تهدید جان مردم با قطع برق

مردم استان‌های مختلف از جمله فارس، خراسان رضوی، کردستان، اصفهان و تهران در روزهای اخیر بیش از همه از اعلام نشدن زمان قطعی برق گلایه داشته اند. چون سال هاست که ایران با قطعی جدی برق مواجه نیست و امکاناتی برای مواقع بی برقی درنظر گرفته نشده است. به عنوان نمونه، همه ساختمان‌های بلندمرتبه ایران از برق اضطراری برخوردار نیستند، جان بیماران در اتاق‌های عمل تهدید می‌شود، چراغ های راهنمایی و رانندگی از کار می افتند و درهای برقی پارکینگ ساختمان‌ها و مغازه‌ها باز نمی‌شود.

این درحالی‌ست که بروز خشکسالی از بیش از یک دهه پیش اعلام شده بود. هنگامی که برخی نمایندگان مجلس از جمله جاسم شدیدزاده، نماینده مردم اهواز نسبت به این پدیده هشدار داده بود و هیچکس نشنیده بود.

قطعی گسترده و ناگهانی برق چنان تهدیدهای انسانی برای یک کشور محسوب می شود که حتی افرادی که به عمد در سیستم‌ها اخلال ایجاد می کنند حاضر به انجام آن نیستند. این شرایط یادآور مستند Zero Days است که درباره ویروس استاکس‌نت ساخته شده است. در این مستند یکی از منابع سازمان امنیتی امریکا اظهار می دارد که به دلیل پیشگیری از احتمال ایجاد فجایع دیگری با ویروس‌های مشابه در آینده حاضر به فاش کردن اطلاعات شده است. چون در صورتی که چنین ویروس‌هایی زیرساخت‌های ایران همچون برق را هدف قرار دهد فاجعه انسانی به وجود می‌آید.

در شرایطی که در ماه ‌های اخیر کشور با اعتراض‌های سراسری روبرو بوده است، قطعی و نوسان برق می‌تواند با تحت تاثیر قرار دادن زندگی مردم و افزایش نارضایتی عمومی، امنیت عمومی را تهدید کند. مردمی که در سال‌های اخیر سیاست‌های ریاضت اقتصادی را تحمل کرده‌اند نمی‌خواهند به سال‌های جنگ ایران و عراق برگردند. ،اما حکومت ایران این روزها هیچ هشدار پیش از موعد و تهدیدی را جدی نمی‌گیرد.

سفر دیپلماتیک روحانی، نومید از اروپا و نگران از آمریکا

$
0
0

‎حسن روحانی رئیس جمهور ایران، در شرایط ویژه ای به سفر اروپا رفت. در شرایطی که غول تورم و گرانی و نابسامانی اقتصادی و برخی ناآرامی ها و انتقادات داخلی، روحانی را به شدت تحت فشار قرار داد وحتی بعضی ازچهره‌های نظامی و سیاسی، موضوع ضرورت استیضاح رییس جمهور را بر سر زبان‌ها انداختند. از طرف دیگر، آمریکا از تمام ابزارهای سیاسی، اقتصادی و تبلیغاتی بهره گرفت تا بیشترین فشار ممکن بر ایران اعمال شود. البته اسراییل نیز در این مسیر دونالد ترامپ را یاری داد و شرایط سختی دولت روحانی رقم خورده است.

در این میان همراهی نفتی روسیه و عربستان نیز کار دست ایران داده و این روزها ایرانیان، حرفی جز گرانی، بحران ارزی، زراندوزی و دلاراندوزی و فساد اقتصادی ندارند. در چنین فضای ملتهب و نگران‌کننده‌ای بود که روحانی، راه سوئیس و اتریش را در پیش گرفت تا به‌زعم خود، علاوه بر جذب همکاری‌های اقتصادی و سیاسی، نشان دهد که برخلاف خواسته‌های واشنگتن، ایران منزوی نشده و با ثروتمندترین کشورهای اروپایی رابطه دارد.

او همچنین به دنبال آن بود تا با استفاده از ظرفیت لابی‌گری و دیدار، کشورهایی همچون آلمان، فرانسه و انگلیس را ترغیب به موضع‌گیری در برابر آمریکا کند و از آن سو با همراهی چین و روسیه، هم برجام را نجات دهد، هم آمریکا را در موقعیت یک کشور شکست‌خورده نشان دهد! این در حالی است که واقعیت صحنه‌ی جهانی، چیزی غیر از این را نشان می دهد و طراحی معادلات روابط بین الملل، بر اساس خواست‌ ها و آرزوهای یک کشور تحت فشار خاورمیانه ای پیش نمی رود. آن هم کشوری که بر اساس آموزه های ایدیولوژیک، هر سال چند بار پرچم آمریکا را به آتش می‌کشد و با خونسردی تمام، از ضرورت نابودی کشوری سخن به میان می آورد که از منظر روابط بین‌الملل، دارای مشروعیت است. البته مشکل ایران از دید غربی‌ها فقط این نیست و اهداف تبلیغاتی ایران، بارها غرب را نگران کرده است. از یک طرف تلاش برای هسته‌ای شدن و از طرف دیگر تهدیدات موشکی و مداخله در عراق، سوریه، لبنان و یمن.

از بوسه‌های روحانی تا بوسه‌های سلیمانی
‎روحانی در سفر به سوئیس، در سخنرانی خود، دقیقا مانند تندروهای اصولگرا در مورد اسراییل صحبت کرد. علاوه بر این، در بیانی تلویحی، تهدیداتی در مورد صدور نفت در خلیج‌فارس بر زبان آورد که ترجمه ی روشن و ساده ی آن، تصمیم احتمالی ایران برای بستن تنگه‌ی هرمز است و چنین چیزی به معنی مقابله با سیاست‌های نفتی عربستان سعودی و امارات متحده ی عربی است. اگر چه این تیپ سخنان روحانی به مذاق آمریکا و اروپا خوش نمی آید اما رضایت خاطر جریان راست افراطی را به همراه آورد. نه‌تنها چهره های سیاسی اصولگرا از مواضع روحانی خشنود شدند، بلکه سردار قاسم سلیمانی هم از دور بر دستان روحانی بوسه فرستاد و اعلام کرد که این همان دکتر روحانی است که می‌شناختند و باید باشد!

تهدید قابل اجرا یا بلوف
‎تنگه‌ی هرمز، گلوگاه دریایی خاص و حساسی است و اگر واقعا مسدود شود، مسیر انتقال نزدیک به چهل درصد نفت جهان، با مشکل جدی روبرو می‌شود. اما آیا واقعا چنین چیزی، شدنی و قابل اجراست؟ در شرایطی که روسیه و عربستان، در کنسرت نفت همنوا وهم‌آواز شده اند و تهدیدات آمریکا، می‌رود تا یکایک مشتریان را از خرید نفت ایران منصرف کند، چگونه می‌توان تنگه را بست؟ از این گذشته به نظر می‌رسد چنین اقدامی، در فضای فعلی ایران و منطقه، نوعی اعلان جنگ تلقی شود. جنگی که شاید بتواند پایه‌های قدرت و نفوذ سیاسی، نظامی و اقتصادی سپاه پاسداران را مستحکم کند اما بدون تردید در فضای ملتهب روانی، سودی به حال مردم ایران ندارد و می‌تواند موجب ناامنی‌های اقتصادی بیشتری شود. بنابراین به نظر می رسد که سران جمهوری اسلامی نیز به خوبی از این واقعیت ها اطلاع دارند و لذا تهدید روحانی و سردار جعفری فرمانده‌ی سپاه در مورد تنگه‌ی هرمز،  بعید است چیزی فراتر از یک بلوف سیاسی باشد.

روحانی بسته‌ی اروپا را مایوس‌کننده می‌داند
‎اگر چه حسن روحانی در سفر به سوئیس و اتریش، در هر دو حوزه ی معادلات داخلی و خارجی، امتیازات نیم‌بندی به دست آورد اما او باتجربه ‌تر از آن است که فرق استقبال‌های مبتنی بر پروتوکل و اقدام عملی را نداند. روحانی در این دو کشور ثروتمند اروپایی، با احترام مورد پیشوازی قرار گرفت اما در خصوص حمایت اقتصادی از کشورش، ضمانت خاصی دریافت نکرد؛ چرا که اساسا مشکلات مربوط به تحریم‌های ایران و اقتصاد بحرانی  کشور، پیچیده‌تر از آن است که با یکی دو سفر و کنفرانس مطبوعاتی و عکس و لبخند، موانع موجود از میان برداشته شوند.

روحانی امیدوار بود تا فرمول برجام منهای آمریکا، با حمایت قاطعانه‌ی چین و روسیه و همراهی اروپا، نه تنها موجب نجات ایران و گذر از تحریم شود، بلکه فرجامی همچون منزوی شدن آمریکا را نیز به دنبال داشته باشد. او در انتظار بسته‌ی حمایتی سه کشور اروپایی برجام، یعنی آلمان، فرانسه و انگلیس بود. اما عصر پنجشنبه، خبر پیدا کرد که این بسته حاوی وعده‌های روشن و امیدبخشی نیست. او در تماس تلفنی با صدر اعظم آلمان آنگلا مرکل، در مورد این بسته، دو نکته ی مهم بر زبان آورد: اولا مایوس‌کننده است. ثانیا، حاوی عبارات کلی است و جزییات روشنی در مورد برنامه ی اروپا برای حمایت اقتصادی از ایران نیست. در مقابل،  مرکل نیز اعلام کرده که این کشورها در برجام می مانند اما در مورد بقیه‌ی مسائل، می توان با آرامش، به گفتگوها ادامه داد.

توقعات ایران کجا، واقعیات جهان کجا
‎ایران توقع دارد در موضوع برجام، نه تنها چین و روسیه، بلکه اروپا نیز به طورکامل، از ایران حمایت کنند و همگی دست به دست هم دهند تا منافع سیاسی و اقتصادی ایران، تامین شود. اما باید پرسید: چرا؟ چرا باید پکن، مسکو، سه کشور اروپایی برجام و خود اتحادیه، همگی نه تنها از ایران حمایت کنند، بلکه باید هزینه‌های ایستادن در مقابل آمریکا را نیز پرداخت کنند؟ صرفا به خاطر این که از امضاکنندگان توافق‌نامه‌های برجام هستند؟ به نظر نمی‌رسد این توقع ایران، نسبت و انطباقی با واقعیات حاکم بر روابط بین الملل داشته باشد. اروپایی‌ها، در تعرفه‌های تجارتی، ناتو و خاورمیانه، با آمریکا هزار و یک مساله دارند و چین و روسیه نیز در موقعیتی نیستند که به خاطر ایران، با آمریکا وارد گود تنش و تقابل شوند. حال باید دید پس از پایان نشست وزرای امور خارجه در وین، آیا ایران به یک باره تصمیم به خروج از برجام می گیرد یا با امید به کسب امتیازات حداقلی، فعلا در همین مسیر به حرکت خود ادامه می دهد.

*نام نویسنده نزد زیتون محفوظ است

🍃زنده| نماینده تهران: اختصاص ارز دولتی به حجاج به هیچ وجه معقول نیست

$
0
0

 

 

 

 

متهم پرونده آزارجنسی مدرسه معین امروز محاکمه شد


 نماینده تهران: اختصاص ارز دولتی به حجاج به هیچ وجه معقول نیست

طیبه سیاوشی ،  نماینده تهران گفت: اختصاص ارز دولتی به حجاج درحالیکه کالاهای حیاتی مانند دارو نیاز بیشتری به آن دارند وکشور در وضعیت خاص است،به هیچ وجه معقول نیست.

بسیاری از مردم نیازمند این ارز هستند. فردی که می‌خواهد حج‌اش مقبول خدا قرارگیرد و حقی بر گردنش نباشد، نباید از ارز غیردولتی استفاده کند./خانه ملت


بنرهایی که رییس دانشگاه آزاد ساوه را به دردسر انداخت

 

 

 


خبر روزهای گذشته را از اینجا بخوانید

حمله کنندگان به آرامگاه آیت‌الله خمینی و مجلس اعدام شدند

$
0
0

زیتون– حکم اعدام هشت متهم حمله به مجلس و آرامگاه آیت‌الله خمینی روز شنبه به اجرا در آمد.
پایگاه اطلاع رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران اعلام کرده «این هشت نفر با عوامل اصلی کشتن و مجروح نمودن تعدادی از مردم در حمله به ساختمان مجلس شورای اسلامی همکاری مستقیم داشته و با علم و آگاهی از هدف و قصد عوامل این حملات، آنان را پشتیبانی، تأمین مالی و تسلیحاتی کرده‌اند.»

این هشت نفر حدود یک ماه پیش در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی به اعدام محکوم شده بودند.

پیشتر غضنفر آبادی خبر داده بود که  برای مهاجمان به ساختمان مجلس شورای اسلامی و آرامگاه آیت‌الله خمینی در تهران، هفت جلسه دادگاه برگزار شد و در کمتر از یک‌هفته حکم آنها صادر شد.

ساختمان مجلس و آرامگاه آیت‌الله خمینی روز ۱۷ خرداد ۹۶ هدف دو حمله همزمان قرار گرفتند که گروه حکومت اسلامی، داعش، مسئولیت آنها را بر عهده گرفت. در این حمله ۱۷ تن کشته و بیش از ۵۰ تن نیز زخمی شدند.

مقام‌های امنیتی و قضایی پس از این حمله، از دستگیری ده‌ها تن از افراد مظنون به ارتباط با گروه حکومت اسلامی در مناطق مختلف ایران خبر دادند.

رییس دادگاه انقلاب تهران افزوده بود که حکم صادره برای هشت تن به اتهام معاونت در فساد فی الارض، اعدام است و علاوه بر حکم اعدام؛ اموالی که از این افراد ضبط شده است، در جهت مبارزه با آنچه «اقدامات تروریستی»‌ نامید، استفاده خواهد شد.

او با اعلام اینکه حکم صادر شده علیه این هشت تن به مدت ۲۰ روز قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است،‌ در مورد ۱۸ متهم دیگر نیز گفت که کارهای مقدماتی آنها انجام می‌شود و پس از بازگشت پرونده از دیوان عالی کشور، به اتهام آنان هم رسیدگی خواهد شد.

بازداشت ۵۰ فعال ترک در آستانه «روز بابک»

$
0
0

زیتون– شمار فعالان مدنی که طی روزهای اخیر در آستانه گردهمایی سالانه در قلعه بابک بازداشت شده‌اند به «بیش از ۵۰ تن» رسیده است.

فعالان مدنی ترک در حساب کاربری خود در توییتر اسامی بخشی از بازداشتی‌های اخیر را منتشر کرده‌اند.

وب‌سایت هرانا در همین رابطه خبر داد که این بازداشت‌های گسترده به خصوص در استان‌های آذربایجان و اردبیل صورت گرفته است.

«قلعه بابک» دژی به جامانده از دوران ساسانیان است که بالای کوهی در نزدیکی شهر کلیبر، در استان آذربایجان شرقی، واقع شده است.

این دژ مقر سردار تاریخی ایران، بابک خرم‌دین بوده است که در هنگام قیام بر علیه دستگاه خلافت عباسی در قرن سوم هجری ساخته شده است.

در سال‌های اخیر شماری از فعالان ترک و آذری هرساله در میانه تیرماه، با حضور در این قلعه ضمن برپایی جشن‌ها، مطالبات اجتماعی و قومی خود را مطرح می‌کنند.

هرچند که تقریبا هر ساله تجمع در این قلعه با برخورد نیروهای امنیتی مواجه می‌شود.

با این حال کاربران شبکه‌ها اجتماعی با انتشار تصاویر و ویدئوهایی گفته‌اند که مراسم جشن و آیین‌های سنتی شامگاه پنج‌شنبه و جمعه در قلعه بابک و محوطه اطراف آن برگزار شد.

شرکت‌‌های کشتیرانی فرانسوی و هواپیمایی هلندی به همکاری خود با ایران پایان داد

$
0
0

زیتون– شرکت سی‌ام‌ای سی‌جی‌ام (CMA CGM)٬ شرکت فرانسوی ترابری دریایی٬ در پی تصمیم دولت دونالد ترامپ مبنی بر ازسرگیری تحریم‌ها علیه تهران اعلام کرد که همکاری خود با ایران را متوقف می‌کند.

رودلف سعاده، مدیرعامل شرکت سی‌ام‌ای سی‌جی‌ام امروز در یک کنفرانس اقتصادی گفت: «ما با توجه به تصمیم دولت ترامپ تصمیم گرفته‌ایم که خدمات خود برای ایران را متوقف کنیم.»

شرکت هواپیمایی کی ال ام (هواپیمایی هلند) نیز اعلام کرد که این خطوط هوایی تصمیم گرفته است پروازهایش به تهران را از تاریخ ۲۴ سپتامبر (دوم مهر) به حالت تعلیق در آورد.

دونالد ترامپ که همواره از توافق هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران ناراضی بوده و آن را ضعیف می‌داند سرانجام روز هجدهم اردیبهشت اعلام کرد که واشینگتن از این توافق کنار می‌کشد با این هدف که توافق دیگری با ایران حاصل بیاید.

این کشور همچنین به کشورها و شرکت‌های خارجی طرف قرارداد با ایران هشدار داده که در صورت ادامه همکاری‌های خود با تهران مشمول تحریم‌های واشینگتن خواهند شد. در این شرایط برخی شرکت‌های بزرگ در حوزه‌های مختلف از جمله شرکت کشتی‌رانی ای‌پی مولر-مرسک اعلام کرده‌اند که با توجه به بازگشت تحریم‌ها، به همکاری تجاری خود با ایران پایان خواهند داد.


برخورد پلیس با «شاخ‌های اینستاگرامی»

$
0
0

زیتون– تورج کاظمی٬ رییس پلیس فتا٬ خبر از برخورد پلیسی با «شاخ‌های اینستاگرامی داد.

به گفته تورج کاظمی وقتی صفحات «شاخ‌های اینستاگرام» توسط فتا ناجا شناسایی می‌شوند، مدیران این صفحات در هر کدام از استان‌ها که باشند به آن استان اعلام می‌شود، استان نیز طی هماهنگی با مرجع قضایی و اخذ مجوز قضایی اقدامات لازم را انجام می‌دهد، در مواردی هم که از مسئولیت فتا خارج باشد، حتما با استفاده و همکاری پلیس امنیت اخلاقی موارد اعلام شده بررسی و به شدت با آن‌ها برخورد می‌شود.

رییس پلیس فتا با تاکید بر اینکه تعداد زیادی از موارد رسیدگی شده و با مدیر صفحه برخورد‌های لازم صورت گرفته است، خبر داد: «بیش از ۳۰ درصد پرونده‌هایی که در این زمینه از سوی فتا ناجا اعلام می‌شود، مربوط به تهران بزرگ است و تاکنون یک سوم این پرونده‌ها به نتیجه رسیده و مسئول یا مدیر صفحه به فتا احضار شده و اقدامات لازم انجام شده است. »

اردیبهشت ماه امسال صفحه اینستاگرام شماری از مربیان رقص و ورزشکاران زن در ایران بسته شده است.

در صفحه اینستاگرام این افراد پستی مبنی بر بسته شدن آن «با دستور قضایی» منتشر و دیگر مطالب آن‌ها پاک شده است.

کمال هادیانفر٬ رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا)٬ سوم اردیبهشت ماه گفت که نیروهای ویژه پلیس مشغول بررسی ۵۱ هزار صفحه اینستاگرام هستند که به گفته او «محتوای مستهجن و مبتذل» دارند.

در اینستاگرام شاداب، الناز قاسمی و تعدادی دیگر نوشته شده که «این صفحه حسب دستور مقام محترم قضایی به علت انتشار محتوای مجرمانه مسدود گردید.»

اتفاقی مشابه برای صفحه مائده هژبری، دختر پارکور کار و رقصنده ایرانی، افتاده بود.

عصر امروز از شبکه یک صدا و سیما اقدام به پخش مصاحبه‌ای با مائده هژبری و چند دختر رقاص دیگر کرد.

مصاحبه‌ای که بیشتر رنگ و بوی بازجویی داشت. پخش این مصاحبه خشم افکار عمومی را در ایران برانگیخت.

به احترام همه بارفروشان میوه

$
0
0

از جمله حاشیه‌های انتشار اسامی کسانی که برای واردات، ارز وارداتی گرفته‌اند ، یکی هم نام آقای محمدحسین بهشتی است که برای واردات موز سه میلیون و دویست و شصت هزار یورو ارز دولتی دریافت کرده است. اما علت توجه مضاعف به این نام در میان صدها وارد کننده دیگر، گویا این است که دختر این تاجر میوه همسر پسر آقای روحانی است .

خبر را طوری نوشته و منتشر کرده‌اند که گویا ایشان این ارز را مجانی برنده شده است. آقای حاج محمد‌حسین بهشتی را میدانی‌ها و تاجرهای میوه از دهه چهل می‌شناسند. خیلی قبل از انقلاب در کار میوه بود و مسیر رشد و ترقی خود را در بازار میوه آهسته و پیوسته طی کرده است و خیلی قبل از اینکه پسرش به دنیا بیاید – تا چه برسد به اینکه داماد آقای روحانی شود – اقای بهشتی در بازار میوه برای خود اسم و رسمی بدست آورده بود.

تابستان سال ۱۳۵۲ کمبود پیاز در ایران کار را به جایی رساند که پیاز به سه برابر قیمت سال قبل رسید و همین هم پیدا نمی‌شد. بارفروشان در سراسر کشور تحت فشار زیادی از سوی دولت بودند که سریعا کاری بکنند اما میدانی‌ها که متصل به شبکه داخلی تامین پیاز بودند نمی‌دانستند که از کجا باید پیاز تهیه کنند. کار به جایی رسید که مسئولین دولتی همه بارفروشان تهران را جمع کرده و اعلام کردند دولت هر امکاناتی در اختیارتان می‌گذارد فقط این بحران را سریعا جمع کنید. حاضرین در جلسه به مسئولین دولتی گفتند که هیچ راه حل فوری ندارند و جلسه بدون نتیجه پایان یافت. در آخرین لحظه جوان جویای نامی بود که اگر چه کاسبی اندکی داشت اما جسارت آن را پیدا کرد که اعلام کند اگر پول در اختیارش بگذارند حاضر است این مسئولیت را بپذیرد.

۱۸ میلیون تومن به ارزش سال ۱۳۵۲، از طریق یکی از بانک‌ها به ایشان دادند به این شرط که در کمتر از یک هفته پیاز وارد کند. این تاجر جوان از طریق ارتباطاتی که با تاجران میوه پاکستان داشت، قبل از آنکه تاجرهای میوه پاکستان متوجه مشکل پیاز در ایران شوند، مقدار قابل توجهی پیاز از پاکستان خریده و به ایران حمل کرد. در کمتر از ده روز آن‌بدر پیاز وارد کشور شد که قیمت پیاز دوباره به وضعیت قبل برگشت. تاجر جوان قصه ما هم سود هنگفتی نصیبش شد و از آن روز به بعد این تاجر جوان کارش در میان بارفروشان کوچک و بزرگ تهران گل کرد و اسم و رسمی برای خود پیدا کرد، این جوان جویای نام همین آقای حاج سیدمحمدحسین بهشتی است که ۴۵ سال بعد از آن ماجرا دوباره اسمش سر زبان‌ها افتاده است .

شهرنشینی ازجمله با کمک بارفروشان میوه بود که شکل متمدنانه‌تری به خود گرفت. در دنیای قبل از برق و کامیون‌های یخچال‌دار و سردخانه‌ها، اگر سازماندهی و شبکه پیرامونی بارفروشان نبود، شهر اگر هم به‌وجود می‌آمد کیفیت مطلوبی که بتواند به حیات خود ادامه دهد را به‌دست نمی‌آورد. تامین میوه یک شهر ۱۰۰ هزار نفری در پانصد سال پیش، هنری بود که بوسیله بارفروشان شهر اداره می‌شد تا مردم همواره میوه و سبزیجات تازه داشته باشند و از طرفی حاصل دسترنج کشاورزان و باغداران نفله نشود.

تاجرهای میوه به بالابردن کیفیت زندگی انسان‌ها کمک‌های شایانی کرده‌اند. میوه‌های گوناگون را از این قاره به آن قاره، از این کشور به آن کشور برده‌اند و خاطرات مشترکی بین انسان‌ها از طعم میوه‌های گوناگون خلق کرده‌اند. گاه با ترویج کشت میوه‌ای ناشناس باعث رونق کشاورزی در نقطه‌ای از کشوری شده‌اند. اگر میوه کیوی را همین تاجران میوه وارد نکرده بودند ایران الان تولیدکننده مطرح کیوی در دنیا نبود .

تاجرهای میوه در جلوگیری از برباد رفتن دسترنج کشاورزان نیز نقش مفید و موثری دارند. وقتی به‌خاطر فراوانی عرضه محصولات کشاورزی در فصل‌های برداشت قیمت میوه سقوط می‌کند ، این صادرکنندگان میوه هستند که با ارسال مازاد میوه ها به خارج از کشور باعث تعادل قیمت ها می شوند .

بخش قابل توجه ظرفیت سرخانه های کشور نیز با سرمایه گذاری همین افراد تاسیس شده اند و به عنوان بخشی از زیرساخت های کشور زندگی را برای جامعه اطمینان بخش کرده اند . بدون این سرخانه ها نه تنها امکان کنترل عرضه میوه فراهم نمی شود بلکه محصول کشاورزان نیز به هنگام برداشت به کفر ابلیس هم نمی ارزد و این سردخانه ها هستند که فرصت انبار و نگهداری میوه برای فصل های مختلف را فر اهم می کنند .

آقای بهشتی تاجر میوه خوشنامی است که دارایی و تجارتش ربطی به جمهوری اسلامی و رژیم قبل و نظام فعلی ندارد . آنقدر خوشنام بوده که خیلی سالها قبل از انقلاب بانکها حاضر بودند وام های ارزی و ریالی به ایشان بدهند بدون آنکه وثیقه ای دریافت کنند . در زمینه واردات و صادرات میوه هم نتیجه نهایی کارش به رفاه بیشتر هم وطنانش منجر شده است . چه کسانی که میوه وارد می کنند و چه زمانی که میوه صادر می شود ، بخشی از چرخ دنده های اقتصادی کشور به گردش در می آید . تعدادی شغل ایجاد می شود و رفاه نسبی مردم بالاتر می رود . رقم ارز دریافتی اقای بهشتی در لیست منتشره حتی بین وارد کنندگان موز هم جز ردیف های اول لیست نیست ، و با هر گونه حسابی نصف مبلغی که ۴۵ سال پیش در رژیم قبلی وام بدون وثیقه برای حل مشکل پیاز به ایشان داده بودند نمی شود .

فعالین سیاسی با هرگونه گرایش و وابستگی سیاسی بهتر است یک موضوع را فراموش نکنند که با هر ساختار و الگوی سیاسی ، کشور به افرادی مثل آقای بهشتی احتیاج دارد و از هر ده هزار نفر ، یک نفر شرایط ان را پیدا می کند که کار افرین و یا تاجر شود . بحت توانایی و استعداد یک طرف ، جسارت و جرات ریسک از طرف دیگر باعث می شود که در هر جامعه ای افراد معدودی قادر به راه اندازی کسب و کار برای خود می شوند و بنگاه اقتصادی و شرکتی دایر کنند . اگرچه می توان از دستگاههای نظارتی خواست که قیمت میوه های عرضه شده با ارز ۴۲۰۰ تومنی را توسط وارد کنندگان بررسی کرده و نتیجه را گزارش کنند ولی قبل از انتشار چنین گزارشی برازنده فرهنگ ایرانی نیست که بخاطر عقده گشایی های سیاسی آبروی انسان خوشنامی که نیم قرن برای آن زحمت کشیده را در طرفه العینی تاراج کنند .

ازدواج پسر ایشان با دختر رییس جمهور نیز موضوعی کاملا شخصی است که دو نفر همدیگر را دیده و برای زندگی مشترک به توافق رسیده اند .مگر اینکه واقعا ثابت شود آقای بهشتی از کنار این روابط فامیلی سو استفاده کرده است . کسی نباید مثل نقل و نبات به سمت افراد باران اتهام بباراند و کسانی برای اصلاح امور در دنیای رسانه با همه سختی هایش تلاش می کنند بهتر است بیش از کسانی جز برای عقده گشایی دست به قلم نمی برند مواظب آبروی شهروندان باشند . اگر کسی مدرکی در دست داشت که آقای بهشتی موز وارد کرده با ارز ۴۲۰۰ تومانی را با سود غیر متعارفی در کشور توزیع کرده ، شخصا حاضرم که نسبت به انتشار آن و پیگیری تا اثبات و محاکمه ایشان پی بگیرم . اما بدون سند ومدرک حرف زدن کمکی به شفافیت و برچیدن فساد نمی کند .

هم رزم دیروز، هم بزم امروز

$
0
0

زیتون ـ مهسا محمدی: بعد از ماه‌ها کشمکش، بالاخره پرونده فساد شهرداری تهران در دوره ریاست طولانی محمدباقر قالیباف بدست مقامات بالا افتاد. دو روز پیش رهبر جمهوری اسلامی پرونده را از قوه قضاییه گرفت و به نظامیان سپرد.

روز جمعه، ۱۵ تیرماه، رئیس شورای شهر تهران خبر داد که با دستور آیت‌الله خامنه‌ای، حسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران مسئول رسیدگی به پرونده اتهام «فساد مالی ۱۰ هزار میلیارد تومانی» قائم‌مقام شهردار سابق تهران شده است.

این پرونده به بازداشت تعدادی از نزدیک‌ترین افراد به قالیباف، شهردار اسبق تهران منجر شده است. عیسی شریفی، قائم مقام محمد باقر قالیباف یکی از ۵ بازداشت شده اصلی است.

از سوی دیگر به گفته محسن هاشمی «هلدینگ یاس»، یک شرکت طرف قرارداد با شهرداری تهران، نیز از نام‌های پرتکراری است که در رابطه با این پرونده فساد شنیده می‌شود.

پیش از واگذاری پرونده به ستاد کل نیروهای مسلح، که البته ضابط قضایی به شمار نمی‌آید، محمدعلی نجفی شهردار سابق تهران و عضو شورای شهر ششم، تلاش‌های زیای برای به محکمه کشاندن قالیباف و اطرافیانش کرده بود.

اوایل اردیبهشت ماه امسال یک عضو شورای شهر تهران از ارسال ۱۲ پرونده تخلف دوره مدیریت محمدباقر قالیباف به قوه قضائیه خبر داد و محمدعلی نجفی شهردار وقت هم شهرداری سابق را به «هزینه کردن بودجه شهرداری در انتخابات ریاست‌جمهوری»، «استخدام ناگهانی ۱۳ هزار نفر در آستانه انتخابات»، «خیانت در صندوق ذخیره کارکنان شهرداری» و «واگذاری سلیقه‌ای ۶۷۴ ملک» متهم کرد.

با این وجود همیشه در بدنه قوه قضاییه یک نوع کندی و اغماض در رسیدگی به پرونده‌های مرتبط با شهرداری وجود داشت. زمانی که در شهریور ماه سال گذشته عیسی شریفی قائم مقام قالیباف بازداشت شد، بعد از دو هفته تکذیب خبر این بازداشت، در نهایت محسنی‌اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد: «اصل دستگیری عیسی شریفی درست است و اتهام ایشان مالی است، از جزئیات خبر ندارم، اگر داشتم هم از بیان آن معذور بودم».

پس از آنکه مدیرکل حراست شهرداری تهران اعلام کرد که بازداشت معاون مناطق شهرداری تهران در ارتباط با مسئولیت‌هایش در شهرداری نیست، این پرونده پرابهام به دست رئیس ستاد کل نیروهای مسلح افتاد

در آخرین مورد از این جانبداری‌ها نیز در حالی که چند روز پیش شورای شهر از کشف ابعاد جدید پرونده موسوم به «املاک نجومی» خبر داد، بلافاصله قوه قضائیه اعلام کرده که به همه ابعاد این پرونده رسیدگی کرده، با مسببان آن برخورد شده و این پرونده مختومه است.

شهردار در سایه تهران که بود؟

عیسی شریفی قائم مقام شهردار اسبق به همراه قالیباف از نیروی انتظامی به شهرداری تهران آمده بود. او پیش از این معاونت لشکر ۱۴ امام حسین، معاونت پشتیبانی و لجیستیک کل سپاه، معاونت لجیستیک نیروی انتظامی و معاونت امور مناطق شهرداری تهران را بر عهده داشت. شریفی را در مطبوعات ایران با عنوان «شهردار در سایه» می‌شناختند و در سه دوره‌ای که محمدباقر قالیباف خود را برای ریاست‌جمهوری آماده می‌کرد، هربار حدود یک ماه قائم‌مقام سرپرست شهرداری تهران بود.

شریفی عضو ثابت تیم قالیباف در مدیریت شهری بود وعمر مدیریت او در شهرداری تهران مانند قالیباف به ۱۲ سال می‌رسد.
شریفی در طی این ١٢سال با هیچ رسانه‌ای گفت‌وگو نکرد و تقریبا از سال ٩١ به‌بعد هم دیگر در برنامه‌های خبری که در سایت‌های رسمی شهرداری تهران هم منتشر می‌شد حضور نداشت.

جدایی این مدیر مورد علاقه قالیباف از مجموعه شهرداری اما چندان افتخارآمیز نبود. اوایل خرداد سال ۹۶ و در بحبوحه انتخابات ریاست جمهوری، شریفی، درخواست استعفا از سمت خود در شهرداری تهران را داد. گفته شد که این استعفا به دلیل بیماری فرزندش بود که با درخواست قالیباف این موضوع به بعد از انتخابات موکول شد.

با این وجود بلافاصله پس از اعلام پیروزی حسن روحانی در انتخابات، خبرهایی مبنی بر خروج معاون قالیباف از کشور مطرح شد و به سرعت مرکز توجه قرار گرفت. ‌قدرت گودرزی معاون مالی شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت که «دختر آقای شریفی بیمار بود و او مجبور شد فرزندش را برای درمان به خارج از کشور ببرد.»

موج بعدی خبر درباره این مدیر مطبوعات گریز شهرداری، در شهریور ماه سال ۹۶ و با بازداشت او بالا گرفت. قالیباف به سفر حج رفته بود و در غیاب وی مدیر مورد علاقه اش بازداشت شد.

در حالی که خبر بازداشت شریفی با «اتهامات مالی» دست به دست‌ می‌شد مدیرکل حراست شهرداری تهران اعلام کرد که بازداشت معاون مناطق شهرداری تهران در ارتباط با مسئولیت‌هایش در شهرداری نیست و به این ترتیب این پرونده پرابهام که فقط از آن چند اسم به مطبوعات درز کرده حالا به دست رئیس ستاد کل نیروهای مسلح افتاد.

هلدینگ‎ بچه حزب‌اللهی‌ها

از آنجایی که طی سال‌‌های اخیر همواره نام نظامیان ایران با اقتصاد پیوند خورده است، در پرونده‌های قضایی آنان نیز وجود اسامی هلدینگ‌های بزرگ و معتبر دور از ذهن نیست.

در حال حاضر بخش مهمی از فعالیت‎های اقتصادی در ایران توسط سه هلدینگ بزرگ، بنیاد تعاون سپاه، قرارگاه سازندگی خاتم و همچنین بنیاد تعاون ناجا صورت می‌گیرد. مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه اعتقاد دارد که اجرای پروژه‌های بزرگ توسط «بچه های حزب الهی» برای اقتصاد ایران فرصتی کم نظیر است. «هلدینگ یاس» مطرح شده در پرونده فساد شهرداری هم مجموعه هایپرمارکت‌های زیر نظر بنیاد تعاون ناجا را اداره می کند.

در حال حاضر بخش مهمی از فعالیت‎های اقتصادی در ایران توسط سه هلدینگ بزرگ، بنیاد تعاون سپاه، قرارگاه سازندگی خاتم و همچنین بنیاد تعاون ناجا صورت می‌گیرد

محسن هاشمی در مورد رقم بدهی هلدینگ یاس به شهرداری گفت: «بحث‌هایی با مسئولان مربوطه در مورد رقم بدهی مطرح است. در شهرداری صحبت ۴ هزار تا ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان هولوگرام است اما آنها این رقم را قبول ندارند. چرا که می‌گویند این عدد درست نیست و البته ارتباطات ملکی نیز برای فعالیت‌های عمرانی وجود داشته اما ملک‌ها هنوز به نام نشده که در واقع باید این مسائل رسیدگی شود تا طلب شهرداری نیز مشخص شود». گفتنی است که هلدینگ یاس املاک گرانقیمتی از جمله ساختمانی بزرگ در میدان هفتم تیر تهران در اختیار دارد.

به گفته رئیس شورای شهر تهران میزان طلب شهرداری از هلدینگ یاس و چگونگی بازپس گیری آن یکشنبه آینده و با حضور شهردار فعلی تهران بررسی می‌شود.

این روزها با بالا گرفتن بحران آب در خرمشهر و آبادان، عکس قالیباف، به عنوان الگوی مدیریت جهادی، در حالی که مشغول صحبت با مردم خرمشهر است در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود. همزمان هم‌رزم قدیمی او به اتهام فساد مالی تحت تعقیب بخش دیگری از این همقطاران قرار گرفته است. به این ترتیب، پرونده عریض و طویل فساد مدیریت شهری پایتخت ایران تبدیل به پرونده‌ای سراسر نظامی شد که تمام دست اندکاران، از کارفرما و پیمانکار پروژه‌ها تا ناظر و ضابط قضایی نظامی در آن حضور دارند.

🍃زنده|فرماندار سرپل ذهاب:خانواده‌های مستاجر زلزله‌زده هنوز در چادر و کانکس زندگی می‌کنند

$
0
0

 

 


یک شرکت هواپیمایی هلندی پروازهایش را به تهران متوقف کرد

یک شرکت هواپیمایی هلند اعلام کرد که پروازهایش به تهران را به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی متوقف خواهد کرد.

 یک روز پس از آنکه هلند دو کارمند سفارت کشورمان در آمستردام را اخراج کرد، خطوط هوایی KLM اعلام کرد که پرواز آمستردام – تهران را به دلیل نبود صرفه اقتصادی متوقف خواهد کرد.

وزارت امور خارجه ایران در واکنش به انتشار خبر اخراج این دو کارمند که علت آن نیز اعلام نشده است، سفیر هلند در تهران را احضار کرد.

بنابر گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت هواپیمایی KLM هلند با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: به دلیل منفی بودن برآیند مالی ایجاد خط پروازی میان تهران و آمستردام، تصمیم  بر این شده است که آخرین پرواز این خط ٢٢ سپتامبر (۳۱ شهریور) از آمستردام متوقف شود.

این شرکت هلندی همچنین اعلام کرد که برای خریداران بلیط پروازهای بعد از این تاریخ، یا پرواز جایگزین در یک شرکت هواپیمایی دیگر و یا جبران خسارت مالی در نظر گرفته شده است./ایسنا


فرماندار سرپل ذهاب:خانواده‌های مستاجر زلزله‌زده هنوز در چادر و کانکس زندگی می‌کنند


خبرهای روز گذشته را از اینجا بخوانید

سپاه در سوریه می ماند

$
0
0

زیتون– حسین امیرعبداللهیان٬ دستیار ویژه رییس مجلس٬ امروز گفت که نیروهای سپاه «همچنان به حضور خود در سوریه ادامه خواهند داد.»

خبرگزاری خانه ملت، ارگان خبر مجلس، خبر داد که حسین امیرعبداللهیان از نیروهای نظامی ایران در سوریه با عنوان «مستشاران نظامی» نام برد و هدف از حضور این نیروها را مقابله با آنچه تروریسم می‌نامید.

دستیار ویژه رییس مجلس در عین‌حال ‌اسرائیل را متهم کرد که تلاش می‌کند بر سوریه سیطره پیدا کند.

او همچنین مدعی شد که جمهوری اسلامی «نسبت به مسئله فلسطین و تهدیدات رژیم صهیونیستی که امنیت همه کشورهای منطقه را تهدید می کند، کوتاه نخواهد آمد.»

امیرعبداللهیان اسرائیل را متهم به دخالت در امور کشورهای منطقه کرد و افزود که جمهوری اسلامی در کنار مردم سوریه اجازه نخواهند داد که این کشور بار دیگر به جولانگاه تروریست‌های صهیونیسم تبدیل شود.

ماه گذشته چند مقام ارشد روسیه بر خروج نیروهای ایران و حزب‌الله لبنان از خاک سوریه تأکید کرده بودن اما ایران همان زمان اعلام کرد هرگونه توافقی برای خروج جمهوری اسلامی از خاک سوریه، فقط بین تهران و دمشق صورت می‌گیرد.

جمهوری اسلامی ایران در حمایت از حکومت بشار اسد، نیروهای نظامی خود را در قالب آنچه «مدافعان حرم» می‌نامد، به سوریه و عراق فرستاده و شماری از شیعیان افغان و پاکستانی را نیز در تیپ فاطمیون و لشکر زینبیون به سوریه اعزام کرده است.گزارش‌ها حاکیست که تاکنون بیش از دو هزار تن از کسانی که مدافع حرم نامیده می‌شوند، کشته شده‌اند.

Viewing all 6930 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>